Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 7 Ιουλίου 2020

Ετοιμη να αποκλείσει τη Huawei από τα δίκτυα 5G είναι η Βρετανία

Τετάρτη, 8 Ιουλίου, 2020

O κινεζικός όμιλος υποστηρίζει ότι έχει ελεγχθεί περισσότερο από κάθε άλλη εταιρεία στον κόσμο και πως η διαφάνειά του στη Βρετανία σημαίνει ότι μπορεί να συνεχίσει να παίζει ρόλο στην αναβάθμιση του δικτύου.
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Για πλήρη αποκλεισμό της Huawei από την ανάπτυξη του βρετανικού δικτύου πέμπτης γενιάς (5G) προετοιμάζεται η κυβέρνηση Τζόνσον, σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν στον βρετανικό Τύπο. Μόλις λίγους μήνες μετά την απόφαση της κυβέρνησης να επιτρέψει τη συμμετοχή της κινεζικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών κατά 35% στο ταχύτατο εθνικό δίκτυο, η υπηρεσία μυστικών πληροφοριών της Βρετανίας (GCHQ) προειδοποίησε για νέους κινδύνους ασφαλείας από τον σχετικό εξοπλισμό.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου, οι πάροχοι των δικτύων τηλεπικοινωνιών της χώρας θα πρέπει να σταματήσουν να χρησιμοποιούν εξοπλισμό της Huawei για τα δίκτυα 5G και θα κληθούν να αντικαταστήσουν εντός έξι μηνών τον εξοπλισμό που έχουν ήδη εγκαταστήσει.
Οι ανησυχίες της GCHQ οφείλονται στις τελευταίες κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ στη Huawei, βάσει των οποίων η εταιρεία διακόπτει κάθε συνεργασία με αμερικανικές επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα να μην έχει πλέον πρόσβαση σε εξαρτήματα απαραίτητα για τη δημιουργία του εξοπλισμού. Οι κυρώσεις είχαν «σοβαρή» επίπτωση στην κινεζική εταιρεία και συνεπώς οι προβλέψεις σχετικά με την αξιοπιστία της αλλάζουν, αναφέρεται στη σχετική έκθεση της GCHQ.
Κυβερνοεπιθέσεις
Η βρετανική υπηρεσία μυστικών πληροφοριών ουσιαστικά προεξοφλεί πως η Huawei θα υποχρεωθεί να χρησιμοποιήσει διαφορετικά εξαρτήματα και νέα τεχνολογία, που θα είναι πιο ευάλωτα σε κυβερνοεπιθέσεις. «Εξαιτίας των τελευταίων αμερικανικών κυρώσεων... οι αξιόπιστοι προμηθευτές της Huawei, οι οποίοι εδρεύουν εκτός Κίνας, δεν θα συνεργάζονται μαζί της. Επομένως, οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες δεν μπορούν πλέον να διασφαλίσουν ότι ο κινεζικός εξοπλισμός θα εξακολουθεί να είναι ασφαλής για χρήση στο βρετανικό δίκτυο τηλεπικοινωνιών», τόνισε χαρακτηριστικά στους Financial Times ο Τζον Σόερς, πρώην επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας στην MI6.
Η πολιτική σκηνή των ΗΠΑ, η οποία κατηγορεί τη Huawei για κατασκοπεία και για συνεργασία με το Πεκίνο, υποστήριξε ένθερμα τις προσπάθειες της Βρετανίας για αποκλεισμό της κινεζικής εταιρείας από το δίκτυο 5ης γενιάς. «Τα κοινά συμφέροντα ασφαλείας είναι ένα μεγάλο μέρος της ιδιαίτερης σχέσης μας με τους Βρετανούς. Δεν θα έπρεπε να επιτρέπεται στην τεχνολογική μαριονέτα του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος να έχει πρόσβαση στα δίκτυα του στενότερου εταίρου μας», τόνισε ο Μπεν Σέις, Αμερικανός γερουσιαστής και μέλος της αρμόδιας επιτροπής μυστικών υπηρεσιών της Γερουσίας.
Τους τελευταίους 18 μήνες η κυβέρνηση Τραμπ έχει επιδοθεί σε μία εκστρατεία αποκλεισμού της Huawei από τα δίκτυα των εταίρων της. Προς απογοήτευση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, η βρετανική κυβέρνηση επέτρεψε στις αρχές του έτους την περιορισμένη συμμετοχή της κινεζικής εταιρείας στα δίκτυα πέμπτης γενιάς, τα οποία υπόσχονται ταχύτητα έως και 100 φορές μεγαλύτερη από τα 4G, και λίγους μήνες μετά φαίνεται πως ανατρέπει την απόφασή της. Στις αμερικανικές πιέσεις υπέκυψαν και η Αυστραλία και η Ιαπωνία, οι οποίες έκριναν ότι ο εξοπλισμός της Huawei είναι επικίνδυνος και ευάλωτος σε κυβερνοεπιθέσεις.
H Huawei έχει αρνηθεί επανειλημμένως τις κατηγορίες. «Η Huawei έχει ελεγχθεί περισσότερο σε σχέση με κάθε άλλη εταιρεία στον κόσμο και πιστεύουμε ακράδαντα ότι η ασυναγώνιστη διαφάνειά μας στη Βρετανία σημαίνει ότι μπορούμε να συνεχίζουμε να παίζουμε ρόλο στην αναβάθμιση του βρετανικού δικτύου», τόνισε πρόσφατα η κινεζική εταιρεία.
Μέσα στο Σαββατοκύριακο μερική οπισθοχώρηση ως προς το συγκεκριμένο ζήτημα σήμανε και η Γαλλία: η κρατική υπηρεσία κυβερνοασφάλειας (ANSSI) άσκησε πιέσεις στους παρόχους τηλεπικοινωνιών της χώρας, ώστε να αποφύγουν τη χρήση του εξοπλισμού της Huawei. «Παρακινούμε όσους παρόχους δεν συνεργάζονται μέχρι στιγμής με τη Huawei να μην προχωρήσουν προς αυτή την κατεύθυνση», επεσήμανε ο Γκιγιόμ Πουπάρντ, επικεφαλής της ANSSI, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γαλλική εφημερίδα Les Echos. Αντιθέτως, για όσους χρησιμοποιούν ήδη τον εξοπλισμό της Huawei ο Πουπάρντ σημείωσε πως θα χρειάζονται σχετική άδεια, η οποία θα διαρκεί από τρία έως οχτώ χρόνια. Ωστόσο, ο ίδιος τόνισε πως σε καμία περίπτωση δεν θα υπάρξει πλήρης αποκλεισμός της Huawei από τα δίκτυα. Παράλληλα, σημείωσε πως η επιλογή δεν αποτελεί κίνηση εχθρότητας προς την Κίνα, αλλά απλώς αποσκοπεί στην προστασία της ανεξαρτησίας του εθνικού δικτύου.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου