Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

O Δρ. Παναγιώτης Καραβίτης πήγε στην τελευταία του κατοικία

Παρασκευή, 19 Ιουνίου, 2020


Έγινε χθες στον ιερό ναό Κοίμηση Της Θεοτόκου στην πόλη Brockton, MA η κηδεία του καθηγητή της Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Bridgewater Δόκτωρ Παναγιώτη Καραβίτη ο οποίος ήταν και ψάλτης στον ομώνυμο ναό και όχι μόνο αφού είχε καλή φωνή και ήταν από τους πρώτους στην Αμερική στη Βυζαντινή μουσική.  Επίσης ήταν Άρχων του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως και μέλος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού.
Η εξόδιος ακολουθία έγινε προεξάρχοντως του Μητροπολίτη Βοστώνης κ. Μεθοδίου βοηθούμενος από πέντε ιερείς.  Στο τέλος της εξόδιου ακολουθίας και πριν τον τελευταίο ασπασμό μίλησαν για τον μεταστάντα ο Μητροπολίτης Μεθόδιος, ο ιερατικός προϊστάμενος π. Μιχαήλ, ο π. Κεραμάριος ο οποίος ήταν ιερέας στον ναό για 27 συναπτά έτη.  Ακόμα μίλησε ο Μητροπολίτης Ηλίας της Αλβανικής Εκκλησίας.
Παρ’ ότι η κηδεία έγινε στην εποχή του κορωνοϊού συμμετείχαν αρκετοί για να τιμήσουν τον Δρ. Καραβίτη.  Μεταξύ αυτών ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων κ. Βασίλειος Καυκάς, ο πρώην Πρόεδρος της Πανηλειακής Ομοσπονδίας και πρώην Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Γεώργιος Παναγουλόπουλος, ο πρώην Πρόεδρος της Παμακεδονικής Δρ. Σεραφείμ Παπαγιάννης και άλλοι.
Σημειωτέων ότι εκτός από τον κλήρο και τον ψάλτη όλοι οι άλλοι φορούσαν μάσκες και καθόντουσαν σε απόσταση 6 πόδια ο ένας από τον άλλο.
Αιωνία σου η Μνήμη Δρ. Παναγιώτη Καραβίτη
paneliakos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου