Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 9 Αυγούστου 2020

Κανείς, μα κανείς, δεν άκουσε τίποτα στον Αγ. Δημήτριο, Τζαμέικα;


Δευτέρα, 10 Αυγούστου, 2020 



Τα κτίρια των Γραφείων της Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ζαφείρης Χαϊτίδης
Αρρώστησα -κυριολεκτικά- διαβάζοντας τις καταγγελίες που περιέχονται στην αγωγή της δικηγόρου Κριστίνας Γεωργίου για τον πελάτη της N.P. που κατηγορεί τον τότε «δάσκαλό» του Λόρενς Σβρκεκ για σεξουαλική κακοποίηση, στις δεκαετίες 1970-1990.
Επίσης, στρέφεται και εναντίον της Κοινότητας του Αγ. Δημητρίου, Τζαμέικα, της Αρχιεπισκοπής και των Προσκόπων για παραμέληση καθήκοντος.
Ο N.P. ήταν τότε 11 χρόνων και ο Σβρκεκ τον κακοποιούσε για 5 χρόνια, σύμφωνα με την αγωγή: Στο σχολείο, στην εκκλησία, τα καλοκαίρια σε κατασκηνώσεις προσκόπων.
Και όπως αποκάλυψε στον «Εθνικό Κήρυκα» -δες φύλλο του Σαββατοκύριακου- ο πρόεδρος της Κοινότητας, Κωνσταντίνος Δούκας, υπάρχουν τουλάχιστον 14 αγωγές.
Μιλάμε δηλαδή, αν όντως ισχύουν οι καταγγελίες, ότι υπήρχε ένα ανθρωπόμορφο τέρας στο σχολείο αυτό που όχι μόνο ανενόχλητα κατέστρεφε ζωές παιδιών, αλλά και επιπλέον εξοργιστικά τον προήγαγαν στο βαθμό του βοηθού διευθυντή του σχολείου, δίνοντάς του περισσότερο κύρος στους μαθητές.
Μα για όνομα του Θεού, κανείς από τους άλλους δασκάλους / δασκάλες, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τους ιερείς, κανείς, μα κανείς, δεν άκουσε τίποτα;
Και τι έκανε τότε και η Αρχιεπισκοπή;
A.H.Δ.
Εθνικός Κήρυξ    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου