Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 14 Ιουνίου 2020

Παραιτήθηκε η αρχηγός της Αστυνομίας της Ατλάντας


Δευτέρα, 15 Ιουνίου, 2020


Αssociated Press

H παραιτηθείσα αρχηγός της Αστυνομίας, Ερικα Σιλντς. (AP Photo/David Goldman, File)

ΑΤΛΑΝΤΑ. («ΑΡ»). Η επικεφαλής της Αστυνομίας της Ατλάντας παραιτήθηκε το Σάββατο λίγες ώρες μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό ενός μαύρου από αστυνομικό, ύστερα από έλεγχο νηφαλιότητας (χρήσης αλκοόλ). Στη συνέχεια όμως ο αστυνομικός μαζί με έναν συνάδελφό του συνεπλάκησαν μαζί του στην προσπάθειά τους να τον συλλάβουν και ο ένας από αυτούς τον πυροβόλησε όταν το θύμα έτρεξε να διαφύγει, έχοντας αρπάξει το τέιζερ του αστυνομικού.
Η αρχηγός της Αστυνομίας Ερικα Σιλντς (Erika Shields) παραιτήθηκε, καθώς ο θάνατος του 27χρονου Ρέισαρντ Μπρουκς (Rayshard Brooks) πυροδότησε ένα νέο κύμα διαμαρτυριών στην Ατλάντα μετά τις ταραγμένες διαδηλώσεις που ακολούθησαν τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολις.
Οι διαδηλωτές το Σάββατο το βράδυ πυρπόλησαν το εστιατόριο Wendy's, όπου ο Μπρουκς πυροβολήθηκε θανάσιμα την προηγούμενη νύχτα και εμπόδισαν την κυκλοφορία σε έναν κοντινό αυτοκινητόδρομο.
Η δήμαρχος της Ατλάντας, Κέισα Λανς Μπότομς ((Keisha Lance Bottoms) ανακοίνωσε την παραίτηση της αρχηγού της Αστυνομίας, σε συνέντευξη Τύπου το απόγευμα του Σαββάτου. Η δήμαρχος ζήτησε επίσης την άμεση απόλυση του αξιωματικού που άνοιξε πυρ εναντίον του Μπρουκς. «Δεν πιστεύω ότι αυτή ήταν μία δικαιολογημένη χρήση θανατηφόρας βίας και ζήτησα την άμεση απόλυση του αξιωματικού», δήλωσε η Μπότομς.
Είπε ότι ήταν απόφαση της Σιλντς να αποχωρήσει από αρχηγός της Αστυνομίας και ότι θα παρέμενε στην πόλη με απροσδιόριστο ρόλο. Ο αρχηγός Εσωτερικών Υποθέσεων, Ρόντνεϊ Μπράιαντ (Rodney Bryant), θα λειτουργούσε ως προσωρινός αρχηγός της Αστυνομίας έως ότου βρεθεί μόνιμος αντικαταστάτης.
Το Γραφείο Ερευνών της Τζόρτζια (Georgia Bureau of Investigation - GBI), το οποίο ερευνά τους πυροβολισμούς, δήλωσε ότι η θανατηφόρα αντιπαράθεση ξεκίνησε με τους αξιωματικούς να ανταποκρίνονται σε παράπονο ότι ένας άντρας κοιμόταν σε ένα αυτοκίνητο που μπλοκάρει το δρόμο του εστιατορίου. Το «GBI» είπε ότι ο Μπρουκς απέτυχε σε δοκιμή αλκοόλ και στη συνέχεια αντιστάθηκε στις προσπάθειες των αξιωματικών να τον συλλάβουν.
Σε βίντεο που τράβηξε αυτόπτης μάρτυρας, ο Μπρουκς εικονίζεται αρχικά στο έδαφος, έξω από το αυτοκίνητό του, να παλεύει με δύο αστυνομικούς. Αποσπά ένα τέιζερ από τον έναν αστυνομικό, που το χρησιμοποιούσε για να κάνει ηλεκτρική εκκένωση στο πόδι του και έτσι να τον ακινητοποιήσει. Δευτερόλεπτα αργότερα, ο Μπρουκς ελευθερώνεται κι αρχίζει να τρέχει. Ο ένας αστυνομικός τον καταδιώκει, χρησιμοποιώντας τέιζερ. Οι δύο άνδρες βγαίνουν από το πλάνο. Ακούγονται κατόπιν πυροβολισμοί και η φωνή κάποιου που φωνάζει «τον πέτυχα!». Το βίντεο εικονίζει κατόπιν τον Μπρουκς, πεσμένο στο έδαφος, όπως επιβεβαίωσε και ο διευθυντής του «GBI» Βικ Ρέινολντς (Vic Reynolds).


Βίντεο της Αστυνομίας δείχνει το θύμα Rayshard Brooks να μιλάει με τον αστυνομικό Garrett Rolfe στο πάρκιν του εστιατορίου Wendy's, αργά το βράδυ της Παρασκευή, πριν το μοιραίο επεισόδιο. (Atlanta Police Department via AP)

Ο Λ. Κρις Στίουαρτ, (L. Chris Stewart), δικηγόρος της οικογένειας Μπρουκς, είπε ότι ο αξιωματικός που τον πυροβόλησε πρέπει να κατηγορηθεί για «αδικαιολόγητη χρήση θανατηφόρας βίας, που ισοδυναμεί με φόνο».
«Δεν μπορείς να έχεις διπλά στάνταρτς στην επιβολή του νόμου», είπε ο Στίουαρτ. «Δεν μπορείς να λες ότι το τέιζερ είναι ένα μη θανατηφόρο όπλο... αλλά όταν ένας Αφροαμερικανός το αρπάξει και τρέξει, τότε είναι ένα είδος θανατηφόρο φονικό όπλο, που σε προκαλεί να τον πυροβολήσεις».
Εθνικός Κήρυξ    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου