Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020

Η πρόβλεψη του Bill Gates για τον κορωνοϊό

Πέμπτη, 20 Αυγούστου, 2020

Μιλώντας στο περιοδικό Economist, o συνιδρυτής της Microsoft -ο οποίος βρίσκεται στη πρώτη γραμμή αντιμετώπισης του κορωνοϊού μέσω του ιδρύματός του, καθώς και στο επίκεντρο θεωριών συνωμοσίας- υποστήριξε πως «τα δισεκατομμύρια για την ανάπτυξη του εμβολίου θα γλιτώσουν μακροπρόθεσμα τρισεκατομμύρια σε οικονομική ζημιά»

Η πρόβλεψη του Bill Gates για τον κορωνοϊό | tovima.gr
Την εκτίμηση ότι η πανδημία του κορωνοϊού θα έχει αντιμετωπιστεί μέχρι το τέλος του 2021, εξέφρασε ο δισεκατομμυριούχος και φιλάνθρωπος Μπιλ Γκέιτς, προειδοποιώντας παράλληλα ότι θα έχουμε εκατομμύρια νέους θανάτους.
Μιλώντας στο περιοδικό Economist, o συνιδρυτής της Microsoft -ο οποίος βρίσκεται στη πρώτη γραμμή αντιμετώπισης του κορωνοϊού μέσω του ιδρύματός του, καθώς και στο επίκεντρο θεωριών συνωμοσίας- υποστήριξε πως «τα δισεκατομμύρια για την ανάπτυξη του εμβολίου θα γλιτώσουν μακροπρόθεσμα τρισεκατομμύρια σε οικονομική ζημιά».
«Όλοι πρέπει να ξοδέψουμε δισεκατομμύρια για να δημιουργήσουμε το εμβόλιο, ώστε να γλυτώσουμε από τα τρισ. δολαρίων στα οποία εκτιμάται η οικονομική ζημιά της πανδημίας». 
Μπορεί ο ίδιος να προέβλεψε ότι η πανδημία θα τελειώσει μέχρι το τέλος του 2021, τόνισε παρόλα αυτά ότι «το ανθρώπινο κόστος θα είναι μεγάλο, ιδίως στις φτωχότερες χώρες, όπου η πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη είναι αφενός δύσκολη και αφετέρου ελλιπής».
Όπως είπε χαρακτηριστικά, οι περισσότεροι θάνατοι δεν θα οφείλονται στην ίδια τη νόσο, αλλά θα είναι απόρροια της πίεσης που δέχονται τα συστήματα υγείας και οι οικονομίες των χωρών.

Κριτική στη στάση των  ΗΠΑ

Παράλληλα, ο Bill Gates καυτηρίασε την πολιτικοποίηση της αντίδρασης των ΗΠΑ απέναντι στον ιό, αλλά και τις θεωρίες συνωμοσίας, παράγοντες που έχουν καθυστερήσει τις προσπάθειες για περιορισμό της πανδημίας.
«Μια αλλαγή ηγεσίας στις ΗΠΑ δεν θα φέρει αμέσως την αλλαγή, διότι έχει χαθεί η εμπιστοσύνη» είπε, ασκώντας κριτική στη στάση που κρατά ο Λευκός Οίκος και προσωπικά ο Ντόναλντ Τραμπ.
Ο ίδιος έκανε λόγο, δε, για «σοβαρό ενδεχόμενο» σε περίπτωση νίκης του Μπάιντεν «οι οπαδοί του Τραμπ να μην φορούν μάσκα, θέλοντας να συμβολίσουν την αντίσταση τους».
TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου