Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020

Λεμέρ: Η Ευρώπη βρέθηκε κοντά στην καταστροφή το βράδυ της 7ης Απριλίου

«Η Ευρώπη ήταν πολύ κοντά στην καταστροφή το βράδυ της 7ης προς 8η Απριλίου. Ήταν απίστευτα σκληρές και δύσκολες οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ακόμη και έπειτα από ώρες, δεν υπήρχε συμφωνία. Φοβόμουν πολύ ότι όλα θα μπορούσαν να καταλήξουν σε μια καταστροφή» είπε ο Λε Μερ

Λεμέρ: Η Ευρώπη βρέθηκε κοντά στην καταστροφή το βράδυ της 7ης Απριλίου | tovima.grΣε αποκαλύψεις για τις διαπραγματεύσεις σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τη διάρκεια της κρίσης του κοροναϊού προέβη ο γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρούνο Λε Μερ.
«Η Ευρώπη ήταν πολύ κοντά στην καταστροφή το βράδυ της 7ης προς 8η Απριλίου. Ήταν απίστευτα σκληρές και δύσκολες οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ακόμη και έπειτα από ώρες, δεν υπήρχε συμφωνία. Φοβόμουν πολύ ότι όλα θα μπορούσαν να καταλήξουν σε μια καταστροφή» είπε ο Λε Μερ σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Der Spiegel».

«Η γαλλική πλευρά απέφυγε συνειδητά από ένα σημείο και μετά να χρησιμοποιήσει λέξεις οι οποίες δημιουργούν προβλήματα κατά την προετοιμασία του ευρωπαϊκού πακέτου διάσωσης, όπως είναι τα ευρωομόλογα ή τα ομόλογα κοροναϊού, προκειμένου να μην αναστατωθούν οι Γερμανοί. Η καγκελάριός σας πέτυχε σπουδαία πράγματα και επέδειξε τεράστιο πολιτικό θάρρος. Την θαυμάζω γι αυτό» τόνισε.
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν συνέβαλε επίσης αποφασιστικά στη δημιουργία του Ταμείου ανάκαμψης με δύο προτάσεις. Ο γάλλος πρόεδρος και τρεις κυρίες έσωσαν αυτή την ήπειρο σε μια από τις χειρότερες κρίσεις της: η Άνγκελα Μέρκελ, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και η Κριστίν Λαγκάρντ. Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της Ευρώπης».
Ο Λε Μερ είναι «πεπεισμένος ότι η αντίσταση των τεσσάρων ‘λιτοδίαιτων’ χωρών μπορεί να ξεπεραστεί. Και σε αυτές γίνεται αντιληπτό ότι η κατάσταση ήταν σοβαρή» υπογράμμισε.
Ο γάλλος υπουργός είπε, επίσης, πως «η Ευρώπη πρέπει να τοποθετηθεί ως μια οικονομικά και πολιτικά ανεξάρτητη δύναμη απέναντι στην Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου