Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again.

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Τιμή και Δόξα στους Ήρωες και Ηρωίδες

Thank You to Philhellenes

Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020

Αμερικανικές εκλογές: Ο Μπάιντεν ξεπέρασε για πρώτη φορά σε έσοδα τον Τραμπ


 Παρασκευή, 17 Ιουλίου, 2020


Φωτ. REUTERS
Εύποροι δωρητές έδωσαν προβάδισμα στον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν απέναντι στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου, συγκεντρώνοντας ποσό ρεκόρ για την προεκλογική εκστρατεία του.
Από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούνιο ο Μπάιντεν και οι σύμμαχοί του συγκέντρωσαν 282,1 εκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας για πρώτη φορά τον Τραμπ σε τριμηνιαία έσοδα από δωρεές. Τα 53 εκατομμύρια (το 20% του συνόλου) προέρχονται από ιδιώτες που έδωσαν 100.000 δολάρια ή και περισσότερα ο καθένας.
Μεταξύ αυτών που υπέγραψαν εξαψήφιες επιταγές υπέρ του Μπάιντεν περιλαμβάνονται ο Τζέιμς Μέρντοκ, γιος του μεγιστάνα των μμε Ρούμπερ Μέρντοκ, ο φιλελεύθερος επενδυτής Τζορτζ Σόρος, ο ιδρυτής του Twitter Inc Έβαν Ουίλιαμς και ο σκηνοθέτης Στίβεν Σπίλμπεργκ, σύμφωνα με οικονομικά έγγραφα που δόθηκαν στη δημοσιότητα αργά το βράδυ της Τετάρτης.
Κατά την ίδια περίοδο, ο Τραμπ συγκέντρωσε 266 εκατομμύρια δολάρια. Τα 18 από αυτά προήλθαν από ιδιώτες που έδωσαν πάνω από 100.000 ο καθένας, όπως ο Άιζακ Περλμάτερ της Marvel Entertainment LLC και η διευθύνουσα σύμβουλος της Oracle Corp Σάφρα Κατζ.
Ο Μπάιντεν άρχισε να συγκεντρώνει μεγάλα ποσά από τον Απρίλιο, όταν συγκρότησε κοινές ομάδες εξεύρεσης πόρων με το Δημοκρατικό Κόμμα, οι οποίες επιτρέπεται να λαμβάνουν εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια από ιδιώτες δωρητές. Η προεκλογική εκστρατεία του επιτρέπεται να δέχεται μόνο 5.600 δολάρια από κάθε ιδιώτη.
Με βάση τα έγγραφα αυτά, ο Μπάιντεν δαπανά λιγότερα από τον Τραμπ. Η διευθύντρια του προεκλογικού επιτελείου του, η Τζεν Ο’Μάλεϊ Ντίλον, έγραψε στο Twitter ότι έχει στη διάθεσή του 242 εκατομμύρια σε μετρητά. Ο Τραμπ από την άλλη διέθετε 295 εκατομμύρια στις 30 Ιουνίου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου