Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2020

Η κυβέρνηση Τραμπ σκέφτεται αναστολή βίζας H-1B και άλλων θεωρήσεωνΑssociated Press
(AP Photo/Matt Dunham)

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. («WSJ»). Η κυβέρνηση Τραμπ εξετάζει μια πρόταση αναστολής μιας σειράς θεωρήσεων μετανάστευσης με βάση την απασχόληση, συμπεριλαμβανομένης της πολυπόθητης βίζας H-1B, που δίνεται σε ανθρώπους υψηλής ειδίκευσης, σύμφωνα με αξιωματούχους της κυβέρνησης που είναι εξοικειωμένοι με τις συνομιλίες, μεταξύ πολλών πιθανών μέτρων εν μέσω της οικονομικής επίπτωσης της πανδημίας.
Η προτεινόμενη αναστολή θα μπορούσε να επεκταθεί στο νέο οικονομικό έτος της κυβέρνησης, από την 1η Οκτωβρίου, όταν συνήθως εκδίδονται πολλές νέες βίζες, ανέφεραν αυτοί οι αξιωματούχοι. Αυτό θα μπορούσε να εμποδίσει οποιονδήποτε νέο κάτοχο H-1B εκτός της χώρας να έρθει στη δουλειά μέχρι την άρση της αναστολής, αν και οι κάτοχοι βίζας που είναι ήδη στη χώρα είναι απίθανο να επηρεαστούν.
Η πρόταση αναστολής είναι ένα μέτρο από μια σειρά περιορισμών νόμιμης μετανάστευσης, που ο πρόεδρος Τραμπ εξετάζει ως μέρος μιας εκτελεστικής δράσης που πρόκειται να αποκαλύψει τις επόμενες εβδομάδες. Η κυβέρνηση ισχυρίστηκε ότι η πανδημία απαιτεί όρια στη μετανάστευση για να αποτρέψει την είσοδο ασθενών στη χώρα και να διασφαλίσει ότι οι Αμερικανοί θα βρουν πρώτοι θέσεις εργασίας, καθώς η οικονομία ανακάμπτει.
Αξιωματούχοι της κυβέρνησης ανέφεραν ότι ο Πρόεδρος δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει το σχέδιο, προσθέτοντας ότι θα μπορούσε να αλλάξει, καθώς οι ανώτεροι βοηθοί του συνεχίζουν να συζητούν το θέμα.
«Η διοίκηση αξιολογεί επί του παρόντος ένα ευρύ φάσμα επιλογών, που διατυπώθηκαν από ειδικούς σταδιοδρομίας, για την προστασία των Αμερικανών εργαζομένων και των ατόμων που αναζητούν εργασία, ιδιαίτερα των μειονεκτούντων και των υποεξυπηρετούμενων πολιτών - αλλά δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις οποιουδήποτε είδους», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Χόγκαν Γκίντλεϊ (Hogan Gidley) σε ανακοίνωση.
Εκτός από τη βίζα H-1B, η αναστολή θα μπορούσε να ισχύει για τη βίζα H-2B για τους εποχικούς εργαζομένους βραχυπρόθεσμης θεώρησης, τη βίζα J-1 για τους βραχυπρόθεσμους εργαζομένους, συμπεριλαμβανομένων των συμβούλων καταυλισμών και «au pairs» (νέοι φιλοξενούμενοι για ένα χρόνο οικογενειών με παιδιά) και της θεώρησης L-1 για εσωτερικές μεταβιβάσεις εταιρειών.
Η κυβέρνηση σκοπεύει να εξαιρέσει ορισμένους κλάδους από τους περιορισμούς, όπως οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας που εμπλέκονται άμεσα στη θεραπεία ασθενών Covid-19 και άλλοι κρίσιμοι τομείς στην αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων. Επίσης, εξετάζει μια ευρύτερη εξαίρεση που επιτρέπει στους εργοδότες να προσλαμβάνουν μετανάστες εάν μπορούν να αποδείξουν ότι δεν μπορούν να προσλάβουν Αμερικανούς για μια συγκεκριμένη εργασία.
Νομοθέτες και επιχειρήσεις -συμπεριλαμβανομένων εταιρειών τεχνολογίας και εποχικών εργοδοτών- μαζί με κολέγια και πανεπιστήμια, καλούν την κυβέρνηση να εγκαταλείψει το σχέδιο και κυκλοφόρησαν λεπτομέρειες σχετικά με τις προτάσεις στο Διαδίκτυο. Λένε ότι η απαγόρευση των μεταναστών που συμπληρώνουν μοναδικές δεξιότητες ή παίρνουν δουλειές που οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν κάνουν, θα εμποδίσει την οικονομική ανάπτυξη αντί να την ενισχύσει. Αλλά και εννέα Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές με επιστολή τους στον Τραμπ τού ζητούν να το ξανασκεφτεί.
EΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου