Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

Βλαγκούλης: Ο Θόδωρος πήρε… τ’ όπλο του! – Και επισήμως με τον Κυριάκο Βελόπουλο



Τα χρώσταγε του Μητσοτάκη

Ο επί χρόνια «στρατιώτης» – όπως δήλωνε με υπερηφάνεια –  της ΝΔ,  που παρότι μέχρι σήμερα δεν είχε εκλεγεί βουλευτής Ηλείας αλλά στήριζε πιστά το κόμμα του, χθες γνωστοποίησε και επίσημα ότι πλέον ανήκει στο κόμμα της Ελληνικής Λύσης του Κυριάκου Βελόπουλου και θα είναι υποψήφιος βουλευτής Ηλείας όποτε διεξαχθούν εκλογές.
Και η επίσημη αυτή ανακοίνωση έγινε όχι μόνο εκθειάζοντας τον Κυριάκο Βελόπουλο, αλλά κατακεραυνώνοντας την πρώην… παράταξή του πλέον, και τον σημερινό πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη!
Ο υποψήφιος βουλευτής πλέον της Ελληνικής Λύσης κ. Θόδωρος Βλαγκούλης, παραχώρησε χθες το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου στο γραφείο του στην Αμαλιάδα, μιλώντας για τους λόγους που τον ώθησαν να λάβει την απόφαση αποχώρησης από την ΝΔ και την ένταξή του στο κόμμα του άλλου Κυριάκου της πολιτικής, του Κυριάκου Βελόπουλου!
Ο κ. Βλαγκούλης μίλησε με «σκληρή γλώσσα» κατά της πολιτικής της ΝΔ, αν και επικεντρώθηκε στην θητεία της κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη, ξεκαθαρίζοντας ότι οι προσωπικές πικρίες που έμεινε έξω από το ψηφοδέλτιο των εκλογών του 2019, θα πρέπει να μείνουν πίσω…
«Διογκώθηκαν τα προβλήματα»
Αρχικά, αναφέρθηκε  στον «ένα χρόνο μετά», όπως χαρακτηριστικά είπε της Κυβέρνησης της ΝΔ, λέγοντας ότι «σήμερα η εικόνα που εμφανίζεται δείχνει ότι δεν λύθηκε κανένα απολύτως πρόβλημα ζωτικής σημασίας των Ηλείων πολιτών.
«Τα σοβαρότατα προβλήματα διογκώθηκαν, παρά τις κυβερνητικές υποσχέσεις και με την έναρξη της κυβερνητικής περιόδου. Η εικόνα είναι απογοητευτική και απελπιστική.
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το βράδυ της νίκης των εκλογών είπε: «Ανάπτυξη, δουλειά και ασφάλεια». Πείτε μου αν έγινε μια από τις τρεις υποσχέσεις. Καμία απολύτως…».
«Που είναι η ανάπτυξη στην Ηλεία;…»
Στη συνέχεια ο κ. Βλαγκούλης μίλησε για την απουσία ανάπτυξης στην Ηλεία σε κάθε επίπεδο, μιλώντας για ανυπαρξία της κυβέρνησης:
«Σχετικά με την ανάπτυξη, η Ηλεία συνεχίζει να βρίσκεται στην τελευταία θέση ανάπτυξης σε όλη την Ελλάδα. Ανάπτυξη χωρίς υποδομές δεν μπορεί να υπάρξει. Μια από αυτές είναι ο αυτοκινητόδρομος Πάτρα – Πύργος, που τον χαρακτηρίζω ως τον «δρόμο του θανάτου».
Τα Νοσοκομεία Αμαλιάδας και Πύργου δεν λειτουργούν καν και μάλιστα αποτελούν κίνδυνο για την υγεία των Ηλείων πολιτών, που έχουν χαρακτηριστεί ως απλά διαμετακομιστικά κέντρα της Πάτρας και άλλων νοσοκομείων.
Το Νοσοκομείο Πύργου είναι ένα φερόμενο καλό  ξενοδοχείο… Μόνο να πας να κοιμηθείς είναι! Δεν μπορείς να έχεις την ανάλογη υγειονομική περίθαλψη που χρειάζεται.
Παρατηρούμαι την ανυπαρξία της σημερινής Κυβέρνησης και στον πρωτογενή τομέα. Όλοι οι παραγωγοί βρίσκονται σε απελπισία, με τις τιμές να είναι εξευτελιστικές, τις ζημιές από καύσωνα να μην έχουν καμία εκτίμηση από τον ΕΛΓΑ και παρουσία της Κυβέρνησης.
Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στενάζουν από την οικονομική ασφυξία στην οποία βρίσκονται. Η σημερινή  Κυβέρνηση το μόνο που φρόντισε να κάνει ήταν να ωραιοποιήσει το κυβερνητικό έργο και το προσωπικό προφίλ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την διασπάθιση του κρατικού χρήματος, τα εκατομμύρια στους διαφημιστές και στα ΜΜΕ για να ωραιοποιήσουν τα ανύπαρκτα επιτεύγματα της σημερινής κυβέρνησης».
«Ταυτίζομαι με Κυριάκο Βελόπουλο…»
Αναφέρθηκε και στα εθνικά θέματα, και μίλησε για αθέτηση υποσχέσεων της σημερινής κυβέρνησης σχετικά και με την Συμφωνία των Πρεσπών και τους λαθρομετανάστες.
«Αυτή η κατάσταση με κάνει και θλίβομαι. Θα συνεχίσω να παλεύω, ανεξάρτητα αν η σημερινή κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήθελε να φιμώσει την φωνή της Ηλείας, την φωνή του Θόδωρου Βλαγκούλη.
Η φωνή της Ηλείας και του Θόδωρου Βλαγκούλη είναι συνδεδεμένη απόλυτα όχι με την διαφθορά και πράξεις κάτω από το «τραπέζι», αλλά με τα συμφέροντα και την αγωνία των Ηλείων πολιτών.
Αυτή την αγωνία των Ηλείων πολιτών, θα συνεχίσω να την αφουγκράζομαι χωρίς να μπορεί να με φιμώσει κανένας, ταυτιζόμενος και συμπορευόμενος με την Ελληνική Λύση και τον Κυριάκο Βελόπουλο.
Είναι σταθερός ο ιδεολογικός του προσανατολισμός. Βλέπετε κανέναν ιδεολογικό προσανατολισμό σήμερα στην Νέα Δημοκρατία να είναι σταθερός;
Ταυτίζομαι με τις θέσεις του Κυριάκου Βελόπουλο και το πρόγραμμα του γιατί έχει πρόγραμμα συγκροτημένο, που είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί, ένα κόμμα που αύριο θα διεκδικήσει ρόλο στην Ελλάδα».
«Κατάλαβα ότι δεν πάει άλλο…»
Ο κ. Βλαγκούλης δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την Ηλεία και τους πολίτες της:
«Πρώτα η Ηλεία, πρώτα οι Ηλείοι πολίτες στην πράξη, για τους οποίους θα συνεχίσω να παλεύω. Θα συνεχίσω να είμαι παρών όπως κάνω εδώ και χρόνια.
Περίμενα να περάσει ένας χρόνος, για να μην περάσει το θέμα στο προσωπικό και εκφράσω πικρία. Αυτά τα γνωρίζει η Ηλειακός λαός και τους λόγους που δεν είμαι σήμερα στην Βουλή, διότι εμπόδισαν και ήθελαν να φιμώσουν την φωνή της Ηλείας.
Βλέπω τους Ηλείους πολίτες, τους κοιτάω στα μάτια με περηφάνια και θα είμαι δίπλα τους».
Στο ερώτημα της εφ. «Πατρίς», αν τώρα αντελήφθη ότι επί σειρά ετών – και άρα και επί κυβερνήσεων της ΝΔ διαχρονικά – τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ηλεία, όπως  αυτοκινητόδρομος, μαρασμός της αγροτικής οικονομίας και υποβαθμισμένη υγειονομική περίθαλψη παραμένουν δυστυχώς άλυτα, ο κ. Βλαγκούλης απάντησε: «Κατάλαβα ότι δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση και μάλιστα εκείνο το οποίο με εξόργισε είναι η ωραιοποίηση του «ένας χρόνος μετά» του κυβερνητικού έργου… Αυτή η ωραιοποίηση έγινε μέσα από μια διαφθορά και μια αδιαφάνεια και εννοώ μέσω των ΜΜΕ, που φροντίσαμε να πληρώσουμε έτσι ώστε να μην υπάρχει «φωνή».  Πού είναι η μηδενική διαφθορά;…».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου