Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

Επεκτείνεται μέχρι το τέλος της εβδομάδας η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Νέα Υόρκη


Τετάρτη, 3 Ιουνίου, 2020


Αssociated Press
Κατεστραμμένη βιτρίνα καταστήματος στη Λεωφόρο Μάντισον στη Νέα Υόρκη.(AP Photo/Mark Lennihan)
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάσιο δήλωσε ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας που ισχύει μετά τις 20:00 θα επεκταθεί και θα ισχύσει καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας με την ελπίδα πως θα σταματήσουν οι καταστροφές και το χάος που προκαλούνται από διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ και οι οποίες συνεχίστηκαν αδιάκοπτα για μία ακόμα νύχτα.
«Οι ημέρες που έρχονται θα είναι σκληρές. Αλλά θα νικήσουμε και πάλι», ανέφερε ο Μπιλ ντε Μπλάσιο σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη, κατά την οποία ανακοίνωσε ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8 το βράδυ έως τις 5 το πρωί θα επεκταθεί μέχρι και την Κυριακή.
Το σχέδιο του δημάρχου ξεδιπλώθηκε μετά από μία ακόμα νύχτα ταραχών, με το χάος να επεκτείνεται στο κέντρο του Μανχάταν και του Μπρονξ.
Οπως ανέφερε η Αστυνομία, περίπου 700 άτομα συνελήφθησαν και αρκετοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τις συγκρούσεις που έλαβαν χώρα το βράδυ της Δευτέρας και το ξημέρωμα της Τρίτης, παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας που επιβλήθηκε στην πόλη μετά από δεκαετίες.
Οι εκτεταμένες λεηλασίες προκάλεσαν και την αντίδραση του προέδρου Τραμπ, ο οποίος την Τρίτη με ένα tweet προέτρεπε τη Νέα Υόρκη να καλέσει την Εθνική Φρουρά και συμπλήρωνε: «Τα ρεμάλια και οι χαμένοι σάς κατακρεουργούν. Δράστε γρήγορα! Μην κάνετε το ίδιο φρικτό και θανατηφόρο λάθος που κάνατε με τους Οίκους Ευγηρίας!!!». Παράλληλα, και η Αστόρια στο Κουίνς, ετοιμαζόταν να δεχτεί μία διαδήλωση στην 30ή Λεωφόρο το απόγευμα της Τρίτης.

Αssociated Press
Οι εικόνες με τις εκτεταμένες λεηλασίες στην κεντρική επιχειρηματική περιοχή του Μανχάταν, έδειχναν το σύμβολο της προβολής της πόλης, με θρυμματισμένα γυαλιά από τις βιτρίνες σε πολλά τετράγωνα. Οι ταραχοποιοί προσπάθησαν να λεηλατήσουν μερικά από τα πιο γνωστά εμπορικά καταστήματα, όπως τη ναυαρχίδα Macy στην Herald Square και καταστήματα πολυτελείας κατά μήκος της 5ης Λεωφόρου.
Υπήρξαν λίγες αναφορές για συγκρούσεις μεταξύ των Αρχών και εκείνων που είχαν συγκεντρωθεί για να διαδηλώσουν ενάντια στην αστυνομική βαρβαρότητα και τον ρατσισμό. Τα πλήθη είχαν διασκορπιστεί ως επί το πλείστον στις 11 μ.μ., αν και μερικοί διαδηλωτές συνέχισαν να περπατούν στους δρόμους στο Μανχάταν και κοντά στο Barclays Center στο Μπρούκλιν, παραβιάζοντας την απαγόρευση της κυκλοφορίας.
Ωστόσο, ακόμη και μετά την έναρξη της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, η βία που προοριζόταν να σταματήσει συνεχίστηκε σε τμήματα του Μπρονξ, όπου υπήρχαν αναφορές για πυρκαγιές και λεηλασίες, το SoHo και, σε μικρότερο βαθμό από ό,τι νωρίτερα, στο Midtown, το οποίο σε κανονικές εποχές γέμιζε από τουρίστες, αγοραστές και εργαζόμενους.
Το πολυκατάστημα Macy είχε καλυφθεί με κόντρα πλακέ, αλλά φαίνεται ότι είχε παραβιαστεί μια είσοδος. Οι αστυνομικοί περιπλανήθηκαν στο εσωτερικό του καταστήματος, μέσα από ένα στενό άνοιγμα. Λίγο μετά τις 11 μ.μ. οι αξιωματικοί φάνηκαν να κάνουν μια σύλληψη έξω από το κατάστημα, καθώς οδήγησαν έναν νεαρό άνδρα με χειροπέδες σε ένα αστυνομικό αυτοκίνητο.
Εφαρμόζοντας την απαγόρευση της κυκλοφορίας, οι αξιωματούχοι είχαν επιδιώξει να αποτρέψουν το είδος των λεηλασιών που σημειώθηκαν μετά το βράδυ της Κυριακής στο SoHo, μια άλλη γνωστή εμπορική περιοχή της πόλης.
Περίπου στις 8 μ.μ. τη Δευτέρα, μια ομάδα ανθρώπων που είχαν ξεφύγει από ένα μεγάλο πλήθος διαδηλωτών στην πλατεία Union Square λεηλάτησαν ένα κατάστημα της Nike στην 20th Street. Αφού έσπασαν ένα παράθυρο στο ισόγειο, νεαροί άνδρες εισέβαλαν στο εσωτερικό, αρπάζοντας πάνινα παπούτσια και ρούχα από τα ράφια.
Οσοι λεηλατούσαν συνέχισαν στο κέντρο της πόλης, βρίσκοντας έναν άλλο στόχο μεταξύ της 36ης και της 37ης οδού: το κατάστημα New York Yankees Clubhouse Shop.
Την ίδια ώρα, χιλιάδες διαδηλωτές πλημμύρισαν το Eastern Parkway στο Μπρούκλιν, και παρόλο που σταμάτησαν την κίνηση, δεν υπήρξαν αντιπαραθέσεις με την Αστυνομία.
Και έξω από τον 90ο περίβολο, στην Λεωφόρο Union στο Μπρούκλιν, μετά από σχεδόν τρεις ώρες διαδηλώσεων, που περιελάμβαναν κάποιες τεταμένες στιγμές, τελείωσαν με έναν διοικητή της Αστυνομίας να προτείνει στην ομάδα του να βγάλει τα κράνη και τις ζώνες όπλων και να αγκαλιάσει τους διαδηλωτές.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου