Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

Βανδαλισμοί σε ελληνικό κατάστημα στη Βοστώνη


Οπως είπε η ομογενής ιδιοκτήτρια του «Giorgiana's» στον «Ε.Κ», οι δράστες χτύπησαν αρκετά μαγαζιά στη γειτονιά. «Τα ξημερώματα της Δευτέρας περίπου 50 νεαροί κρατώντας μπαστούνια του μπέιζμπολ και βαριοπούλες άρχισαν να καταστρέφουν στη γειτονιά μας», είπε η κ. Μπαρούνη, η οποία τόνισε πως σύμφωνα με την Αστυνομία, πιθανότατα οι νεαροί δράστες είχαν έρθει από άλλη Πολιτεία.
«Σε ένα μεσιτικό γραφείο έκλεψαν 4 τηλεοράσεις, ενώ βανδάλισαν και μια τράπεζα. Στο δικό μου κατάστημα έκοψαν το ΑΤΜ και προσπάθησαν να το πάρουν όμως δεν τα κατάφεραν», πρόσθεσε.
Η ίδια, σκέφτεται μάλιστα τι θα είχε συμβεί εάν βρισκόταν εκεί την ώρα των βανδαλισμών. «Μέχρι πρόσφατα έμενα πάνω από το μαγαζί αλλά μετακόμισα μια ώρα μακριά. Αν ήμουν εδώ ίσως είχα κατέβει να τους σταματήσω και ποιος ξέρει τι μπορεί να είχα πάθει» είπε.

Βανδαλισμοί στο ελληνικής ιδιοκτησίας μαγαζί Giorgiana's στη Βοστώνη. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση της Αννας Μπαρούνη
Η Ελληνίδα ιδιοκτήτρια μόλις είχε αρχίσει να παίρνει μια ανάσα μετά την καραντίνα και ήρθε αυτό για να την πάει πάλι πίσω, καθώς τώρα θα πρέπει να παραμείνει κλειστή για 3 εβδομάδες μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές. «Ολο αυτό το διάστημα λειτουργούσα μόνη μου το μάρκετ καθώς οι υπάλληλοί μου φοβόντουσαν μήπως αρρωστήσουν. Τώρα που άνοιξε ο καιρός και οι δουλειά έπαιρνε τα πάνω της συνέβη και αυτό. Είναι τραγικό, είμαι μόνη μου. Ομως είμαι περήφανη Ελληνίδα. Είμαι δυνατή, θα τα ξαναφτιάξω όλα και θα τα κάνω καλύτερα».
Το «Giorgiana's» λειτουργεί στην περιοχή Σάουθ Εντ από το 1972. «Το άνοιξαν οι γονείς μου. Δούλεψαν πολύ σκληρά, μας μεγάλωσαν σωστά εμένα και τον αδελφό μου, μας έμαθαν να είμαστε τίμιοι άνθρωποι, να μην κλέβουμε, να προσφέρουμε. Και στενοχωριέμαι βλέποντας τέτοιες καταστροφές. Στις 24 Ιουνίου κλείνουν 50 χρόνια που ήρθαμε στην Αμερική».
Η στήριξη που δέχεται η ομογενής από τον κόσμο είναι μεγάλη. «Κλαίω με τον κόσμο που μου δίνει κουράγιο και μου συμπαραστέκεται. Είναι πολύ συγκινητικό. Η ατυχία θα βγει σε καλό, προσπαθώ να το βλέπω αισιόδοξα.
Πελάτες και φίλοι της Μπαρούνη εκδήλωσαν την συμπαράστασή τους γράφοντάς της σχόλια στην ανάρτησή της στο Facebook με τις σοκαριστικές εικόνες από τις καταστροφές. «Ενημέρωσέ μας πότε θα ανοίξεις ξανά. Θα κάνω όλα μου τα ψώνια από εκεί», γράφει ένας πελάτης, ενώ ένας άλλος είπε: «Είμαστε γείτονες και πρέπει να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον. Πες μας τι να κάνουμε για σένα».
ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου