Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 8 Αυγούστου 2020

Σε κατάσταση κατεπείγουσας οικονομικής ανάγκης η Σχολή


Το ταμείο είναι... μείον!

Κυριακή, 9 Αυγούστου, 2020

 Του Θεοδώρου Καλμούκου




Ο Γεώργιος Καντώνης, πρόεδρος του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης. Φωτογραφία: HCHC

ΒΟΣΤΩΝΗ. Σε έκτακτη συνεδρίαση της μέσω τηλεδιάσκεψης η Εφορεία  της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης, κήρυξε τόσο το Ελληνικό Κολέγιο, όσο και τη Θεολογική Σχολή, σε κατάσταση «κατεπείγουσας οικονομικής ανάγκης» (financial exigency) ή αλλιώς «κρίσιμη κατάσταση».  Ταυτόχρονα εξαγγέλθηκε ότι δρομολογούνται ριζικές αλλαγές και αναδιοργανώσεις για την εξυγίανση του μοναδικού Ανώτερου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της Εκκλησίας και της Ομογένειας της Αμερικής.
 Ο πρόεδρος της Σχολής Γεώργιος Καντώνης απέστειλε αργά το βράδυ της Παρασκευής 7 Αυγούστου 2020, επιστολή σε όλους τους διδάσκοντες, τους φοιτητές και εργαζόμενους στη Σχολή, ανακοινώνοντας ότι ελήφθη σχετικό «ψήφισμα» (resolution) «κατεπείγουσας οικονομικής ανάγκης» (financial exigency) και εξηγεί ότι κάτι τέτοιο θα επιτρέχει στη Σχολή να προβεί σε αναδιοργάνωση προκειμένου «να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της πανδημίας του κορωνοϊού, να διατηρήσει την ακαδημαϊκή ποιότητα και την μελλοντική της ανάπτυξη».
Στην επιστολή του ο κ. Καντώνης αναφέρει ανάμεσα στα άλλα πως «με νηφάλια και ρεαλιστική αξιολόγηση των προκλήσεων του παρόντος, αλλά με πίστη και αισιόδοξη προοπτική για το μέλλον, λάβαμε αυτή την απόφαση κήρυξης «κατεπείγουσας ανάγκης. Αυτό το ζωτικής σημασίας βήμα θα μας επιτρέψει να μετασχηματίσουμε τη Σχολή προκειμένου να ανταποκριθεί στις ακαδημαϊκές της ανάγκες οι οποίες θα σημαδέψουν και το μέλλον».
Στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης η Εφορεία ενέκρινε τον αναγκαίο οικονομικό προϋπολογισμό για να αντιμετωπίσει τις απειλές για την επιβίωση και διατήρηση του Ιδρύματος. Τονίζεται στην επιστολή του προέδρου κ. Καντώνη πως «το ψήφισμα της κατεπείγουσας οικονομικής ανάγκης  εξουσιοδοτεί τη διοίκηση της Σχολής να λάβει αναγκαία μέτρα για την γεφύρωση του κενού του κόστους των ακαδημαϊκών προγραμμάτων και των εσόδων της  λόγω της γενικής οικονομικής ύφεσης, αλλά και της μείωσης των εγγραφών (νέων φοιτητών).
Στην επιστολή αναγράφεται ότι έχουν ήδη ενημερωθεί οι Ακαδημαϊκές Αρχές για την ληφθείσα απόφαση και θα ενημερωθούν για τις αναδιοργανώσεις και μετασχηματισμούς που θα προκύψουν. Εν τω μεταξύ οι Ακαδημαϊκές Αρχές, οι οποίες έχουν θέσει σε διετή δοκιμαστική περίοδο (probation) το Ελληνικό Κολέγιο και τη Θεολογική Σχολή, θα επανέλθουν για αξιολόγηση το Φθινόπωρο.
Υπενθυμίζεται ότι η Σχολή είχε φτάσει στα πρόθυρα να χάσει την ακαδημαϊκή της αναγνώριση λόγω υπαιτιότητας των προηγούμενων διοικήσεων της Σχολής και της Αρχιεπισκοπής, ενώ η αναγνώριση διασώθηκε την τελευταία στιγμή χάρη στην παρέμβαση του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου και του Γεωργίου Καντώνη ο οποίος τότε ήταν αντιπρόεδρος της Εφορείας. Ο κ. Καντώνης έχει μόνο επτά μήνες στην προεδρία της Σχολής.
Δεν κατέστη γνωστό σε τι ακριβώς θα συνίσταται η αναδιοργάνωση και ο μετασχηματισμός της Σχολής και του Κολεγίου, που αναμένεται να ξεκινήσουν τις επόμενες εβδομάδες και πριν την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους στις 15 Σεπτεμβρίου, κατά το  οποίο η διδασκαλία θα γίνει εξ’ αποστάσεως, όπως έχει γράψει ο «Εθνικός Κήρυκας», για το πρώτο εξάμηνο, ενώ θα ληφθεί απόφαση για το δεύτερο εξάμηνο ανάλογα με την έκβαση της 
πανδημίας του κορωνοϊού.  
ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου