Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2020

Η Τουρκία απειλεί και τον Μπάιντεν

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
 ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΕΛΛΙΣ 
Το πόσο η Τουρκία του Ταγίπ Ερντογάν έχει χάσει το μέτρο και δεν αντιλαμβάνεται τα όριά της επιβεβαιώθηκε και από το ύφος της αντίδρασης Τούρκων αξιωματούχων κατά του υποψηφίου για την αμερικανική προεδρία, Τζο Μπάιντεν, με πιο ηχηρή αυτή του εκπροσώπου του Τούρκου προέδρου, Ιμπραήμ Καλίν. Ο στενός συνεργάτης του Ερντογάν επιτέθηκε ευθέως στον τέως αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, υποστηρίζοντας ότι «η ανάλυση του Τζο Μπάιντεν για την Τουρκία βασίζεται σε καθαρή άγνοια, αλαζονεία και υποκρισία». Και συνέχισε σε ακόμη πιο αυστηρό ύφος: «Οι μέρες που διατάζατε την Τουρκία τελείωσαν. Αλλά αν ακόμα πιστεύετε ότι μπορείτε να προσπαθήσετε, κάντε το. Θα πληρώσετε το τίμημα».
Η οργισμένη αντίδραση στα όρια του παραληρήματος –και μάλιστα από ένα από τα πιο σοβαρά και ικανά στελέχη του καθεστώτος– ήρθε μετά τη δημοσιοποίηση ενός παλαιού βίντεο στο οποίο ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο επικρίνει τον Ταγίπ Ερντογάν, τον χαρακτηρίζει «αυταρχικό» και καταγγέλλει την πολιτική του απέναντι στους Κούρδους, ενώ τάσσεται υπέρ των αντιπάλων του.
«Αυτό που πιστεύω ότι πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να ακολουθήσουμε μια πολύ διαφορετική προσέγγιση προς εκείνον, καθιστώντας σαφές ότι στηρίζουμε την ηγεσία της αντιπολίτευσης», είχε πει ο Μπάιντεν και εξηγούσε ότι η Ουάσιγκτον θα έπρεπε να «ενθαρρύνει» τους αντιπάλους του Τούρκου ηγέτη «ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν και να νικήσουν τον Ερντογάν. Οχι μέσω ενός πραξικοπήματος, αλλά μέσω της εκλογικής διαδικασίας».
Το να ενοχλούνται και να καταγγέλλουν Τούρκοι αξιωματούχοι παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας τους είναι εν μέρει κατανοητό. Αλλά το ύφος και οι απειλές που εκτοξεύονται κατά της Αμερικής, την οποία «προειδοποιούν» ότι θα πληρώσει βαρύ τίμημα, δεν μπορεί παρά να ερμηνευθεί ως μία ακόμη ένδειξη της μεγαλομανίας που επικρατεί στην Αγκυρα.
Τέλος, μια επισήμανση. Πριν σπεύσουν κάποιοι στην Ελλάδα και την Κύπρο να πανηγυρίσουν για τη στήριξη Μπάιντεν στην τουρκική αντιπολίτευση, καλό είναι να έχουν υπόψη τους ότι οι κύριοι πολιτικοί αντίπαλοι του Ερντογάν, οι κεμαλιστές του CHP, είναι εξίσου επιθετικοί και προκλητικοί έναντι της Ελλάδας. Συχνά, δε, διολισθαίνουν σε εθνικιστικές φωνασκίες όπως όταν εγκαλούν τον Τούρκο πρόεδρο για την «εκχώρηση» τουρκικών νησιών στους Ελληνες, και τον παροτρύνουν να τα επανακτήσει!
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου