Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020

ΗΠΑ-Δημοκρατικοί: Μαραθώνιος σκληρών εσωκομματικών «εξετάσεων»

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Παρασκευή, 14 Αυγούστου, 2020

Από έναν πρωτοφανή, στα χρονικά των αμερικανικών εκλογών, μαραθώνιο εσωκομματικών «εξετάσεων» υποχρεώθηκαν να περάσουν οι υποψήφιες για το χρίσμα της αντιπροέδρου προτού ο Τζο Μπάιντεν καταλήξει στην τελική του επιλογή. Αυτό αναφέρουν αναλυτικά ρεπορτάζ της εφημερίδας Washington Post και του πρακτορείου Associated Press, που επικαλούνται ανθρώπους, οι οποίοι συμμετείχαν στη διαδικασία επιλογής.
Αφού εξασφάλισε το χρίσμα των Δημοκρατικών, ο Μπάιντεν γρήγορα ξεκαθάρισε ότι θα αναζητήσει συνεργάτη στον αγώνα του εναντίον των Τραμπ - Πενς από το γυναικείο φύλο. Στον αρχικό κατάλογο των υποψηφιοτήτων περιλαμβάνονταν πάνω από 20 – μέλη του Κογκρέσου, δήμαρχοι και κυβερνήτες, λευκές και μαύρες. Αρχικά ο υποψήφιος πρόεδρος των Δημοκρατικών φάνηκε να δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την κυβερνήτη του Μίσιγκαν Γκρέτσεν Ουίτμερ, η οποία κέρδισε την εκτίμησή του για την αποφασιστική αντιμετώπιση της COVID-19. Ωστόσο η δολοφονία του μαύρου Τζορτζ Φλόιντ από λευκούς αστυνομικούς και η έκρηξη των φυλετικών ταραχών άλλαξαν τα δεδομένα. Η πίεση από πολλούς συνεργάτες του και από την κοινωνία των πολιτών να επιλέξει μαύρη ως παρτενέρ του στον εκλογικό αγώνα ήταν ασφυκτική. Η Εϊμι Κλόμπουτσαρ, η οποία είχε διεκδικήσει το προεδρικό χρίσμα και φαινόταν ως μία από τις ισχυρότερες υποψηφιότητες για την αντιπροεδρία, αποσύρθηκε, συνιστώντας στον Μπάιντεν να επιλέξει μαύρη πολιτικό. Η ακόμη ισχυρότερη υποψηφιότητα της Ελίζαμπεθ Γουόρεν αποδυναμώθηκε.
Στην τελική φάση έμειναν, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, 11 φιναλίστ. Ομάδα 12 έως 15 δικηγόρων εξέτασε εξονυχιστικά το παρελθόν τους, αναζητώντας τυχόν ευάλωτα σημεία που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν από τους Ρεπουμπλικανούς. Οργανώθηκαν συνεντεύξεις, συχνά με τη συμμετοχή του ίδιου του Μπάιντεν, όπου κάθε υποψήφια έπρεπε να απαντήσει στα πιο σκληρά ερωτήματα: Ποια θα είναι η πολιτική σου για το άλφα ή βήτα πρόβλημα; Ποιο παρατσούκλι θεωρείς πιθανό να σου κολλήσει ο Ντόναλντ Τραμπ και πώς θα το αντιμετωπίσεις; Τελικά, την Τρίτη το απόγευμα ο Μπάιντεν ανακοίνωσε την οριστική του απόφαση υπέρ της Κάμαλα Χάρις. Το Associated Press αναφέρει ότι ένα από τα άτομα που τον επηρέασαν θετικά ήταν η αναπληρώτρια κυβερνήτης Καλιφόρνιας, Ελένη Κουναλάκη.
WASHINGTON POST, A.P. - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου