Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

Αποκλειστικό: Ο Τζον Κατσιματίδης φέρεται να αποφάσισε να διεκδικήσει τη δημαρχία της Νέας Υόρκης


Του Θεοδώρου Καλμούκου


Ο ομογενής επιχειρηματίας της Νέας Υόρκης Τζον Κατσιματίδης. 
Φωτογραφία: Seth Wenig/AP, αρχείο
ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο ομογενής επιχειρηματίας Τζον Κατσιματίδης έχει αποφασίσει να θέσει υποψηφιότητα για τη δημαρχία της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του «Εθνικού Κήρυκα».
Ο κ. Κατσιματίδης, ο οποίος είναι και αντιπρόεδρος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, φέρεται να είπε σε στενούς του φίλους πως η πόλη μας «χρειάζεται έναν δήμαρχο με τόλμη, χρήματα και κοινό νου».
Τυγχάνει ένας εκ των πλουσιοτέρων Ελληνοαμερικανών και έχει καταταγεί στις τάξεις των δισεκατομμυριούχων, όπως προκύπτει, άλλωστε, και από την ειδική ετήσια έκδοση που Αγγλόφωνου «Εθνικού Κήρυκα», «The National Herald», για τους πενήντα πλουσιότερους Ελληνοαμερικανούς.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κατσιματίδης είχε θέσει υποψηφιότητα για τη δημαρχία της Νέας Υόρκης και στο παρελθόν και συγκεκριμένα το 2013, ενώ κατά διαστήματα τα αμερικανικά Μέσα Ενημέρωσης ιδιαίτερα της Νέας Υόρκης επανέρχονται στην εκ νέου πιθανή υποψηφιότητά του.
Κατά την προηγούμενη εκστρατεία του, το 2013 ο κ. Κατσιματίδης είχε πει ανάμεσα στα άλλα, πως «ήλθα από ένα μικρό ελληνικό νησί (τη Νίσυρο) στην 135η οδό του Μανχάταν, στο Χάρλεμ (σε μια περιοχή για φτωχά εισοδήματα) για να ανέβω στην κορυφή της επιχειρηματικής κοινότητας. Τώρα είναι σειρά μου να επιστρέψω κάτι στην πόλη της Νέας Υόρκης που αγαπώ».
Παρότι συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο «Fortune 400», με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον Κόσμο, ο κ. Κατσιματίδης είναι προσγειωμένος άνθρωπος και δεν κάνει επίδειξη πλούτου. Είχε δηλώσει πως «δεν είμαι δισεκατομμυριούχος τύπου Μπλούμπεργκ», διαχωρίζοντας τον εαυτό του από τον τότε δήμαρχο και είχε τονίσει πως «δεν φορώ κοστούμι αξίας 5.000 δολαρίων. Για το σακάκι που φορώ νομίζω η σύζυγός μου Μάργκο πλήρωσε 100 δολάρια», είχε πει χαριτολογώντας.
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν θα ξοδέψει είκοσι εκατομμύρια που είχε δηλώσει σε παλαιότερες συνεντεύξεις, επεσήμανε: «Είμαι αποφασισμένος να ξοδέψω όσα χρήματα χρειαστούν, διότι θέλω να επιστρέψω στη Νέα Υόρκη ό,τι μου έχει προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια. Θέλω να συμβάλλω στην ανάπτυξή της».
Ο Τζον Κατσιματίδης, όπως έγραψε ο «Ε.Κ.» και στο παρελθόν, είναι ο πρώτος ομογενής που διεκδικεί το αξίωμα του δημάρχου της Νέας Υόρκης και συνάμα ο πρώτος δισεκατομμυριούχος ομογενής που κατεβαίνει στον πολιτικό στίβο. Αυτό αν μη τι άλλο έρχεται να επιβεβαιώσει το ενδιαφέρον του για την πόλη στην οποία μεγάλωσε, σπούδασε και στην οποία άνοιξε το πρώτο παντοπωλείο. Με την πάροδο του χρόνου κατάφερε να επεκτείνει την επιχειρηματική του δραστηριότητα σε διάφορους τομείς ξεκινώντας από το εμπόριο, την αγορά ακινήτων, την αεροπλοϊα, τα διυλιστήρια και τα πετρελαιοειδή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου