Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2020

Κοινότητας Μόριας του Δήμου Μυτιλήνης

Σαββατο, 20 Ιουνίου, 2020Μετανάστες έχουν φτιάξει αυτοσχέδια «πολιτεία» πέριξ του ΚΥΤ

Εκτός ελέγχου βρίσκεται η κατάσταση στη Μόρια της Λέσβου αφού οι παράτυποι μετανάστες και πρόσφυγες που έχουν αιτηθεί άσυλο και που ζουν στο καταυλισμό γύρω από το κέντρο ταυτοποίησης και υποδοχής της περιοχής έχουν μετατρέψει τον χώρο σε μίνι «πολιτεία» με αυτοσχέδια σπίτια και καταστήματα.


moria1Στις παράνομες αυτές κατασκευές δόμησης που έχουν αναπτυχθεί πέριξ του Κ.Υ.Τ. λειτουργούν παράνομοι φούρνοι, κρεοπωλεία, παιδικές χαρές, σχολεία, τζαμιά, υποτυπώδεις τουαλέτες, χωρίς να τηρείται κανένας υγειονομικός κανόνας ή κανόνας ασφαλείας, ενώ πολλές παράτυπες κατασκευές λειτουργούν σαν σπίτια ή και σχολεία.


Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι έχουν προβεί σε μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου, το ζήτημα αυτό έχει δημιουργήσει πληθώρα σοβαρότατων ζητημάτων όπως «η αυθαίρετη, παράνομη και συνεχιζόμενη κατάληψη τμημάτων δημόσιου χώρου και οδών καθώς και ιδιωτικών ελαιοκτημάτων, αγρών και ακινήτων, η ζωοκλοπή, η παράνομη δόμηση και εκχέρσωση ελαιοκτημάτων, η πρόκληση και δημιουργία εστιών μόλυνσης που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, η δημιουργία παράτυπων παράνομων «φούρνων», «κρεοπωλείων», «μίνι-μαρκετ» και παιδικών χαρών, η υποβάθμιση και ρύπανση του περιβάλλοντος, η συνεχής ρίψη περιττωμάτων και σκουπιδιών σε όλη την περιοχή και η εν γένει εγκληματική δραστηριότητα που συνεχίζεται από παράτυπους μετανάστες ή πρόσφυγες αιτούντες διεθνούς προστασίας, στην ευρύτερη περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Μόριας του Δήμου Μυτιλήνης»


Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι τα λύματα και τα σκουπίδια από τις παραπάνω δραστηριότητες να καταλήγουν στους παρακείμενους χείμαρρους ή σε ιδιοκτησίες κατοίκων δημιουργώντας εστίες μόλυνσης και θέτοντας σε σοβαρό και άμεσο κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου