Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 7 Ιουλίου 2020

Οι ΗΠΑ αποχώρησαν επίσημα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ)

Οι ΗΠΑ αποχώρησαν επίσημα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) κατόπιν εντολής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος κατηγορεί τον Παγκόσμιο Οργανισμό για κακοδιαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού

Οι ΗΠΑ αποχώρησαν επίσημα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), κατόπιν εντολής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος κατηγορεί τον Παγκόσμιο Οργανισμό για κακοδιαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού, ανακοίνωσε ο αμερικανός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ.
«Το Κογκρέσο έλαβε ειδοποίηση ότι ο πρόεδρος απέσυρε επίσημα τις Ηνωμένες Πολιτείες από τον ΠΟΥ εν μέσω πανδημίας» τόνισε με tweet του ο Ρόμπερτ Μενέντεζ, Δημοκρατικός γερουσιαστής, μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας.Η κριτική προς τον ΠΟΥ
Από την έναρξη της πανδημίας, ο ΠΟΥ είχε δεχθεί πυρά όχι μόνο από τις ΗΠΑ, αλλά και άλλες χώρες για υπερβολικά ελαστική στάση απέναντι στην Κίνα. Η κυβέρνηση Τραμπ έκανε μάλιστα λόγο για υπερβολική επιρροή του Πεκίνου επί του επικεφαλής του ΠΟΥ.
Ωστόσο αρκετοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι μία πιο αυστηρή στάση θα είχε οδηγήσει την Κίνα στο να μην μοιραστεί πληροφορίες για την εξέλιξη της πανδημίας.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι εμπειρογνώμονες του Οργανισμού θα μεταβούν στην Κίνα το Σαββατοκύριακο για την προετοιμασία μελέτης για την προέλευση του κοροναϊού και τον τρόπο με τον οποίο μεταδόθηκε από τα ζώα στον άνθρωπο.
«Το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσουμε είναι ξεκάθαρα εκεί όπου η ασθένεια εκδηλώθηκε για πρώτη φορά στον άνθρωπο και εκεί όπου εμφανίστηκαν οι πρώτες συγκεντρώσεις άτυπης πνευμονίας, στην Ουχάν» δήλωσε ο Μάικ Ράιαν, ο επικεφαλής του προγράμματος εκτάκτων υγειονομικών καταστάσεων του ΠΟΥ.
TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου