Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020

Νίκολας Μπερνς στην «Κ»: Απογοητευτικό που ο Τραμπ δεν έθεσε στον Ερντογάν το θέμα της Αγίας Σοφίας

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Πέμπτη, 16 Ιουλίου, 2020

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΩΚΟΥ
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Μία μεγάλη χαμένη ευκαιρία χαρακτηρίζει ο σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής της προεκλογικής εκστρατείας του Δημοκρατικού υποψηφίου Τζο Μπάινεν, πρέσβης Νίκολας Μπερνς, το γεγονός ότι στο χθεσινό τηλεφώνημα με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο Aμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν αναφέρθηκε δημοσίως στο θέμα της Αγίας Σοφίας.
Σε δήλωσή του στην «Κ», τονίζει ότι «είναι πολύ απογοητευτικό που ο πρόεδρος Τραμπ προφανώς δεν έθεσε καν το ζήτημα στον πρόεδρο Ερντογάν κατά το πρόσφατο τηλεφώνημά τους. Αυτή είναι μία μεγάλη χαμένη ευκαιρία».
Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για το τηλεφώνημα ανέφερε ότι οι δύο ηγέτες «συζήτησαν θετικά ζητήματα εμπορίου μεταξύ των ΗΠΑ και της Τουρκίας και υπογράμμισαν την πίστη στην ανάγκη μία λύσης κατόπιν διαπραγμάτευσης στα περιφερειακά ζητήματα». Το γεγονός ότι δεν υπήρχε ούτε λέξη για την Αγία Σοφία προκάλεσε την άμεση αντίδραση των πολιτικών του αντιπάλων.
Όπως τόνισε στην «Κ» ο πρέσβης Μπερνς, «νομίζω ότι το μήνυμα του  αντιπροέδρου Μπάιντεν ήταν σωστό και ισχυρό. Επέκρινε την Τουρκική απόφαση και ζήτησε από τον πρόεδρο Ερντογάν να την αντιστρέψει ώστε να διασφαλίσει ελεύθερη πρόσβαση σε όλους. Ελπίζω ότι οι Ελληνες και οι ελληνικές κοινότητες σε όλον τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, γνωρίζουν πόσο σημαντική είναι αυτή η δήλωση». Ο Δημοκρατικός υποψήφιος είχε δηλώσει στις 10 Ιουλίου ότι «λυπάται βαθειά» για την απόφαση της Τουρκίας και προέτρεψε τον πρόεδρο Ερντογάν «να την αντιστρέψει και να διατηρήσει αυτό το πολύτιμο μέρος ως μουσείο, διασφαλίζοντας την ελεύθερη πρόσβαση σε όλους».
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου