Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Κυριακή, 19 Ιουλίου 2020

Ελπίδες για εμβόλιο τονώνουν τις αγορές

Κυριακή, 19 Ιουλίου, 2020

Στις αγορές συναλλάγματος, ο δολαριακός δείκτης DXY που λειτουργεί ως ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο υποχώρησε σε χαμηλό ενός μηνός 95,777 την Τετάρτη, προτού ανακάμψει στην περιοχή του 96,150 στις αγορές της Ευρώπης την Παρασκευή.
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:H EUROBANK ΑΝΑΛΥΕΙ
Οι εξελίξεις στο μέτωπο του κορωνοϊού παρέμειναν στο προσκήνιο την εβδομάδα που διανύσαμε, καθώς ολοένα και περισσότερες χώρες ανά τον κόσμο προβαίνουν σε άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών σε μια προσπάθεια στήριξης της οικονομίας, με ταυτόχρονη προσπάθεια ελέγχου της εξάπλωσης της πανδημίας. Αν και ο αυξανόμενος αριθμός κρουσμάτων παγκοσμίως προκαλεί ανησυχία, οι αγορές φαίνεται πως αντέδρασαν θετικά σε ανακοινώσεις των εταιρειών Gilead και Moderna ότι έχουν αναπτύξει εμβόλια κατά της COVID-19, τα οποία –αν και βρίσκονται σε πειραματικό στάδιο– είχαν θετικά αποτελέσματα κατά τις κλινικές δοκιμές.
Επιπλέον, προσδοκίες για περαιτέρω δημοσιονομική ενίσχυση της παγκόσμιας οικονομίας, με το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών να ξεκινάει την ερχόμενη εβδομάδα συζήτηση για ένα νέο δημοσιονομικό πακέτο στήριξης, ενίσχυσαν το επενδυτικό κλίμα, αντισταθμίζοντας τις ανησυχίες τόσο για την ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ - Κίνας όσο και για τις προοπτικές ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας μετά τα χειρότερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στην Κίνα κατά τον μήνα Ιούνιο (-1,8% σε ετήσια βάση) και τα επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ για την εβδομάδα 6-10 Ιουλίου (-10.000 στα 1,3 εκατ.).
Στις αγορές συναλλάγματος, ο δολαριακός δείκτης DXY που λειτουργεί ως ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο υποχώρησε σε χαμηλό ενός μηνός 95,777 την Τετάρτη, προτού ανακάμψει στην περιοχή του 96,150 στις αγορές της Ευρώπης την Παρασκευή. Η ισοτιμία ευρώ/δολάριο αναρριχήθηκε σε υψηλό 4 μηνών 1,1451 την Τετάρτη, προτού υποχωρήσει ελαφρώς στην περιοχή του 1,1410/20 την Παρασκευή το πρωί με εβδομαδιαία κέρδη της τάξεως του 1,0%, εν αναμονή της διήμερης Ευρωπαϊκής Συνόδου που αναμένεται να ολοκληρωθεί το Σάββατο, με την ατζέντα να περιλαμβάνει συζήτηση για το Ταμείο Ανάκαμψης και τον μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό της Ε.Ε. 2021-2027. Το ενιαίο νόμισμα παρέμεινε ανεπηρέαστο από τη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ την Πέμπτη, κατά την οποία το διοικητικό συμβούλιο διατήρησε αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα παραμείνουν στα σημερινά ή σε χαμηλότερα επίπεδα έως ότου η ΕΚΤ διαπιστώσει ότι οι προοπτικές για τον πληθωρισμό συγκλίνουν σθεναρά κοντά αλλά κάτω από τον στόχο του 2%.
Το διοικητικό συμβούλιο θα διενεργεί καθαρές αγορές στοιχείων ενεργητικού στο πλαίσιο του έκτακτου προγράμματος αγοράς στοιχείων ενεργητικού λόγω πανδημίας (PEPP) τουλάχιστον μέχρι το τέλος Ιουνίου 2021 και, σε κάθε περίπτωση, μέχρις ότου κρίνει ότι η κρίση του κορωνοϊού έχει λήξει. Οι αγορές θα συνεχίσουν να διενεργούνται με ευελιξία ως προς τον χρόνο, τις κατηγορίες στοιχείων ενεργητικού και τις χώρες, ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι κίνδυνοι για την ομαλή μετάδοση της νομισματικής πολιτικής.
* Τομέας Οικονομικής Ανάλυσης και Ερευνας Διεθνών Κεφαλαιαγορών της Eurobank.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου