Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 8 Αυγούστου 2020

Ν.Κορέα: Πυρά κατά βουλευτή για την «απρεπή» εμφάνισή της

 Κυριακή, 9 Αυγούστου, 2020

Το κόκκινο φόρεμα στο κοινοβούλιο που πυροδότησε σφοδρή κριτική.


FACEBOOK/류호정

Αντιμέτωπη με κύμα οργής στο διαδίκτυο βρίσκεται μια βουλευτής στη Νότια Κορέα εξαιτίας της ενδυμασίας της εντός του κοινοβουλίου της χώρας, η οποία θεωρήθηκε από πολλούς «απρεπής» με αποτέλεσμα να πυροδοτήσει εκ νέου συζήτηση στο έθνος της Ανατολικής Ασίας, όπου οι γυναίκες εδώ και καιρό διαμαρτύρονται για τον σεξισμό και την πατριαρχική κουλτούρα.
Η εμφάνιση που προκάλεσε αναταραχή: Ενα Φόρεμα κόκκινο και λευκό φόρεμα -πουκάμισο.



FACEBOOK/류호정

Λίγο αφότου η βουλευτής Ρίου Χο-Τζέονγκ εμφανίστηκε με αυτό το φόρεμα στη Βουλή της Νότιας Κορέας την Τρίτη, τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης πλημμύρισαν με μισογυνιστικά σχόλια.
Ορισμένες χρήστες ανέφεραν ότι η εμφάνισή της δεν ήταν κατάλληλη για το κοινοβούλιο, όπου το 19% των εκπροσώπων είναι γυναίκες - το μεγαλύτερο ποσοστό γυναικών βουλευτών στην ιστορία του νομοθετικού σώματος της Νότιας Κορέας, αλλά εξακολουθεί να είναι χαμηλό σε σύγκριση με τα διεθνή πρότυπα.
Αλλοι έφτασαν στο σημείο να λένε ότι δεν αξίζει να βρίσκεται στο κοινοβούλιο.
«Σύντομα θα εμφανιστεί με μπικίνι», έγραψε κάποιος. «Σε μπαρ βρίσκεται;» σχολίασε κάποιος άλλος.
Κάποιοι αμφισβήτησαν ακόμη και την ηλικία της - στα 27 της χρόνια η Ρίου είναι το νεότερο μέλος της Εθνικής Συνέλευσης.
Η ίδια δήλωσε ότι επέλεξε το συγκεκριμένο φόρεμα για να «συντρίψει την παράδοση» που επιβάλλει οι βουλευτές να φορούν κοστούμια, προσθέτοντας ότι «η εξουσία της Εθνοσυνέλευσης δεν βασίζεται στην ένδυση».
«Οι γυναίκες βουλευτές εξακολουθούν να γίνονται στόχοι επιθέσεων επειδή φορούν παντελόνια ή επειδή επιλέγουν ένα έντονο χρώμα. Εκφράζουμε τη λύπη μας για τη σημερινή πραγματικότητα στην Εθνοσυνέλευση, όπου οι υπερβολικές φωνές και διαμάχες θεωρούνται φυσιολογικές ενώ η χρήση ενός φορέματος εγείρει ζήτημα» υπογράμμισε σε ανακοίνωσή του το αριστερό «Κόμμα Δικαιοσύνης» της ελάσσονος αντιπολίτευσης, στο οποίο ανήκει η Ρίου.
Αν και η Νότια Κορέα είναι μια ανεπτυγμένη οικονομία, πολλοί εξακολουθούν να βλέπουν τη χώρα ως ένα δύσκολο μέρος για να ζει μια γυναίκα.
Τα τελευταία χρόνια, η Νότια Κορέα αντιμετώπισε κριτική ενάντια στον βαθιά πατριαρχικό πολιτισμό της. Οι γυναίκες διαμαρτύρονται έντονα για τις διακρίσεις στο χώρο εργασίας, τη σεξουαλική βία, την παρενόχληση και τα παράλογα πρότυπα ομορφιάς. Η χώρα συνεχίζει να κατατάσσεται πολύ χαμηλά σε παγκόσμιο επίπεδο ως προς την εκπροσώπηση των γυναικών στην κυβέρνηση και την ισότητα των μισθών.
Ακόμη και οι γυναίκες υψηλού προφίλ συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν σεξισμό. Πέρυσι, μια κορυφαία καθηγήτρια οικονομικών που σπούδασε στο Χάρβαρντ και υπηρέτησε σε κυβερνητικές επιτροπές, δέχθηκε επίθεση από έναν δεξιό πολιτικό που της είπε να «συμβάλει στην ανάπτυξη της χώρας» με μια γέννα.
(με πληροφορίες από CNN)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου