Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

800 εκατομμύρια έλλειμα από τον κορονοϊό το Mass General. Τεράστιο οικονομικό πρόβλημα στα νοσοκομεία και άλλα ιδρύματα.

Παρασκευή, 19 Ιουνίου, 2020



MGH (Mass General Hospital)

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κορωνοϊός «γονάτισε» κυριολεκτικά τα νοσοκομεία που ανέλαβαν να  νοσηλεύσουν ασθενείς με κορωνοϊό.
Τα έξοδα είναι τεράστια αφού για κάθε έναν από τους ασθενείς η παραμονή για μόνο μία ημέρα στην μονάδα υπέρ-εντατική θεραπείας (ICU) έφτασε στα $9,700.00 δολάρια ενώ μία ημέρα με αναπνευστήρα το ποσό έφτασε στις $80,000.00!
Ένας ασθενής που έζησε από τον κορωνοϊό είναι στο Medicare έλαβε λογαριασμό πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια.  Και το  ερώτημα είναι ποιος θα πληρώσει αυτό το λογαριασμό.
Το Γενικό Νοσοκομείο της Βοστώνης όπως φαίνεται  βρίσκεται σε δίλημμα για το εάν θα μπορέσει να κρατήσει όλο το προσωπικό δυναμικό που έχει ενώ υπάρχουν αμφιβολίες εάν θα πάρουν νέους στο εγγύς μέλλον.  Πληροφορίες μας λένε ότι ακόμα μελετούν και την πρόωρη συνταξιοδότηση.

Harvard University

Υπολογίζεται ότι μέχρι να τελειώσει το θέμα με τον κορωνοϊό το Γενικό Νοσοκομείο της Βοστώνης θα πλησιάσει έλλειμα από τον ετήσιο προϋπολογισμό που θα είναι γύρω στα 2 δις δολάρια.
Βέβαια μιλάμε για μία επιχείρηση που είναι κάτω από το Πανεπιστήμιο Harvard το οποίο έχει μεγάλο αποθεματικό κεφάλαιο και που επέστρεψε τα 9 εκατομμύρια από την κυβέρνηση Donald Trump που ήταν βοήθεια για τον κορωνοϊό.
Στο πρόσφατο παρελθόν που η οικονομία είχε πάρει την κατηφόρα το Harvard είχε μείωση (χασούρα) στα investments του 11 δις δολάρια.  (Αντιστοιχεί στον ετήσιο απολογισμό μερικών κρατών!).
Υπολογίζουν ότι το Harvard έχει απόθεμα κοντά στα 50 δις.
paneliakos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου