Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

Τέλος εποχής για τον ομογενή δημοσιογράφο Ερνι Ανάστος





Πέμπτη, 18 Ιουνίου, 2020

Βράβευση του ομογενή δημοσιογράφου Ερνι Ανάστου από τον Δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μπιλ Ντε Μπλάσιο. Φωτογραφία Αρχείου: «Ε.Κ.»/ Κώστας Μπέης
     
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τέλος εποχής για τον ομογενή δημοσιογράφο Έρνι  Φίλιππου Ανάστος (ErnieAnastos), ο οποίος αποφάσισε να εγκαταλείψει την ενεργό δημοσιογραφία και να αφοσιωθεί στο νέο κεφάλαιο της ζωής του, όπως ανέφερε ρεπορτάζ του «FOX5», με το οποίο συνεργάστηκε τα τελευταία 15 χρόνια.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το «FOX», ο Ανάστος αποφάσισε να συμμετέχει ως φοιτητής σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα της σχολής Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ (Harvard Business School), διακόπτοντας την διαχρονική σχέση του με τους τηλεθεατές.
«Ο Ερνι ήταν στο ‘FOX 5’ NY για περισσότερα από 15 χρόνια, επενδύοντάς τα στην παρουσίαση ιστοριών πραγματικών Νεοϋορκέζων.  Θα μας λείψει πολύ», ανέφερε μεταξύ άλλων το δημοσίευμα του «FOX 5».
Όπως τονίζεται, το προσωνύμιό του ήταν «Θετικά Ερνι» («Positively Ernie»), το οποίο οφειλόταν στην εν γένει διάθεση και την ιδιοσυγκρασία του, το γεγονός ότι σκορπούσε χαμόγελα, αλλά και το γεγονός ότι «το πάθος του για τα πάντα ήταν τόσο μεταδοτικό όσο ο ενθουσιασμός του».
Ο Ανάστος γεννήθηκε στο Νιου Χαμσάιρ, (πατέρας του ήταν ο γνωστός στην ομογένεια της Νέας Αγγλίας, Φίλιππος Ανάστος με ταξιδιωτικά χραφία και ελληνικό ραδιοφωνικό πρόγραμμα) όμως η Νέα Υόρκη έγινε το πραγματικό σπίτι του για περισσότερα από 40 χρόνια, κατά τα οποία συνδέθηκε άρρηκτα με τους ανθρώπους της, ως ένας από τους πιο εμβληματικούς παρουσιαστές ειδήσεων όλων των εποχών.
«Η δουλειά στις ειδήσεις δεν είναι πάντα τόσο εύκολη.  Ο Έρνι ήταν στην πρώτη γραμμή σε δύσκολες στιγμές για την πόλη μας. Όμως, όσο απελπιστική και καταστροφική κι αν ήταν μια κατάσταση, ο Έρνι έβγαζε πάντα τον τρόπο να εμψυχώνει τον κόσμο», τονίζει σε άλλο σημείο το «FOX 5».
Σε δικές του δηλώσεις, ο Ανάστος τονίζει πως κάθε φορά που κάλυπτε ένα ρεπορτάζ, αναλογιζόταν ότι ο τρόπος που θα το παρουσιάσει επηρεάζει κάποιους ανθρώπους και για αυτό τον λόγο επεδείκνυε την ανάλογη ευαισθησία, αναζητώντας, παράλληλα, και ένα θετικό σημείο μέσα από αυτήν την ιστορία.
«Πρωτοπόρησε δημιουργώντας ένα νέο είδος δελτίου ειδήσεων, εξισορροπώντας τα γεγονότα της ημέρας με θετικές και γεμάτες νόημα ιστορίες, που θα γίνονταν θέμα συζήτησης», τονίζεται από τον συντάκτη του ρεπορτάζ.
Στην ελληνοαμερικανική κοινότητα, ο Ανάστος, όπως και οι συνάδελφοί του Νικ Γκρέγκορυ (Nick Gregory) και Νικόλ Πεταλίδου (Nicole Petalides) είναι ιδιαίτερα αγαπητοί και θεωρούνται «πρεσβευτές» της Ομογένειας στην αμερικανική τηλεόραση. Αλλωστε, παρουσιάζουν κάθε χρόνο την ζωντανή μετάδοση της παρέλασης της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στην 5η Λεωφόρο, στην ειδική παραγωγή του τηλεοπτικού σταθμού Channel 9, με κεντρική μέριμνα του ομογενούς επιχειρηματία, Τζον Κατσιματίδη (John Catsimatides).
Σε κάθε περίπτωση, η απουσία του Ανάστος αναμένεται να ξενίσει τους τηλεθεατές, αποτελώντας μια ξεκάθαρη «αλλαγή σελίδας» στην τηλεόραση της Νέας Υόρκης.
Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου