Η Όλγα Γεροβασίλη δήλωσε σοκαρισμένη με τις αποκαλύψεις και τα ηχητικά ντοκουμέντα για το Μάτι και όπως είπε κατέθεσε μήνυση, εξώδικο και αγωγή όχι μόνο κατά της «Καθημερινής» αλλά και των ανθρώπων που ακούγονται στη συνομιλία.
«Το πιο εξοργιστικό είναι να ακούς αξιωματικούς της πυροσβεστικής να λένε ότι κάπου θα υπάρξει φωτιά και θα εγκαταλειφθούν άνθρωποι προκειμένου να κρατήσουν τις καρέκλες τους» τόνισε.
Στο κομμάτι που αφορά την ίδια, είπε ότι θα συνεχίσει με τη δικαστική μάχη. Όπως είπε δεν έχει προλάβει να τα κάνει όλα ακόμα καθώς έπρεπε να ξεπεράσει το σοκ πρώτα, ενώ διαψεύδει πλήρως τις κατηγορίες.
«Δεν θα επέτρεπα ποτέ να γίνει συγκάλυψη σε μια εθνική τραγωδία», επεσήμανε η κυρία Γεροβασίλη ενω μιλώντας για τη μήνυση κατά της εφημερίδας είπε: «η Καθημερινή δημοσιεύει μια συνομιλία και καλώς κάνει. Κάνει ρεπορτάζ και έρευνα. Δεν την εγκαλώ για αυτό το λόγο, αλλά γιατί μέσα στα κείμενά της κάνει αποδοχή αυτής της κατηγορίας. Θα μπορούσε εκ των προτέρων στο ίδιο κείμενο να έχει και τη δική μου άποψη».
Τέλος, επεσήμανε ότι η καταγραφή είναι προϊόν εγκλήματος και η χρήση της είναι κακούργημα, ενώ από το ηχητικό φαίνεται η προσπάθεια συγκάλυψης από τους αξιωματικούς.