Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

Harvard Business Review: Παράδειγμα «καλής ηγεσίας» ο Κυρ. Μητσοτάκης

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Τρίτη, 19  Μαΐου, 2020

Ως παράδειγμα καλής ηγεσίας αναφέρει η οικονομική επιθεώρηση Harvard Business Review τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
Το άρθρο με τίτλο «Οι καλοί ηγέτες μπορούν να υπερβούν τη θεσμική αδράνεια σε μία κρίση» αναφέρεται στην περίπτωση της Ελλάδας και του Κυριάκου Μητσοτάκη ως παράδειγμα «καλής ηγεσίας».
«Οι φουρτουνιασμένες θάλασσες ζητούν ένα καλό καπετάνιο» λέει το άρθρο.
«Σε χώρες μικρές και μεγάλες, ο Covid-19 μας δείχνει ποιοι είναι οι πραγματικοί ηγέτες. Επιπλέον, το άρθρο αναφέρεται και στην Ζακίντα Άρντερν της Νέας Ζηλανδίας, της οποίας η προσέγγιση φαίνεται να έχει αποδώσει πολύ καλά.
Όπως επισημαίνεται, ωστόσο, σε αντίθεση με τη Νέα Ζηλανδία, η Ελλάδα μαστίζεται από διαρθρωτικά προβλήματα: Ο πληθυσμός της γερνά, οι θεσμοί είναι αδύναμοι, η δημόσια διοίκηση είναι αναποτελεσματική και το Εθνικό Σύστημα Υγείας της δεν διαθέτει επαρκείς πόρους.
Επιπλέον, η χώρα είχε μόλις αρχίσει να βγαίνει από τη μεγαλύτερη και βαθύτερη ύφεση στην ιστορία της όταν έκανε την εμφάνισή του ο κορωνοϊός.
Ωστόσο, έχει δημιουργήσει μια από τις πιο αποτελεσματικές απαντήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.
Σύμφωνα με το άρθρο, ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει κρατήσει τον πληθυσμό σε εγρήγορση, καθοδηγώντας τους φημισμένους «ατίθασους» Έλληνες σε ένα εκπληκτικά υψηλό επίπεδο συμμόρφωσης σε ό,τι αφορά τα περιοριστικά μέτρα.
Τονίζεται, μάλιστα, ότι η κυβέρνησή του έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών, ενώ αξιοποίησε την κρίση για να ψηφιοποιήσει και να εξορθολογήσει τη γραφειοκρατία.
Με την επιφύλαξη ότι υπάρχουν ακόμα σοβαρές δυσκολίες για μια χώρα που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό, αυτό ήταν ένα «αξιοσημείωτο επίτευγμα» καταλήγει το Harvard Business Review.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου