Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2020

Ο Δήμος Ιωαννιτών «καταργεί το χαρτί»


Ο Δήμος Ιωαννιτών γίνεται ο πρώτος μεγάλος περιφερειακός δήμος της χώρας που «καταργεί το χαρτί» και περνά στην χρήση συστήματος διακίνησης ηλεκτρονικών εγγράφων.
Μετά από την απαραίτητη προεργασία που ολοκλήρωσε η Αντιδημαρχία Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Έξυπνης Πόλης ξεκίνησε η εκπαίδευση των προϊσταμένων και των διευθυντών όλων των υπηρεσιών για την λειτουργία του προγράμματος «Ίριδα».
Το συγκεκριμένο πληροφοριακό σύστημα έχει αναπτυχθεί από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας και έχει παραχωρηθεί δωρεάν στο ελληνικό δημόσιο.
Το πρόγραμμα, υποστηρίζεται και προωθείται από το Υπουργείο Εσωτερικών προς όλους τους Δήμους της χώρας, θα διευκολύνει την διεκπεραίωση των διαδικασιών εντός του Δήμου, θα επιταχύνει την εξυπηρέτηση των πολιτών και θα μειώσει το λειτουργικό κόστος διακίνησης των εγγράφων.
Η φιλοδοξία του εγχειρήματος, όπως γράφει το anex.gr, είναι η απόλυτη κατάργηση του χαρτιού και η αποκλειστική χρήση των ψηφιακών εφαρμογών, με τον δήμο Ιωαννιτών, να είναι ο πρώτος στη χώρα, που πρόκειται να υλοποιηθεί από τις 15 Ιουλίου, το συγκεκριμένο εγχείρημα. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για τα οφέλη αυτής της δράσης είναι ότι ο δήμος σήμερα διαθέτει συνολικά 18 πρωτόκολλα, απασχολώντας γι’ αυτά 36 υπαλλήλους, ενώ στο εξής θα χρησιμοποιεί μόνο ένα ψηφιακό πρωτόκολλο.
«Αντιλαμβάνεται κανείς, για τι ποσοστά απελευθέρωσης έμψυχου δυναμικού μιλάμε που θα μπορεί να απασχοληθεί και να προσφέρει καλύπτοντας άλλες ανάγκες», τόνισε ο αντιδήμαρχος Γ. Λυκογιώργος, υπογραμμίζοντας, ότι το υπ. Εσωτερικών διαπιστώνοντας το υψηλό επίπεδο της ομάδας υποστήριξης του προγράμματος «Ίριδα» που λειτουργεί ήδη στο δήμο αποφάσισε να αναπτύξει μόνιμη συνεργασία με μέλη της ομάδας ώστε να αποτελούν τους εκπαιδευτές για άλλους δήμους και περιφέρειες.
Ο Φάνης Γεροδήμος, ειδικός σύμβουλος του δημάρχου εξέφρασε την εκτίμηση ότι σε διάστημα ενός μήνα, ο δήμος Ιωαννιτών θα είναι απόλυτα έτοιμος να περάσει στο στάδιο της αποκλειστικά ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και εξυπηρέτησης των πολιτών.

Επιμόρφωση Η επιμόρφωση στα στελέχη του Δήμου για την χρήση του προγράμματος γίνεται από τον Δρ. Κωνσταντίνο Ιωάννου, Προϊστάμενο του Τμήματος Κυβερνοασφάλειας του Υπουργείου Εσωτερικών.
Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ κατά την έναρξη της εκπαίδευσης ευχαρίστησε όλους τους Διευθυντές και Προϊσταμένους για την συμμετοχή και την προθυμία τους καθώς με την δική τους συμβολή ο Δήμος Ιωαννιτών θα ανοίξει μία νέα σελίδα.
«Είμαστε ένας από τους Δήμους που καινοτομούν. Με την ανάπτυξη και την λειτουργία του προγράμματος μειώνουμε την γραφειοκρατία και κάνουμε καλύτερη την καθημερινότητα του πολίτη», υπογράμμισε ο κ. Ελισάφ.
Ο αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Έξυπνης Πόλης Γιάννης Λυκογιώργος υπογράμμισε ότι «ο Δήμος Ιωαννιτών θα αποτελέσει καταλύτη ώστε η Ηλεκτρονική Διαχείριση Εγγράφων να υιοθετηθεί και από άλλους ΟΤΑ και φορείς. Το υπουργείο Εσωτερικών διαπιστώνοντας το υψηλό επίπεδο της ομάδας υποστήριξης της ΙΡΙΔΑΣ που λειτουργεί ήδη στο Δήμο αποφάσισε να αναπτύξει μόνιμη συνεργασία με μέλη της ομάδας ώστε να αποτελούν τους εκπαιδευτές για άλλους Δήμους και Περιφέρειες. Αυτό είναι και σημαντικό και τιμητικό» τόνισε. Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης ο Δήμος θα περάσει στην πράξη ώστε μέχρι τις αρχές Ιουλίου να έχει καταργηθεί πλήρως ο παραδοσιακός τρόπος διακίνησης εγγράφων και να έχει αντικατασταθεί από τον ηλεκτρονικό.

Περί αντιδράσεων…
Τέλος, χθες, ο κ. Λυκογιώργος ρωτήθηκε για το αν υπήρξαν ή αν υπάρχουν αντιδράσεις ή φοβίες από το υπαλληλικό προσωπικό του δήμου, λέγοντας, ότι αυτό είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό όταν μία υπηρεσία καλείται να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας της.
«Το προσωπικό το έχει αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή, αν και ο φόβος και η ανησυχία είναι απόλυτα λογικά πράγματα. Την περίοδο της πανδημίας είχαμε δύο επιλογές, να κάνουμε 10 μικρά πράγματα ή να κάνουμε κάτι μεγάλο. Επιλέξαμε το δεύτερο και αυτό είμαστε σίγουροι, ότι θα αποβεί προς όφελος και των πολιτών και των υπηρεσιών», πρόσθεσε ο κ. Λυκογιώργος.
TOBHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου