Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Τρίτη, 18 Αυγούστου 2020

Νερό με λεμόνι: Το μυστικό για εύκολο αδυνάτισμα;

Τρίτη, 18 Αυγούστου, 2020
Μπορεί η κατανάλωση νερού με λεμόνι να κάνει τη διαφορά στην ικανότητά μας να χάνουμε βάρος;
Αν έχετε προσπαθήσει ποτέ να χάσετε βάρος, σίγουρα έχετε ακούσει ότι το νερό με λεμόνι είναι ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσετε την ημέρα σας. Τα τελευταία χρόνια, η αντίληψη ότι το νερό με λεμόνι ενισχύει το αδυνάτισμα έχει γίνει ευρέως διαδεδομένη και συχνά κάνει τον γύρο του Διαδικτύου. Τι ισχύει όμως στην πραγματικότητα; Πρόκειται για ένα «θαυματουργό» tip ή για έναν διαδεδομένο μύθο;
Νερό με λεμόνι πριν το πρωινό;
Νερό με λεμόνι: Το μυστικό για εύκολο αδυνάτισμα; | vita.gr Μετά τον ύπνο, ο οργανισμός μας είναι αφυδατωμένος και έχει άμεση ανάγκη από ενυδάτωση. Γι΄αυτό είναι σημαντικό να ξεκινάμε την ημέρα μας πίνοντας νερό, ανεξαρτήτως του αν έχουμε στόχο να χάσουμε βάρος ή όχι. Έχετε κατά νου ότι ακόμη και μια ελαφριά αφυδάτωση, της τάξεως του 1-3%, είναι αρκετή για να μειωθεί η ενέργειά μας και να αυξηθεί η κόπωση που νιώθουμε.
Από εκεί και πέρα, το αν θα προσθέσετε λεμόνι στο νερό σας ή όχι είναι θέμα προτίμησης. Εμείς οφείλουμε ωστόσο να σας προειδοποιήσουμε ότι όταν καταναλώνετε υπερβολική ποσότητα λεμονιού χωρίς να έχετε φάει προηγουμένως, υπάρχει ο κίνδυνος να ερεθίσετε το στομάχι σας και να καταλήξετε με καούρα, εξαιτίας της οξύτητας του λεμονιού.
  
Μπορεί το νερό με λεμόνι…

-να ενισχύσει την απώλεια βάρους;

Το νερό δεν έχει κάποια μαγική ιδιότητα αδυνατίσματος, έχει ωστόσο την ιδιότητα να επιφέρει το αίσθημα κορεσμού. Άλλωστε, είναι εξαιρετικά συνηθισμένο να μπερδεύουμε την πείνα με τη δίψα, επομένως η κατανάλωση νερού μπορεί να περιορίσει την πείνα μας και κατ’ επέκταση να μας βοηθήσει να γλιτώσουμε θερμίδες (και άρα να αδυνατίσουμε πιο εύκολα).
Το λεμόνι από την άλλη μπορεί να βοηθήσει στη διαδικασία της πέψης, στην καταπολέμηση του πρηξίματος και στον περιορισμό της όρεξης. Όμως, δεν είναι αρκετό από μόνο του για να αδυνατίσουμε και δεν υπάρχουν σχετικές έρευνες που να επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι αδυνατίζει. Γενικά, δεν υπάρχουν τροφές που καίνει το λίπος ως δια μαγείας ή εξασφαλίζουν αυτόματα αδυνάτισμα. Ο μόνος τρόπος να κάψουμε λίπος είναι καίγοντας θερμίδες και αυτό γίνεται α) απλά αναπνέοντας (οι περισσότερες θερμίδες που καίμε καθημερινά προκύπτουν από την ενέργεια που καταβάλλει ο οργανισμός μας για να μας κρατάει ζωντανούς και για να λειτουργούν τα συστήματά μας, αυτό που ονομάζεται βασικός μεταβολικός ρυθμός), β) χωνεύοντας την τροφή και γ) μέσω της κίνησης και της άσκησης.
Το νερό με λεμόνι μπορεί πραγματικά να κάνει τη διαφορά όταν χρησιμοποιείται ως αντικατάστατο των ζαχαρούχων αναψυκτικών. Μάλιστα, μπορείτε να απολαύσετε παγωμένο ανθρακούχο νερό με λεμόνι, ώστε να ικανοποιήσετε την επιθυμία σας για αναψυκτικό.
-να αποτοξινώσει τον οργανισμό;

Η αποτοξίνωση αποτελεί μια άκρως απαραίτητη διαδικασία του οργανισµού, η οποία προκύπτει φυσικά. Ο µεταβολισµός των διάφορων ουσιών που βρίσκονται µέσα στις τροφές (και γενικότερα των θρεπτικών συστατικών) έχει ως φυσικό επακόλουθο την παραγωγή άχρηστων, τοξικών σε µεγάλες συγκεντρώσεις, ουσιών στον οργανισμό. Όταν λοιπόν τρώµε κάτι, ο οργανισµός µας το διασπά σε διάφορες ενώσεις, κάποιες εκ των οποίων πρέπει να αποβληθούν. Η φυσική μας αποτοξίνωση είναι ουσιαστικά η διαδικασία αποβολής των παραπροϊόντων του μεταβολισμού και των ουσιών που δεν χρειάζεται ο οργανισμός μέσω της ούρησης, των κοπράνων και του ιδρώτα.
Μπορεί λοιπόν η λέξη «αποτοξίνωση» να ακούγεται ως ένας περίπλοκος ιατρικός όρος, ωστόσο ο οργανισμός διαθέτει ήδη μηχανισμούς ώστε να αποτοξινώνεται από μόνος του.
Οι νεφροί μας είναι τα όργανα που είναι κυρίως υπεύθυνα για τον μεταβολισμό και το φιλτράρισμα των περισσότερων τοξινών στο σώμα μας. Όταν πίνουμε νερό το πρωί, ενισχύουμε την ικανότητα των νεφρών μας να απομακρύνουν τις τοξίνες που έχουν συσσωρευτεί ενώ κοιμόμαστε, ενώ παράλληλα εμποδίζουμε τον σχηματισμό πετρών στους νεφρούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου