Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM


Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Τιμή και Δόξα στους Ήρωες και Ηρωίδες

Thank You to Philhellenes

Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2020

Η HBO απέσυρε το Όσα παίρνει ο Άνεμος λόγω φυλετικών διακρίσεων


Παρασκευή, 11 Ιουνίου, 2020Στον απόηχο της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ, η πλατφόρμα streaming HBO Max αποφάσισε να διαγράψει από τη λίστα της το οσκαρικό «Όσα παίρνει ο άνεμος».
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της πλατφόρμας, η ταινία «είναι το προϊόν μίας εποχής και απηχεί φυλετικές προκαταλήψεις που, δυστυχώς, ήταν κοινός τόπος στην αμερικανική κοινωνία».
«Αυτές οι ρατσιστικές περιγραφές ήταν λάθος τότε και φυσικά είναι λάθος και τώρα, έτσι σκεφτήκαμε ότι να κρατήσουμε την ταινία χωρίς κάποια εξήγηση ή αποκύρηξη θα ήταν ανεύθυνο. Όταν η ταινία επιστρέψει στο HBO Max, θα περιέχει ως συμπλήρωμα μία συζήτηση γύρω από το ιστορικό της υπόβαθρο και μία αποκύρηξη αυτών των περιγραφών, αλλά θα είναι στην αρχική της μορφή, γιατί σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα ήταν σαν να μην υπήρξαν αυτές οι προκαταλήψεις ποτέ», πρόσθεσε.
Η ταινία βέβαια παραμένει προσβάσιμη σε άλλες πλατφόρμες, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως με το που κατέβηκε από το ΗΒΟ, η ταινία εκτοξεύτηκε στο νούμερο 1 της λίστας των πωλήσεων της Amazon και στο νούμερο 5 της λίστας των iTunes της Apple.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου