Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020

Απειλές για νέα «lockdown» στις ΗΠΑ





Αssociated Press

Κάτοικοι του Σαν Αντόνιο στο Τέξας περνούν μπροστά από ανοιχτό εστιατόριο, το οποίο «έβγαλε» τα πρώτα του τραπέζια μετά από πολύμηνη απουσία. (AP Photo/Eric Gay, File)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. («ΝΥΤ»). Κορυφαίοι εμπειρογνώμονες για τις μολυσματικές ασθένειες στις Ηνωμένες Πολιτείες προειδοποιούν ότι ο κορωνοϊός θα κάνει τη ζωή δύσκολη στο προβλέψιμο μέλλον.
Και καθώς οι αυστηρές κοινωνικές αποστάσεις μειώνονται, ορισμένοι ηγέτες στη Νέα Υόρκη και το Τέξας απειλούν με νέους περιορισμούς σε μια προσπάθεια να κάνουν τους ανθρώπους να λάβουν σοβαρά υπόψη την επίμονη απειλή του ιού.
«Αυτός ο ιός δεν πρόκειται να ξεκουραστεί» έως ότου μολύνει περίπου το 60% έως το 70% του πληθυσμού, δήλωσε στο «Fox News Sunday» ο Δρ Μάικλ Οτσερχολμ (Michael T. Osterholm), διευθυντής του Κέντρου Ερευνας και Πολιτικής Λοιμωδών Νόσων στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα.
Οι ειδικοί έχουν εκτιμήσει ότι χωρίς ένα εμβόλιο, περίπου το 70 τοις εκατό του πληθυσμού θα πρέπει να μολυνθεί και να αναπτύξει ανοσία για να σταματήσει η εξάπλωση του ιού, μια έννοια που ονομάζεται ασυλία της αγέλης. Ο τρέχων αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι πάνω από 2 εκατομμύρια, λιγότερο από το 1% του πληθυσμού των ΗΠΑ, σύμφωνα με μια βάση δεδομένων της «New York Times».
Ο Δρ Oστερχομ είπε ότι τα πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι το ποσοστό μόλυνσης ήταν επίπεδο σε οκτώ πολιτείες, αυξημένο σε 22 πολιτείες και μειωμένο στις υπόλοιπες. Η αύξηση δεν οφείλεται απλώς σε ευρύτερα διαθέσιμες δοκιμές, ανέφεραν ειδικοί, σημειώνοντας ότι οι νοσηλείες Covid-19 αυξάνονται σε πολλές πολιτείες.
Ο Δρ Ναχίντ Μπαντέλια (Nahid Bhadelia), ιατρικός διευθυντής της ειδικής μονάδας παθογόνων στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βοστώνης, δήλωσε στο «Meet the Press» του NBC ότι η αύξηση των περιπτώσεων σε ορισμένες δυτικές πολιτείες και σε πολιτείες του Νότου υποδηλώνει ότι «ανοίξαμε πολύ νωρίς σε αυτές τις πολιτείες».
Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) δήλωσαν πρόσφατα ότι έως τις 4 Ιουλίου, οι θάνατοι από κορωνοϊούς στις Ηνωμένες Πολιτείες θα έφταναν πιθανώς τους 124.000 έως 140.000, από το τρέχον σύνολο των περίπου 116.000 θανάτων.
Ορισμένοι πολιτειακοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει για ένα δεύτερο «κλείδωμα».
Την Κυριακή, ο Κυβερνήτης Νέας Υόρκης Αντριου Κουόμο δήλωσε ότι η πολιτεία κατακλύσθηκε από περίπου 25.000 καταγγελίες για επιχειρήσεις που «παραβιάζουν το σχέδιο επανέναρξης». Συγκεκριμένα, ο κ. Κουόμο είπε ότι οι ιδιοκτήτες των μπαρ στο Μανχάταν και στα Χάμπτονς στο Λονγκ Αϊλαντ παραβίαζαν τους κανόνες και προειδοποίησαν ότι εάν οι τοπικοί αξιωματούχοι δεν σταματήσουν τέτοια συμπεριφορά, η πολιτεία θα μπορούσε να αναγκαστεί να αναστείλει τα σχέδια ανοίγματος.
Στο Χιούστον, αξιωματούχοι προειδοποίησαν την περασμένη εβδομάδα ότι ένα κλείσιμο ενδέχεται να επανέλθει, καθώς οι περιπτώσεις συνέχισαν να αυξάνονται, ανέφερε το «CBS News». Η περιοχή βρίσκεται τώρα σε αυτό που οι αξιωματούχοι αποκαλούν «Πορτοκαλί Κωδικός» που σημαίνει ότι υπάρχει ένα σημαντικό και ανεξέλεγκτο επίπεδο εξάπλωσης κορωνοϊού στην κοινότητα.
Την Παρασκευή, ο Τζέι Μπάτλερ (Jay Butler), ο αναπληρωτής διευθυντής του CDC για μολυσματικές ασθένειες, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «εάν τα κρούσματα αρχίσουν να αυξάνονται ξανά, ειδικά αν αυξάνονται δραματικά, είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι περισσότερες προσπάθειες μετριασμού, όπως αυτές που εφαρμόστηκαν πίσω τον Μάρτιο, μπορεί να χρειαστούν πάλι», σύμφωνα με το «CNBC».
Η νέα άνοδος των κρουσμάτων σε ορισμένες πολιτείες έρχεται καθώς η κυβέρνηση Tραμπ ανακοίνωσε ότι δεν σκοπεύει να υποστηρίξει την επέκταση των διευρυμένων παροχών ασφάλισης ανεργίας πέρα από τα τέλη Ιουλίου, επικαλούμενη ανησυχίες ότι οι εργαζόμενοι επιλέγουν να λάβουν τις «γενναιόδωρες» παροχές αντί να επιστρέψουν στις δουλειές τους.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου