Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 20 Ιουνίου 2020

Για ορισμένους στη Νέα Υόρκη η πανδημία τελείωσε

Κυριακή, 21 Ιουνίου, 2020



Αποψη του Κάτω Μανχάταν, σε μία συννεφιασμένη Νέα Υόρκη, που σιγά - σιγά παραδίδεται στους κατοίκους της. (AP Photo/Frank Franklin II)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. («ΝΥΤ»). Σε όλη την πόλη της Νέας Υόρκης, στα μπαρ, καταστήματα και συναθροίσεις ο κόσμος συμπεριφέρεται ξεχνώντας ή αδιαφορώντας για την κοινωνική απόσταση, αποθαρρύνοντας έτσι τους αξιωματούχους που προσπαθούν να διατηρήσουν την καμπύλη του κορωνοϊού επίπεδη. Ειδικά τώρα, που η πόλη περνάει και στην επόμενη φάση ανοίγματος.
Τρεις αδελφές από τρεις διαφορετικούς δήμους μοιράστηκαν τον ίδιο πάγκο στον παραθαλάσσιό τους περίπατο στο Κόνι Αϊλαντ (Coney Island) και έκαναν πρόποση με μπύρες «μαζί ξανά επιτέλους». Οι έφηβοι με γάντια του μπέιζμπολ και ένα ρόπαλο γλίστρησαν από μια τρύπα σε φράχτη σε ένα κλειστό χώρο. Ενας διευθυντής σε ένα κατάστημα ρούχων του Μπρούκλιν επέμεινε σε έναν ρεπόρτερ ότι δεν είναι ανοιχτό, καθώς αυτό δεν επιτρέπεται, ακόμη και όταν οι πελάτες περιηγούνταν στο εσωτερικό του καταστήματος.
Επίσημα η πόλη της Νέας Υόρκης βρίσκεται ακόμη στη Φάση 1 της μακράς διαδικασίας επαναλειτουργίας, με μόνο παραλαβές από τα καταστήματα και φαγητό σε πακέτο, με κλειστές παιδικές χαρές και με κοκτέιλ που δεν υποτίθεται ότι καταναλώνονται δημόσια. Την Πέμπτη, ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάσιο δήλωσε ότι η πόλη θα εισέλθει στη δεύτερη φάση την ερχόμενη Δευτέρα.
Ομως, όποιος βγαίνει έξω ή ρίχνει μια ματιά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει παρατηρήσει έναν πληθυσμό που έχει ήδη κάνει την επιστροφή προς την ομαλότητα.
Οι Νεοϋορκέζοι που κάποτε καλύπτονταν και μόνο με τον ήχο του βήχα, ένα τετράγωνο μακριά, τώρα τεντώνουν τόσο τα επίπεδα άνεσης όσο και τους κανόνες, προσπαθώντας να διεκδικήσουν τα κομμάτια της ζωής τους που δεν γνώριζαν από τον Μάρτιο. Και συναντιούνται στα μπαρ και στις επιχειρήσεις που λιμοκτονούν για εισόδημα και κάνουν τα δικά τους κατορθώματα παραβλέψεων - γυρνώντας το βλέμμα από την άλλη, καθώς οι πελάτες μαζεύονται σε άβολη κοντινή απόσταση.
Η Νέα Υόρκη, το πρώιμο επίκεντρο του κορωνοϊού στις Ηνωμένες Πολιτείες, παρατηρείται ως βαρόμετρο ανάκαμψης σε ολόκληρη τη χώρα, η αργή και σταθερή προσέγγισή της στην προσπάθεια μείωσης των καθημερινών θανάτων σε μόλις 19 την Τρίτη από το υψηλό των 799 στις 8 Απριλίου. Ομως, νέες αυξήσεις θανάτων του ιού σε πολιτείες όπως η Φλόριδα, η Αριζόνα και το Τέξας που άνοιξαν πιο γρήγορα υποδηλώνουν τους κινδύνους που μπορεί να προκαλέσουν απογοήτευση στη χώρα.
Με αυτόν τον τρόπο, επίσης, η Νέα Υόρκη έχει γίνει και βαρόμετρο, ενός έθνους με καταπιεσμένες ψυχές που είναι πρόθυμοι για μια αλλαγή, ανεξάρτητα από το τι σκέφτονται οι κυβερνήτες ή οι δήμαρχοί τους.
Μοιάζει σαν να ανοικοδομείται η πόλη, όχι με ικριώματα και ατσάλι, αλλά με τσίζμπουργκερς που τρώγονται σε τραπεζάκια έξω και πατέρες που σηκώνουν τα νήπια πάνω από τις κλειστές πύλες των παιδικών χαρών. Είναι μια πόλη χτισμένη πάνω σε εορταστική, μουλωχτή διάθεση και μερικές φορές ενοχλητική, καθώς βγαίνει από τα όρια. Πολύ πιο κοινωνική, πολύ λιγότερο απομακρυσμένη.
«Τα καταφέραμε! Αυτό λέω εγώ», είπε η Alba Cuba, 66 ετών, με τη μάσκα στο χέρι αλλά όχι στο πρόσωπό της, στο Κόνι Αϊλαντ, την περασμένη Παρασκευή καθισμένη ώμο με ώμο με δύο από τις αδερφές της, τη Magnolia Garcia, 74, και τη Maria Velez, 86 ετών. Ζουν διασκορπισμένες στο Στάτεν Αϊλαντ, Κουίνς και Μπρούκλιν και έτσι ήταν χωριστά την περίοδο της καραντίνας.
Αssociated Press - Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου