Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Κυριακή, 19 Ιουλίου 2020

Με αλλαγές και περιορισμούς τα ελληνικά φεστιβάλ στις ΗΠΑ


Κυριακή, 19 Ιουλίου, 2020Πλήθος κόσμου στο φεστιβάλ της Αγ. Τριάδος/Αγ. Νικολάου στο Στάτεν Αϊλαντ το πρώτο τριήμερο λειτουργίας του. Φωτογραφία: Αρχείο - Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς  
ΠΙΤΣΜΠΟΥΡΓΚ. Πολλές κοινότητες που αναγκάστηκαν να ακυρώσουν τα φεστιβάλ τους για φέτος εξαιτίας της πανδημίας, τώρα προσπαθούν να βρουν τρόπους για να τα «ζωντανέψουν», έστω δίνοντας μόνο φαγητό.
Καθώς οι κοινότητες ξεκινούν από νωρίς -συνήθως τον Μάρτιο- τις προετοιμασίες για τα φεστιβάλ, αρκετά φαγητά έμειναν αποθηκευμένα στην κατάψυξη. Μουσακάς, παστίτσιο, κουλουράκια είναι μερικά από τα φαγητά που πλέον θα διατίθενται για παραλαβή μέσω drivethru. Ενα από αυτά είναι και το φεστιβάλ της κοινότητας Αγίου Νικολάου στο Οκλαντ, όπου κάθε Σάββατο μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου θα δέχεται κόσμο για παραλαβές φαγητού. 
Στην ενορία της Υπαπαντής, στο Ανατολικό Πίτσμπουργκ, το φεστιβάλ συρρικνώθηκε από 48 σε 24 ώρες. Θα λειτουργήσει από τις 11 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα από 21 έως 23 Αυγούστου. Οι διοργανωτές σκέφθηκαν για να ζωντανέψουν λίγο το φεστιβάλ να τοποθετήσουν οθόνες με ελληνικούς χορούς όσο θα περιμένουν να πάρουν τα φαγητά, όπως αναφέρεται στην τοπική εφημερίδα «Pittsburgh Post-Gazette».
Η ενορία της Αγίας Τριάδας στην περιοχή McCandless επέλεξε να αλλάξει τους όρους του φεστιβάλ με δύο προγράμματα, το Greek4 Home και το Greek2 Give. Με το πρώτο, μπορεί κάποιος να αγοράσει 20 πακέτα με σπανακόπιτες και τυρόπιτες. Το κάθε πακέτο περιλαμβάνει 28 μερίδες και κοστίζει 99 δολάρια. Με το δεύτερο πρόγραμμα μπορεί κάποιος με τα 99 δολάρια να κάνει δωρεά σε κάποιο τοπικό νοσοκομείο ή κλινική προσφέροντας φαγητό. Το φεστιβάλ δέχεται κάθε χρόνο 25 με 30 χιλιάδες επισκέπτες.
Εν τω μεταξύ, ακυρώθηκε για φέτος το ελληνικό φεστιβάλ της κοινότητας Αγίας Τριάδας, στην περιοχή Κολούμπια της Νότιας Καρολίνας. Οι διοργανωτές πήραν τη δύσκολη -όπως είπαν- απόφαση, όμως προέχει η υγεία των επισκεπτών και των εθελοντών του φεστιβάλ.
Πέρυσι, το φεστιβάλ δέχθηκε περισσότερους από 170 χιλιάδες επισκέπτες μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο, κάτι που δεν είναι εφικτό να γίνει αυτή τη χρονιά, ενώ και το φεστιβάλ της κοινότητας Τιμίου Σταυρού στο Mt. Lebanon έχει ακυρωθεί μέχρι νεωτέρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου