Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 9 Ιουνίου 2020

Το Χιούστον κηδεύει τον Τζορτζ Φλόιντ - George Floyd- (βίντεο & φωτογραφίες)

Αssociated Press
Το φέρετρο του Τζορτζ Φλόιντ στα χέρια αντρών στην εκκλησία The Fountain of Praise στο Χιούστον, 8 Ιουνίου, 2020. (AP Photo/Eric Gay)
ΧΙΟΥΣΤΟΝ. («ΑΡ»). Η σορός του Τζορτζ Φλόιντ έφτασε λίγο πριν το μεσημέρι χθες στην εκκλησία «The Fountain of Praise» στο Χιούστον για ένα διήμερο τελετών που περιλαμβάνουν δημόσιο προσκύνημα τη Δευτέρα και την επίσημη κηδεία την Τρίτη, στην πόλη όπου έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωή του, πριν το νήμα της κοπεί από την Αστυνομία της Μινεάπολις πυροδοτώντας επί 12ήμερο διαδηλώσεις από άκρου εις άκρον στην Αμερική.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν και υποψήφιος για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος στις προσεχείς προεδρικές εκλογές, αναμενόταν να μεταβεί στο Χιούστον τη Δευτέρα, όπου ιδιωτικά θα συναντούσε την οικογένεια του 46χρονου θύματος για να την συλλυπηθεί.
Σύμφωνα με δύο συνεργάτες του, ο Μπάιντεν αναμενόταν να συλλυπηθεί τους συγγενείς του Φλόιντ και θα βιντεοσκοπούσε ένα μήνυμα που θα προβληθεί σήμερα στην κηδεία του 46χρονου. Δεν πρόκειται όμως να παραστεί στην τελετή αυτή, ώστε να μην την διαταράξει, καθώς σε μια τέτοια περίπτωση η Μυστική Υπηρεσία θα έπρεπε να λάβει μέτρα για την προστασία του όσο θα βρισκόταν εκεί.
Οι υποστηρικτές του Μπάιντεν συχνά εγκωμιάζουν την ικανότητά του να παρηγορεί ανθρώπους που πενθούν. Η πρώτη σύζυγός του και η ενός έτους κόρη τους σκοτώθηκαν σε τροχαίο δυστύχημα πριν από πολλά χρόνια, ενώ ο πρωτότοκος γιος του, ο Μπο, πέθανε από όγκο στον εγκέφαλο.
Στο μεταξύ, τη Δευτέρα το απόγευμα για έξι ώρες μπόρεσε το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί να προσευχηθεί μπροστά στο φέρετρο του Φλόιντ.
Πριν από την άφιξη τής σορού, οι εργάτες έξω από την εκκλησία είχαν φτιάξει μια μεγάλη ανθοσύνθεση με λευκά τριαντάφυλλα στη μία πλευρά σε σχήμα καρδιάς και με τα αρχικά «BLM» για το «Black Lives Matter» που δημιουργήθηκαν από μπλε τριαντάφυλλα και τοποθετήθηκαν στην κορυφή της καρδιάς. Η άλλη πλευρά της ανθοσύνθεσης αποτελούνταν από κόκκινα τριαντάφυλλα και φάνηκε να είναι σε σχήμα υψωμένης γροθιάς.


Αssociated Press
Το φέρετρο του Τζορτζ Φλόιντ στα χέρια αντρών στην εκκλησία The Fountain of Praise στο Χιούστον, 8 Ιουνίου, 2020. (AP Photo/Eric Gay)

Οι προσκυνητές είχαν δεχτεί συστάσεις να φορούν μάσκα και γάντια ώστε να είναι σύμφωνοι με τις οδηγίες που σχετίζονται με τον κορωνοϊό.
Η κηδεία του Φλόιντ θα γίνει σήμερα Τρίτη, και η ταφή θα γίνει στο νεκροταφείο του Χιούστον Memorial Gardens, στο προάστιο Πέρλαντ (Pearland), όπου θα τεθεί για ανάπαυση δίπλα στη μητέρα του, Λαρσένια Φλόιντ (Larcenia Floyd). Μετάφραση από:
Ο Φλόιντ μεγάλωσε στο τρίτο διαμέρισμα του Χιούστον και ήταν ένας πολύ γνωστός πρώην παίκτης ποδοσφαίρου Γυμνασίου. Μετακόμισε στην Μινεάπολις πριν από αρκετά χρόνια για να αναζητήσει δουλειά και μια νέα αρχή. Το πρόσωπό του εμφανίζεται τώρα σε μια μεγάλη τοιχογραφία στην παλιά του γειτονιά.


Αssociated Press
Το φέρετρο του Τζορτζ Φλόιντ έξω από την εκκλησία The Fountain of Praise στο Χιούστον, 8 Ιουνίου, 2020. (AP Photo/Eric Gay)

Υπενθυμίζεται ότι επιμνημόσυνες δεήσεις είχαν πραγματοποιηθεί στην Μινεάπολις και στο Ρέφορντ της Βόρειας Καρολίνας, εκεί που γεννήθηκε ο Φλόιντ. Στην τελετή της Μινεάπολις την περασμένη Πέμπτη, όσοι παραβρέθηκαν στάθηκαν σιωπηλοί για 8 λεπτά, 46 δευτερόλεπτα, όσος δηλαδή και ο χρόνος που ο αστυνομικός τον πίεζε με το γόνατο στο λαιμό, με αποτέλεσμα να πεθάνει από ασφυξία στις 25 Μαϊου.
Ο θάνατός του έχει εμπνεύσει και διεθνείς διαμαρτυρίες και επέστησε νέα προσοχή στη μεταχείριση των Αφροαμερικανών από την Αστυνομία και το σύστημα Ποινικής Δικαιοσύνης.


Αssociated Press

Στεφάνι που γράφει ότι "Οι ζωές των Μαύρων Μετράνε"  (Black Lives Matter) (ακρώνυμα) στην εκκλησία The Fountain of Praise στο Χιούστον, 8 Ιουνίου, 2020. (AP Photo/Eric Gay)

Εθνικός Κήρυξ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου