Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020

Κοινότητας Μόριας του Δήμου Μυτιλήνης

Σαββατο, 20 Ιουνίου, 2020



Μετανάστες έχουν φτιάξει αυτοσχέδια «πολιτεία» πέριξ του ΚΥΤ

Εκτός ελέγχου βρίσκεται η κατάσταση στη Μόρια της Λέσβου αφού οι παράτυποι μετανάστες και πρόσφυγες που έχουν αιτηθεί άσυλο και που ζουν στο καταυλισμό γύρω από το κέντρο ταυτοποίησης και υποδοχής της περιοχής έχουν μετατρέψει τον χώρο σε μίνι «πολιτεία» με αυτοσχέδια σπίτια και καταστήματα.






moria1Στις παράνομες αυτές κατασκευές δόμησης που έχουν αναπτυχθεί πέριξ του Κ.Υ.Τ. λειτουργούν παράνομοι φούρνοι, κρεοπωλεία, παιδικές χαρές, σχολεία, τζαμιά, υποτυπώδεις τουαλέτες, χωρίς να τηρείται κανένας υγειονομικός κανόνας ή κανόνας ασφαλείας, ενώ πολλές παράτυπες κατασκευές λειτουργούν σαν σπίτια ή και σχολεία.


Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι έχουν προβεί σε μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου, το ζήτημα αυτό έχει δημιουργήσει πληθώρα σοβαρότατων ζητημάτων όπως «η αυθαίρετη, παράνομη και συνεχιζόμενη κατάληψη τμημάτων δημόσιου χώρου και οδών καθώς και ιδιωτικών ελαιοκτημάτων, αγρών και ακινήτων, η ζωοκλοπή, η παράνομη δόμηση και εκχέρσωση ελαιοκτημάτων, η πρόκληση και δημιουργία εστιών μόλυνσης που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, η δημιουργία παράτυπων παράνομων «φούρνων», «κρεοπωλείων», «μίνι-μαρκετ» και παιδικών χαρών, η υποβάθμιση και ρύπανση του περιβάλλοντος, η συνεχής ρίψη περιττωμάτων και σκουπιδιών σε όλη την περιοχή και η εν γένει εγκληματική δραστηριότητα που συνεχίζεται από παράτυπους μετανάστες ή πρόσφυγες αιτούντες διεθνούς προστασίας, στην ευρύτερη περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Μόριας του Δήμου Μυτιλήνης»


Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι τα λύματα και τα σκουπίδια από τις παραπάνω δραστηριότητες να καταλήγουν στους παρακείμενους χείμαρρους ή σε ιδιοκτησίες κατοίκων δημιουργώντας εστίες μόλυνσης και θέτοντας σε σοβαρό και άμεσο κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου