Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2020

Νεκρή σύζυγος ομογενή από τις εκρήξεις στη Βηρυτό - Στους 5 οι Ελληνες τραυματίες

Πέμπτη, 6 Αυγούστου, 2020
Βηρυτός: Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί, πάνω από 4.000 τραυματίες και πολλοί αγνοούμενοι. (AP Photo/Hussein Malla)
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ελληνικής κοινότητας Βηρυτού, Παναγιώτη Ανδριώτη, η άτυχη γυναίκα την ώρα της έκρηξης βρισκόταν στο σπίτι μαζί με τον σύζυγό της και ο θάνατός της οφείλεται στον θανάσιμο τραυματισμό της από πτώση αντικειμένου.
Σε ό,τι αφορά τους τραυματίες, ο κ. Ανδριώτης, μιλώντας στο «CNN.gr» έκανε λόγο για δύο γυναίκες, μία σοβαρότερα και μία ελαφρότερα τραυματισμένη. Η σοβαρά τραυματισμένη υποβλήθηκε ήδη σε δύο χειρουργεία καθώς φέρει τραύματα στο κεφάλι, ενώ η δεύτερη τραυματίας έχει χτυπήσει στο μάτι της.
Νεότερες πληροφορίες θέλουν έναν ακόμη σοβαρά τραυματισμένο Ελληνα να νοσηλεύται σε νοσοκομείου της Βηρυτού.
Στο μεταξύ, η Ελλάδα βρέθηκε από την πρώτη στιγμή της τραγωδίας σε επικοινωνία με τις Αρχές του Λιβάνου, προκειμένου να εκφράσει έμπρακτα την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή της στη χώρα και την ετοιμότητά της να συνδράμει στην αντιμετώπιση των συνεπειών των φονικών εκρήξεων που σημειώθηκαν.
Ηδη στη Βηρυτό βρίσκεται κλιμάκιο της ΕΜΑΚ (Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών) με εντολή Πρωθυπουργού, ενώ από την πρώτη στιγμή ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό του Λιβάνου Χασάν Ντιάμπ, στον οποίο εξέφρασε την αλληλεγγύη και την αμέριστη συμπαράσταση της Ελλάδας στον δοκιμαζόμενο λαό του Λιβάνου, αλλά και την ετοιμότητα της χώρας μας να παράσχει κάθε αναγκαία συνδρομή, με όλα τα διαθέσιμα μέσα.
Το κλιμάκιο που μετέβη στον Λίβανο αποτελείται από μία ειδική ομάδα της 1ης ΕΜΑΚ (με έδρα την Ελευσίνα), αποτελούμενη από 12 άτομα και διασωστικό σκύλο, δύο οχήματα και ειδικό εξοπλισμό.
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, οι υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών υπό τον συντονισμό του γραφείου του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών, βρίσκονται σε συνεχή επαφή, τόσο με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ όσο και με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τον καλύτερο δυνατό συντονισμό της αποστολής βοήθειας στην πληττόμενη χώρα, η οποία αντιμετωπίζει συγχρόνως βαθύτατη οικονομική και κοινωνική κρίση, καθώς και την έξαρση του κορωνοϊού τις τελευταίες εβδομάδες.
Πέραν της αποστολής κλιμακίου της ΕΜΑΚ υπάρχει ετοιμότητα για αποστολή περαιτέρω βοήθειας αν κριθεί σκόπιμο, δεδομένης της πρόθεσης της ελληνικής κυβέρνησης να συνδράμει τη χώρα με κάθε μέσο που μπορεί να διαθέσει.
Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και το γεγονός ότι τους Ελληνες διασώστες συνοδεύει, κατόπιν πρωτοβουλίας του Νίκου Δένδια, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Φραγκογιάννης.
Παράλληλα, ενεργοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου, για την παροχή αρωγής σε Ελληνες πολίτες που βρίσκονται στον Λίβανο και έχουν τυχόν επηρεαστεί από τις εκρήξεις στον λιμένα της Βηρυτού, παρέχοντας στοιχεία επικοινωνίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Λίβανο.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ελληνικής κοινότητας, το Ελληνορθόδοξο Νοσοκομείο της Βηρυτού ετέθη εκτός λειτουργίας και οι ασθενείς μεταφέρθηκαν σε άλλα νοσοκομεία.
Η ελληνική πρεσβεία στη Βηρυτό βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις Αρχές του Λιβάνου και με την ελληνική κοινότητα που διαμένει στη χώρα και παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια, ενώ ενημερώνεται διαρκώς για τις εξελίξεις.
Στο μεταξύ, οδηγίες για τους Ελληνες πολίτες που βρίσκονται στον Λίβανο και έχουν επηρεαστεί από τις εκρήξεις στον λιμένα της Βηρυτού εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών.
Οι Ελληνες πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την πρεσβεία της Ελλάδος στα τηλέφωνα 00961 78990315 και 00961 81507061, καθώς και με τη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών, στο τηλέφωνο +30210368 1730 και στο e-mail: kt@mfa.gr.
Με ανάρτησή του στο Twitter, στα αγγλικά, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, εκφράζει την συμπαράστασή του στο λαό του Λιβάνου για την τραγωδία στη Βηρυτό και σημειώνει ότι «η Ελλάδα είναι έτοιμη να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί».
Να σημειωθεί ότι τόσο τα γραφεία της ελληνικής κοινότητας, η οποία αριθμεί περίπου 4.500-5.000 μέλη, όσο και τα σπίτια πολλών Ελλήνων που ζουν στην πόλη των 4 εκατ. κατοίκων έχουν υποστεί φθορές.
Πηγή: «ΑΠΕ-ΜΠΕ» - Εθνικός Κήρυξ   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου