Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020

Κοινή επιστολή για την Σιδηροδρομική Γραμμή «Κατάκολο – Πύργος – Αρχαία Ολυμπία»


Σάββατο 6/6/2020



Κύριε Υπουργέ
Με τη λήξη των περιοριστικών μέτρων και την σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ επαναφέρει σταδιακά τα τακτικά δρομολόγια σε όλες τις σιδηροδρομικές γραμμές του εν ενεργεία δικτύου του ΟΣΕ, πλην εξαιρέσεων, μεταξύ των οποίων δυστυχώς και τη γραμμή Κατακόλου – Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας. Να σημειωθεί πως στις άλλες δύο τουριστικές διαδρομές της χώρας (Οδοντωτός Διακοφτού – Καλαβρύτων και Τραινάκι Πηλίου) τα δρομολόγια επανήλθαν από 1ης Ιουνίου.
Βεβαίως στην περίπτωση της γραμμής Κατακόλου – Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας, εκτός από τα έκτακτα – ενισχυτικά δρομολόγια για την εξυπηρέτηση της κρουαζιέρας, λειτουργούσαν μέχρι τη διακοπή και τέσσερα (4) τακτικά ζεύγη δρομολογίων, δύο (2) μεταξύ Κατακόλου – Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας και δύο (2) μεταξύ Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας, για την εξυπηρέτηση της τοπικής κίνησης (δημόσιες υπηρεσίες, σχολεία, φροντιστήρια, εργασία, αγορά κλπ).
Επισημαίνουμε πως τα τακτικά δρομολόγια συμπεριλαμβάνονται στις επιδοτούμενες «Υπηρεσίες Γενικότερου Οικονομικού Συμφέροντος» για τις οποίες η ΤΡΑΙΝΟΣΕ επιδοτείται ετησίως με το ποσό των πενήντα (50) εκατομμυρίων ευρώ και επέχουν χαρακτήρα «καθολικής υπηρεσίας» με βάση σχετικές οδηγίες της Ε.Ε.
Τα παραπάνω, καθώς και δημοσιογραφικές πληροφορίες το τελευταίο διάστημα, ότι η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν προτίθεται να επαναλειτουργήσει τη γραμμή, έχουν εμβάλει σε ιδιαίτερη ανησυχία τους φορείς και τους κατοίκους της περιοχής και ευρύτερα της Ηλείας, καθώς έρχονται να προστεθούν στη μεγάλη καθυστέρηση δημοπράτησης από τον ΟΣΕ της αναβάθμισης της γραμμής (επιδομή, ΑΣΙΔ, Σταθμός Πύργου), η χρηματοδότηση της οποίας είναι εξασφαλισμένη (ενταγμένο έργο) από το πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και στην πλήρη αδιαφορία της διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία, «κρυπτόμενη» επί δύο έτη, αρνείται  να εκπληρώσει την ελάχιστη υποχρέωσή της (βεβαίωση 30.000 ευρώ ετησίως για τη συντήρηση του εξοπλισμού του τρένου!!!) που απαιτείται για τη συμπλήρωση και υποβολή του φακέλου για το «Smart Train» που επίσης θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια.

Κύριε Υπουργέ
Η ιστορική σιδηροδρομική γραμμή Κατακόλου – Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας είναι η παλαιότερη γραμμή της χώρας, μετά τη γραμμή Αθηνών – Πειραιώς, με 140 χρόνια παρουσίας και προσφοράς στην τοπική κοινωνία και οικονομία και γενικότερα στη ζωή και την εικόνα της χώρας.
Η επαναλειτουργία της αλλά και η αναβάθμισή της αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας και της ζωής του τόπου μας. Η δε σύνδεσή της με την Πάτρα μέσω μιας επαναλειτουργούσας και αναβαθμισμένης γραμμής Πάτρα– Πύργος – Αρχαία Ολυμπία κρίνεται αναγκαία και επιτακτική καθώς ο νομός μας, όπως γνωρίζετε, στερείται και ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου.

Εκφράζοντας τα αισθήματα και την αγανάκτηση των κατοίκων όλης της Ηλείας σε τυχόν επιβεβαίωση των δυσμενών πληροφοριών προσβλέπουμε στις δικές σας ενέργειες.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
Ο ΑΝΤΙΠΕΡ/ΧΗΣ Π.Ε. ΗΛΕΙΑΣ          Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΡΓΟΥ           Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΧ. ΟΛΥΜΠΙΑΣ
Βασίλειος Γιαννόπουλος          Παναγιώτης Αντωνακόπουλος           Γιώργος Γεωργιόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου