Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

Εκλογές ΕΠΟ: Ένσταση από ΕΠΣ Ηλείας στη Γ.Σ. που τάχθηκε υπέρ… Ολυμπιακού!

Πέμπτη, 18 Ιουνίου, 2020

  • Oργισμένη αντίδραση Κουλούρη σε σχόλιο για… «άβουλες Ενώσεις»
Με ψήφους 55-8 αποφασίστηκε στη χθεσινή Έκτακτη Γ.Σ. της ΕΠΟ ότι οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν φέτος και όχι το 2021 και θα πρέπει να διενεργηθούν ως τις 17 Οκτωβρίου.

Ο Ολυμπιακός και άλλες 5 Ενώσεις, μεταξύ των οποίων και η ΕΠΣ Ηλείας, προσπάθησαν μέσω ένστασης να μην πραγματοποιηθούν οι εκλογές το 2020, αλλά το καλοκαίρι του 2021, όταν θα έχει συμπληρώσει τετραετία η διοίκηση Γραμμένου υποστηρίζοντας ότι είναι αυθαίρετο το γεγονός ότι η νυν διοίκηση αποτελεί συνέχεια της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής που είχε διορίσει η FIFA τον Οκτώβριο του 2017.
Για την τροποποίηση στο καταστατικό της Ομοσπονδίας, εκτός από τους ερυθρόλευκους, αρνητικά ψήφισαν οι ΕΠΣ Πειραιά, Ηλείας, Λασιθίου, Χανίων και Ρεθύμνου, όπως επίσης ο Άρης και η ΑΕΛ.
Επίσης υπήρξαν τρία «λευκά» από Ατρόμητο, ΕΠΣ Κέρκυρας και ΕΠΣ Κεφαλληνίας.
Όλοι οι υπόλοιποι ψήφισαν «ναι», ενώ υπήρξαν και τρεις απόντες.
Ειδικότερα την τροποποίηση υπερψήφισαν οι ΕΠΣ: Ξάνθης, Αν.Αττικής, Αργολίδας, Αρκαδίας, Άρτας, Αχαΐας, Βοιωτίας, Γρεβενών, Δράμας, Δ.Αττικής, Δωδεκανήσου, Έβρου, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Ζακύνθου, Ημαθίας, Ηπείρου, Ηρακλείου, Θεσπρωτίας, Θεσσαλίας, Θράκης, Καβάλας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Κορινθίας, Λακωνίας, Λάρισας, Λέσβου, Μακεδονίας, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Πέλλας, Λευκάδας, Σερρών, Φθιώτιδας, Χαλκιδικής, Χίου, Τρικάλων και ο εκπρόσωπος του ποδοσφαίρου σάλας. Ακόμη οι ΠΑΕ Ξάνθη, Παναθηναϊκός, Αστέρας Τρίπολης, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Βόλος.

«Εμένα με λένε Κουλούρη!»
Ο πρόεδρος, Βαγγέλης Γραμμένος ρώτησε τον πρόεδρο της ΕΠΣ Πειραιά, Γιώργο Ανατολάκη, γιατί καταθέτει εκείνος τις ενστάσεις εκ μέρους όλων των Ενώσεων . Ο Ανατολάκης του απάντησε πως έχει συνεννοηθεί με τον Αλέξη Δέδε για να κατατεθούν όλες μαζί και στην συνέχεια από το βάθος της αίθουσας ακούστηκε ένα σχόλιο για άβουλες Ενώσεις από εκπρόσωπο ΕΠΣ, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες ήταν ο Κώστας Ντάσιος από την Αχαΐα.
Ο Ανατολάκης αντέδρασε, ρώτησε το όνομα του εκπροσώπου της Ένωσης αλλά απάντησε δεν πήρε σύμφωνα με τον ίδιο.
Έντονη ήταν και  αντίδραση του Προέδρου  ΕΠΣ Ηλείας, Άρη Κουλούρη: «Να σηκωθεί πάνω εάν είναι άντρας και να μας πει ποιός είναι. Εμένα με λένε Κουλούρη και δεν μας προστατεύετε».
Σύμφωνα με άλλα δημοσιεύματα, αντίστοιχο φραστικό επεισόδιο είχαμε ανάμεσα στον Κώστα Καραπαπά από τον Ολυμπιακό και τον προσκεκλημένο παρατηρητή της ΕΠΣ Αχαΐας Κώστα Ντάσιο. Ο Κώστας Καραπαπάς, ζήτησε να μάθει ποιος ήταν αυτός ο οποίος πετάχτηκε. «Ντρέπεσαι να πεις το όνομά σου; Πως σε λένε; Αλίκη Βουγιουκλάκη;».
Γραμμένος: «Ευεργετική συμφωνία για το ποδόσφαιρο»
Στην εισήγησή του, ο Πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Ευάγγελος Γραμμένος ανέφερε: «Όπως γνωρίζετε, μεταξύ ΕΠΟ-FIFA-UEFA και Υφυπουργού Αθλητισμού συμφωνήθηκε κατά τη συνάντηση στη Νιόν στις 12.12.2019 οι εκλογές της Ε.Π.Ο. να διεξαχθούν στα τέλη Ιουλίου 2020. Η παραπάνω συμφωνία επιβεβαιώθηκε και στη συνάντηση των 4 ΠΑΕ-ΕΠΟ-FIFA-UEFA και Υφυπουργού Αθλητισμού στην Αθήνα στις 22.01.2020.
Οι λόγοι που οδήγησαν στη συμφωνία αυτή και τη διεξαγωγή των εκλογών κατά τον μήνα Ιούλιο είναι α. η αποχώρηση των ειδικών FIFA-UEFA στις 31.07.2020, β. η νέα διοίκηση που θα προκύψει να σχεδιάσει τη νέα αγωνιστική περίοδο με ό,τι περιλαμβάνεται στο σχεδιασμό της (κανονισμοί, νέα ΚΕΔ, προϋπολογισμός), κάτι το οποίο είναι σωστό και δίκαιο. Άλλωστε και οι διεθνείς ομοσπονδίες είχαν χαρακτηρίσει τη συμφωνία αυτή ευεργετική για το ποδόσφαιρο.
Στο συμφωνηθέν αυτό πλαίσιο, η ΕΠΟ απέστειλε προς τον Υπουργό Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη και τον Υφυπουργό Αθλητισμού την από 26.02.2020 επιστολή της, με την οποία ζήτησε την τροποποίηση του Ν.2725/99, ώστε να γίνουν οι εκλογές τον Ιούλιο του 2020. Όρισε μάλιστα και την καταστατική της ΓΣ στις 27.03.2020, την επαναπροσδιόρισε, λόγω των γνωστών απαγορεύσεων εξαιτίας του κορονοϊού για τις 10.04.2020 και στη συνέχεια την προσδιόρισε για σήμερα. Παράλληλα, στις 08.05.2020 απέστειλε εκ νέου επιστολή ζητώντας να αναληφθεί νομοθετική πρωτοβουλία για την τροποποίηση του Νόμου.
Σε συνάντηση με τον κ. Γεραπετρίτη δεν έλαβα απάντηση για το επίμαχο θέμα των εκλογών. Εν συνεχεία ενημερώθηκα προφορικώς από τον κ. Αυγενάκη ότι η μη διεξαγωγή των εκλογών κατά τον μήνα Ιούλιο είναι κεντρική απόφαση της κυβέρνησης, συνδέοντας το ζήτημα των εκλογών με τη μελέτη που αναμένεται από FIFA-UEFA για το Ελληνικό Ποδόσφαιρο στο πλαίσιο της υπογραφής του γνωστού συνυποσχετικού, αλλά και των ειδικών συνθηκών που προέκυψαν από την επιδημία του κορονοϊού.
Όμως το θέμα των εκλογών της ΕΠΟ ουδεμία σχέση είχε και ουδέποτε συνδέθηκε με το θέμα της υπογραφής του συνυποσχετικού. Ήταν μια ξεχωριστή συμφωνία.
Ενημέρωσα, όπως είχα υποχρέωση, τις διεθνείς ομοσπονδίες για την υπαναχώρηση από τα συμπεφωνημένα, οι οποίες απάντησαν με επιστολή τους, το περιεχόμενο της οποίας δημοσιεύθηκε από την ΕΠΟ.
Η ΕΠΟ, τηρώντας τα συμπεφωνημένα, όρισε για σήμερα την καταστατική ΓΣ, ζητώντας από το σώμα την έγκριση των προτεινομένων διατάξεων του καταστατικού, ώστε να προχωρήσει το χρονοδιάγραμμα που είχε συμφωνηθεί.

Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε τον Υφυπουργό Αθλητισμού να δηλώνει προς τα ΜΜΕ ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν το φθινόπωρο και μάλιστα επικαλείται την ψήφιση νομοσχεδίου που θα φέρει στη Βουλή, σχετικά με τον τρόπο εκλογής των οργάνων των Ομοσπονδιών. Με απλά λόγια λέει ότι πρόθεση είναι να αλλάξει το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ. Αυτό όμως, κατά δήλωση των αξιωματούχων της FIFA και της UEFA δεν μπορεί να συμβεί, αν δεν το αποδεχθεί η ΓΣ της ΕΠΟ, διότι θεωρείται αθέμιτη παρέμβαση στο εσωτερικό της ΕΠΟ και κάθε τέτοια απόπειρα οδηγεί σε σοβαρότατες συνέπειες για το Ελληνικό Ποδόσφαιρο, όπως οι ίδιες οι διεθνείς ομοσπονδίες έχουν κατ’ επανάληψη δηλώσει».
ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου