Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 8 Αυγούστου 2020

Κουόμο: Ανοίγουν ξανά τα σχολεία της Νέας Υόρκης το φθινόπωρο



Σάββατο, 8-8-20

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Αντριου Κουόμο.(AP Photo/Jacquelyn Martin, File)  Αssociated Press

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τα σχολεία στη Νέα Υόρκη θα ανοίξουν ξανά για τους μαθητές το φθινόπωρο, δήλωσε ο Κυβερνήτης της πολιτείας Αντριου Κουόμο την Παρασκευή, αποδεικνύοντας πως πλέον η πολτεία της Νέας Υόρκης έχει έναν από τους χαμηλότερους ρυθμούς μετάδοσης του κορωνϊού στις ΗΠΑ.
Λίγους μόλις μήνες μετά, αφότου η Νέα Υόρκη έγινε το παγκόσμιο επίκεντρο της πανδημίας, επέτρεψε σε εκατομμύρια μαθητές σε ολόκληρη την πολιτεία να επιστρέψουν στις αίθουσες, σε αντίθεση με τους περισσότερους μαθητές των δημοσίων σχολείων στις ΗΠΑ, οι οποίοι θα ξεκινήσουν τη σχολική χρονιά με μαθήματα εξ αποστάσεως.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κυβερνήτη, οι διευθυντές των σχολείων μπορούν να αποφασίσουν για το αν θα ανοίξουν εφόσον βρίσκονται σε μια περιοχή όπου ο μέσος όρος των θετικών τεστ κορωνοϊού παραμένει κάτω από 5 τοις εκατό. Το μεγαλύτερο μέρος της πολιτείας, συμπεριλαμβανομένης και της πόλης της Νέας Υόρκης, έχει διατηρήσει ένα ποσοστό θετικών τεστ κοντά στο 1 τοις εκατό. Ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάσιο τόνισε ότι τα σχολεία μπορούν να ανοίξουν στην πόλη μόνο εάν το ποσοστό θετικών τέστ είναι κάτω από το 3 τοις εκατό.
Ωστόσο, η ανακοίνωση του Κουόμο δεν εγγυάται ότι τα όλα τα σχολεία στις 700 περίπου κοινότητες της πολιτείας θα ανοίξουν ξανά τις επόμενες εβδομάδες. Η τελική απόφαση θα παρθεί από τους τοπικούς πολιτικούς και τους επιθεωρητές για το εάν και πότε θα ανοίξουν.
Πολλοί δάσκαλοι και γονείς σε ολόκληρη την πολιτεία έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους  για την επιστροφή των παιδιών στα σχολεία καθώς ο ιός έχει αυξητική τάση σε άλλες πολιτείες. Ωστόσο, πολλοί γονείς στη Νέα Υόρκη τάσσονται υπέρ του ανοίγματος των σχολείων και των κέντρων παιδικής μέριμνας, ώστε να μπορούν να επιστρέψουν στη δουλειά. Περίπου το 75% των μαθητών της Νέας Υόρκης προέρχονται από οικογένειες χαμηλού εισοδήματος και πολλοί από τους γονείς τους είναι είτε ανειδίκευτοι  εργαζόμενοι είτε υπάλληλοι που δεν μπορούν να εργαστούν από το σπίτι.
 Εθνικός Κήρυξ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου