Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020

Τσιόδρας: Καμπάνα κινδύνου για την έξαρση του κορονοϊού - Στο «1» ο ρυθμός μετάδοσης «Ελπίζω να μην λυγίσουμε» ευχήθηκε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας στην επανεμφάνισή του.Τετάρτη, 5 Αυγούστου, 2020
EUROKINISSI

Τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με την ανησυχητική πορεία της πανδημίας στη χώρα μας έκρουσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος επέστρεψε εκτάκτως στην ενημέρωση για τις εξελίξεις όσον αφορά στον κορονοϊό το απόγευμα της Τρίτης.
Λίγο νωρίτερα, ο ΕΟΔΥ είχε ανακοινώσει 121 νέα θετικά κρούσματα το τελευταίο 24ωρο.
Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε μαζί με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Χαρδαλιά, στο υπουργείο Υγείας - ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι επανεμφανίστηκε κατ’εξαίρεση λόγω των αυξημένων κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα και εξέφρασε την ανησυχία της Επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, που έχει τοποθετηθεί ομόφωνα υπέρ της χρήσης μάσκας από τους πολίτες.
Ο κ. Τσιόδρας επεσήμανε θορυβημένος ότι αυξάνεται ο αριθμός των ενεργών εστιών μετάδοσης του ιού στην κοινότητα.
Οσον αφορά την αύξηση των κρουσμάτων εξήγησε ότι αυτή οφείλεται στους 
περισσότερους και πιο στοχευμένους έλεγχους, την αυξημένη κινητικότητα του πληθυσμού, την ευκολότερη μετάδοση του ιού σε συνθήκες συγχρωτισμού (εργοστάσια, μπαρ, γάμους), τις νεαρότερες ηλικίες και τους ταξιδιώτες, αλλά και τους ασυμπτωματικούς ασθένειες.
Παράλληλα, στάθηκε στο μεγαλύτερο ποσοστό εισαγομένων κρουσμάτων, όμως τις τελευταίες εβδομάδες εξήγησε ότι σημειώνεται άνοδος των εγχώριων κρουσμάτων.
Το θετικό είναι ότι δεν έχει ασκηθεί πίεση στο σύστημα υγείας, συμπλήρωσε.
Ωστόσο, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, αποκαλύπτοντας ότι το R (σ.σ. ρυθμός μετάδοσης) έχει φτάσει ακριβώς στο 1 (κάθε ασθενής μολύνει τουλάχιστον ένα άτομο), επομένως υπάρχει κίνδυνος εκθετικής αύξησης.
«Τα δεδομένα καθιερώνουν και επιβάλλουν τη χρήση μάσκας» επανέλαβε, διευκρινίζοντας ότι οι ασπίδες υπολείπονται σε αποτελεσματικότητα ως προς την προφύλαξη των ατόμων.
«Η μάσκα δεν προστατεύει μόνο τους άλλους αλλά και εμάς αλλά πρέπει να γίνεται σωστή χρήση», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι για το λόγο αυτό έχει αλλάξει και τις σχετικές συστάσεις του ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
«Ελπίζω να μην λυγίσουμε», ευχήθηκε και υπενθύμισε ότι χρειάζεται επαγρύπνηση και εγρήγορση από όλους.
«Σήμερα σημαίνει το καμπανάκι», απάντησε σε σχετική ερώτηση ο Σωτ. Τσιόδρας, εξηγώντας ότι o ρυθμός μετάδοσης βρίσκεται ακριβώς στο 1 - σε ένα σημείο πολύ οριακό, όπως είπε.
Αν το R ξεπεράσει το 1 τότε υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για εκθετική αύξηση και ανεξέλεγκτη άνοδο των κρουσμάτων, ενώ όσο παραμένει στο 1 ή πιο κάτω σημαίνει ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο.
Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία ενημέρωση από το δίδυμο είχε γίνει στις 26 Μαΐου, μετά από 72 κοινές ενημερώσεις. Μάλιστα ο κ. Χαραδλιάς είχε πει χαρακτηριστικά τότε πως «δεν υπάρχει ανάγκη να είμαστε κάθε απόγευμα μέχρι εδώ, όπως έγινε όλη αυτή την περίοδο», προσθέτοντας ότι «αν μας ξαναδείτε να κάνουμε ξανά καθημερινά ενημέρωση με τον κ. Τσιόδρα, αυτό θα σημαίνει ότι τα πράγματα θα έχουν δυσκολέψει».
HuffPost Gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου