Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020

Δρυοδάσος Φολόης: Αναξιοποίητος παράδεισος του τόπου μας


Δευτέρα, 13 Ιουλίου, 2020Αν έχεις επισκεφτεί, έστω και μία φορά το δάσος της Φολόης, οι εικόνες αυτές θα σου έχουν μείνει αξέχαστες.
Πρόκειται για ένα από τα σπανιότερα δρυοδάση της Ευρώπης και μοναδικό στα Βαλκάνια. Εκεί μπορείς να παρακολουθήσεις τα εκπαιδευτικά προγράμματα για τον αγροτουρισμό.
Και φυσικά να  μείνεις στις ξενοδοχειακές  μονάδες που έχουν φτιαχτεί εκεί.
Να δοκιμάσεις τα παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής. Θεσπέσια κρέατα και πολλές εκλεκτές ποικιλίες τυριών από τους αγροτικούς και κτηνοτροφικούς συνεταιρισμούς που τα παράγουν.
Να κάνεις ιππασία, ποδηλασία , τοξοβολία αλλά και άλλα αθλήματα στο σύγχρονο αθλητικό κέντρο το οποίο χρησιμοποιούν ομάδες όλων των αθλημάτων για την προετοιμασία τους.
Αλλά κυρίως να περιηγηθείς στο απείρου κάλλους φυσικό τοπίο της περιοχής και στους ειδικούς χώρους που έχουν δημιουργηθεί για πικ-νικ. Να νιώσεις ότι βρίσκεσαι αλλού…
Σε έναν επίγειο  παράδεισο.
Επιστροφή στην πραγατικότητα .
Αν το δρυοδάσος της Φολόης βρισκόταν σε άλλη χώρα  ή ακόμα και σε άλλη περιοχή της χώρας μας , το πιο πιθανό είναι ότι όλες αυτές οι υποδομές, αλλά και  πολλές άλλες ακόμα,  θα είχαν δημιουργηθεί  για να αξιοποιήσουν και να εκμεταλλευτούν προς όφελος όλων αυτό το «δώρο» που βρίσκεται στην περιοχή μας.
Δυστυχώς όμως η Φολόη αποτελεί έναν ακόμα αναξιοποίητο παράδεισο του τόπου μας.
Το βασίλειο του μυθικού Κενταύρου
Το αυτοφυές δάσος πήρε το όνομά του από την μυθολογία και τον βασιλιά των Κενταύρων Φόλο, φίλο του Ηρακλή. Είναι τόσο παραμυθένιο που μοιάζει σα να έχει ξεπηδήσει από έναν άλλον κόσμο. Κι αυτό γιατί οι εικόνες που προσφέρει είναι τόσο μαγευτικές, που δυσκολεύεται ο νους να χωρέσει πως είναι και αληθινές.
Στο οροπέδιο της Φολόης, οι βελανιδιές καλύπτουν έκταση πολλών χιλιάδων στρεμμάτων, δημιουργώντας ένα από τα λίγα αμιγώς σπερμοφυή τέτοια δάση στην Ευρώπη. Κυριαρχούν οι ευθύκορμες βελανιδιές, που οι ντόπιοι ονομάζουν Κάπελη, αλλά υπάρχουν και δέντρα με μεγάλο κορμό και πολλά κλαδιά.
Με πληροφορίες και από το newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου