Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 12 Ιουλίου 2020

Αγία Σοφία: Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για το άνοιγμα ως τζαμί


Κυριακή, 12 Ιουλίου, 2020


Φωτ. REUTERS
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
μία ημερά μετά την απόφαση του Ερντογάν να μεταρέψει την Αγία Σοφία - το εμβληματικό βυζαντινό μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και μουσείο- σε τζαμί, οι τουρκικές αρχές έκλεισαν σήμερα το μουσείο για τους επισκέπτες και άρχισαν επιθεωρήσεις του κριρίου, στο πλαίσιο προετοιμασιών, προκειμένου να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί για μουσουλμανική προσευχή.
Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ομάδες από το υπουργείο Τουρισμού επιθεώρησαν σήμερα τον τρούλο και τέσσερις μιναρέδες, στο πλαίσιο των προετοιμασιών.
Η Αγία Σοφία τέθηκε υπό την εποπτεία της Αρχής Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας, ο επικεφαλής της οποίας Αλί Ερμπάς δήλωσε σήμερα ότι η υπηρεσία του έχει ήδη ξεκινήσει προετοιμασίες προκειμένου να είναι όλα έτοιμα έως την 24η Ιουλίου.
Χθες, ο πρόεδρος της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι η Αγία Σοφία θα ανοίξει ως τζαμί για μουσουλμανική λατρεία την 24η Ιουλίου, για πρώτη φορά από το 1934 και το διάταγμα της κυβέρνησης του Κεμάλ Ατατούρκ, με το οποίο το βυζαντινό μνημείο είχε μετατραπεί σε μουσείο.
Μάλιστα, σήμερα ο Ερντογάν απέρριψε την διεθνή καταδίκη για την απόφασή του να μετατρέψει το Βυζαντινό μνημείο σε τζαμί, απαντώντας στους επικριτές του ότι  η απόφασή του αντιπροσώπευε τη βούληση της χώρας του να χρησιμοποιήσει τα «κυριαρχικά της δικαιώματα».
Με πληροφορίες απο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου