Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 1 Αυγούστου 2020

Κορονοϊός: Τι αλλάζει στη διασκέδαση. Στη λήψη νέων μέτρων προχώρησε η κυβέρνηση εξαιτίας της ανοδικής πορείας του κορονοϊού.

Κυριακή, 2 Αυγούστου, 2020

Μάλιστα κάποια από αυτά  επηρεάζουν τη… διασκέδαση, από τα μπαρ και τα κλαμπ, έως τα πανηγύρια, τους γάμους και τις βαπτίσεις.
Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νικος Χαρδαλιάς από την Δευτέρα 3 Αυγούστου η διασκέδαση σε μπαρ και κέντρα διασκέδασης αλλάζει καθώς οι θαμώνες θα απαγορεύεται να είναι όρθιοι και η πληρότητα των χώρων θα περιορίζεται μόνο σε καθήμενους, με τους ίδιους περιορισμούς ως προς την τήρηση αποστάσεων που ισχύουν και τώρα.
Συγκεκριμένα από Δευτέρα 3/8 έως και Κυριακή 9/8 υπάρχει απαγόρευση όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα (μπαρ, κλαμπ, κέντρα ζωντανής μουσικής, μπαρ-εστιατόρια, καφέ-μπαρ κοκ), με δυνατότητα μετατροπής χρήσης σε καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα.
Τέλος για το καλοκαίρι τα πανηγύρια
Ο συνωστισμός που παρατηρήθηκε σε ανοιχτές δημόσιες εκδηλώσεις στις αρχές του καλοκαιριού έφερε την απαγόρευση των πανηγυριών έως το τέλος Ιουλίου, ωστόσο η απαγόρευση πήρε παράταση και όπως ανακοίνωσε ο κ.Χαρδαλιάς παρατείνεται η απαγόρευση πανηγυριών και άλλων δημόσιων ανοικτών εκδηλώσεων έως τις 31/8.
Ο γάμος με τα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη έφερε περιορισμό στους καλεσμένους
Προβληματισμό αλλά και μέτρα προκάλεσε ο γάμος με τα κρούσματα κοροναϊο΄θ στη Θεσσαλονίκη. Στο γάμο παρευρέθησαν τουλάχιστον 300 καλεσμένοι, εκ των οποίων ορισμένοι προέρχονταν από τη Γερμανία. Οπως αναφέρουν τοπικά δημοσιεύματα μετά την τελετή οι καλεσμένοι μετέβησαν σε κτήμα ανατολικά της πόλης, όπου θα γινόταν το γλέντι. Αρχικά, είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί σε εξωτερικό χώρο, ωστόσο, εξαιτίας ψιλόβροχου, το γλέντι μεταφέρθηκε σε εσωτερικό χώρο. Το αποτέλεσμα ήταν να υπάρξουν τουλάχιστον 11 κρούσματα κορωνοϊού. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με πηγές, μεταξύ των ατόμων που έχουν βγει θετικοί στον κορονοϊό είναι η νύφη, ο γαμπρός, η μητέρα του γαμπρού, η αδελφή, ο πατέρας, η σύζυγος του πατέρα, αλλά και ο DJ της δεξίωσης.
Μετά από αυτό από Δευτέρα 3/8 έως 15/8 θεσπίζεται όριο 100 ατόμων σε τελετές γάμων, βαφτίσεων, κηδειών με τήρηση όλων των υφιστάμενων υγειονομικών κανόνων.
Τι ισχύει με τα πάρτι – Δεν ανακοινώθηκε κάποιο μέτρο
Το θέμα των ιδιωτικών πάρτι στα οποία παρατηρείται έντονο το φαινόμενο του συνωστισμού δεν έχει ξεχαστεί, παρ΄όλο που δεν ανακοινώθηκε κάποιο μέτρο.
Ειδικότερα το πρόβλημα έχει εντοπιστεί στο νησί της Μυκόνου καθώς ενοικιάζονται βίλες και διεξάγονται μεγάλα πάρτι. Ήδη η αστυνομία, μετά και την επίσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο νησί, έχει ξεκινήσει σαφάρι ελέγχων και έχει προχωρήσει στη σύλληψη δύο ενοικιαστών που είχαν διοργανώσει πάρτι σε βίλες. Οι αστυνομικοί τους συνέλαβαν με την κατηγορία της διατάραξης κοινής ησυχίας καθώς δεν έχουν δικαίωμα να μπουν στο σπίτι, ούτε υπάρχει κάποιο μέτρο για την απαγόρευση των συναθροίσεων σε ιδιωτικούς χώρους.
Πώς η ΕΛ.ΑΣ. θα μπλοκάρει τα πριβέ πάρτι στη Μύκονο
Πάντως η Ελληνική Αστυνομία έχει επεξεργαστεί ένα αναλυτικό σχέδιό το οποίο βασίζεται σε τρεις πυλώνες προκειμένου να αποτρέψει τη διοργάνωση και την προσέλευση τουριστών στα πριβέ πάρτι που λαμβάνουν χώρα στο νησί.
Πρώτον: Το «τέχνασμα» της ηχορύπανσης: Οταν θα γίνονται καταγγελίες για δυνατή μουσική από γείτονες, οι Αρχές θα ελέγχουν τους χώρους όπου παίζει δυνατά η μουσική. Δεύτερον: Με τη χρήση drones οι αστυνομικές Αρχές θα εντοπίζουν τους συνωστισμούς σε συγκεκριμένους χώρους από ψηλά και θα αποτρέπουν τον κόσμο να δίνει το «παρών» στα κορωνοπάρτι. Τρίτον: Στη μάχη και οι «Δούρειοι Ίπποι» αστυνομικοί. Άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. θα παρουσιάζονται ως υποψήφιοι πελάτες για να λαμβάνουν άμεσα πληροφορίες για τα πάρτι. Με αυτόν τον τρόπο μόλις εντοπιστούν τα στίγματα τοποθεσίας, «τροχονόμοι» θα αποτρέπουν την προσέλευση του κόσμου στις ενοικιαζόμενες βίλες.
Με απόσταση στις παραλίες
Τέλος παρατείνονται τα μέτρα τήρησης αποστάσεων σε παραλίες έως το τέλος Αυγούστου μιας και ο καύσωνας στέλνει τον κόσμο στην παραλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου