Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

Αποκαλύψεις Μπόλτον στο βιβλίο του: Πώς ο Τραμπ «ξαλάσπωνε» τον Ερντογάν

Παρασκευή, 19 Ιουνίου, 2020

Αποκαλύψεις Μπόλτον στο βιβλίο του: Πώς ο Τραμπ «ξαλάσπωνε» τον Ερντογάν | tovima.gr Το νέο βιβλίο 577 σελίδων του πρώην συμβούλου εθνικής ασφάλειας του προέδρου των ΗΠΑ «The Room Where It Happened» αποκαλύπτει ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε αρκετά μεγάλο αντίκτυπο στην πολιτική των ΗΠΑ

Το νέο βιβλίο 577 σελίδων του πρώην συμβούλου εθνικής ασφάλειας του προέδρου των ΗΠΑ «The Room Where It Happened» αποκαλύπτει ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε αρκετά μεγάλο αντίκτυπο στην πολιτική των ΗΠΑ, προκαλώντας τριγμούς στην αμερικανική κυβέρνηση.

 Τζον Μπόλτον γράφει ότι τον Δεκέμβριο του 2018, ο Τραμπ προσφέρθηκε να βοηθήσει τον τούρκο πρόεδρο σχετικά με την έρευνα του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης για την τουρκική τράπεζα Halkbank -η οποία φέρεται να έχει δεσμούς με τον Ερντογάν καθώς το μεγαλύτερο μέρος του μετοχικού κεφαλαίου της οποίας ανήκει στο τουρκικό δημόσιο- ως ύποπτη για παραβίαση των αμερικανικών κυρώσεων που σχετίζονται με το Ιράν.
Ο Τραμπ φέρεται να είπε τότε στον Ερντογάν ότι «θα τακτοποιήσει τα πράγματα», υπογραμμίζοντας ότι οι εισαγγελείς «δεν ήταν δικοί του άνθρωποι αλλά του Ομπάμα» και πως το πρόβλημα «θα τακτοποιηθεί όταν οι εισαγγελείς αντικατασταθούν από δικούς του ανθρώπους».
Ο Μπόλτον σημειώνει ότι «όλα ήταν ανοησίες» διότι οι εισαγγελείς του υπουργείου Δικαιοσύνης δεν εξαρτώνται από τον εκάστοτε ένοικο του Λευκού Οίκου.

Να μην πάθει κακό ο Ερντογάν

Ο Τραμπ, σύμφωνα με τον Μπόλτον, είπε πως «δεν θα ήθελε να συμβεί κάτι κακό στον Ερντογάν ή στην Τουρκία και ότι θα εργαζόταν πολύ σκληρά για το θέμα.
Ο Ερντογάν παραπονέθηκε επίσης για τις κουρδικές δυνάμεις στη Συρία (θέμα το οποίο ο Τραμπ δεν αντιμετώπισε) και στη συνέχεια έθεσε το θέμα του Φετουλάχ Γκιουλέν, ζητώντας για άλλη μια φορά να εκδοθεί στην Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου