Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Ο Δρ Νίκος Σαραντόπουλος πρόεδρος της ομογενειακής τράπεζας Community Credit Union στον «Ε.Κ.»


Παρασκευή, 15 Μαΐου, 2020



Εθνικός Κήρυξ Archive
Ο Δρ. Νίκος Σαραντόπουλος πρόεδρος και εκτελεστικός διευθυντής της ομογενειακής τράπεζας Community Credit Union of Lynn στο κατάστημα της πόλης Πίποντι της Μασαχουσέτης. Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας/Θεόδωρος Καλμούκος
Ο Δρ Σαραντόπουλος με συνέντευξή του στον «Εθνικό Κήρυκα» εξηγεί λεπτομερώς τη λειτουργία και την εξυπηρέτηση της Τράπεζας αυτή την κρίσιμη εποχή του κορωνοϊού. Είπε ότι «η Τράπεζα είναι ανοικτή για κάθε τύπου συναλλαγές και δάνεια, αλλά ο τρόπος επικοινωνίας και συναλλαγής με το κοινό έχει διαμορφωθεί. Τα τρία καταστήματα στο Λιν, στο Πίμποντι και το Σόμερβιλ δεν είναι ανοικτά για το κοινό, ώστε να προστατεύσουμε το προσωπικό από τον κίνδυνο μόλυνσης από τον κινεζικό κορωνοϊό. Ομως, το προσωπικό εργάζεται κανονικά και στα τρία καταστήματα, καθώς και στο κέντρο χορηγίας δανείων για διαχείριση των συναλλαγών. Βλέπετε, σε περίπτωση που ασθενήσει ένα μέλος του προσωπικού από τον ιό, οι τοπικές αρχές επιβάλουν ότι και άλλα μέλη του προσωπικού πρέπει να τεθούν σε καραντίνα.
Για τον λόγο αυτό η εξυπηρέτηση των πελατών γίνεται με τους εξής τρόπους:
- Με συναλλαγή από το αυτοκίνητο (drive-through) που υπάρχει στο κατάστημα του Πίμποντι.
- Αναλήψεις μέσω χιλιάδων ηλεκτρονικών ταμειακών μηχανών (ΑΤΜ) του δικτύου SUM, στο οποίο η Τράπεζα συμμετέχει.
Εθνικός Κήρυξ
Το καινούργιο κατάστημα Community Credit Union στο Σόμερβιλ της Μασαχουσέτης το οποίο εξυπηρετεί την Ομογένεια στις πόλεις Βοστώνη, Σόμερβιλ, Κέμπριτζ, Αρλιγκτον, Μέτφορντ, Ριβίερ. Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας/Θεόδωρος Καλμούκος
- Με ηλεκτρονικές συναλλαγές. Αιτήσεις για δάνεια, νέες δανειοδοτήσεις, πληρωμές δανείων, άνοιγμα νέων λογαριασμών, αποτελούν παραδείγματα συναλλαγών που γίνονται με ασφάλεια μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή από το διαδίκτυο.
- Καταθέσεις μέσω κινητού τηλεφώνου (mobile banking), μέσω θυρίδων καταθέσεων στα καταστήματα, οι οποίες είναι διαθέσιμες όλο το 24ωρο, και καταθέσεις μέσω εξειδικευμένων ηλεκτρονικών συσκευών που διαθέτουμε για μεγάλους επιχειρηματικούς πελάτες της Τράπεζας.
- Η μόνη δραστηριότητα που εκτελείται μόνο με προσωπική συνάντηση είναι η υπογραφή δανειοδότησης για αγορά κατοικίας, που γίνεται στο γραφείο των δικηγόρων μας στο Λιν. Ολα τα άλλα δάνεια εκτός από δάνεια ακινήτων μπορούν να υπογραφούν και μέσω ηλεκτρονικών μέσων με ασφάλεια.
Η επένδυση της Τράπεζας σε εξελιγμένα ηλεκτρονικά μέσα τη τελευταία δεκαετία σήμερα αποδίδει καρπούς και εγγυάται την πλήρη εξυπηρέτηση των πελατών στη σημερινή κατάσταση».
Αναφορικά με την κεφαλαιακή πορεία της τράπεζας, τόνισε ότι «έχει υψηλό δείκτη κεφαλαίου. Το κεφάλαιο είναι πολύ σημαντικό στη σημερινή κατάσταση. Η πανδημία ήδη μέσα σε δύο μήνες έφερε την αμερικανική οικονομία σε μία κρίση που δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία της Τραπέζης από το 1955 που ιδρύθηκε. Υπάρχει λοιπόν υψηλή κεφαλαιοποίηση, αλλά επίσης η διοίκηση της τραπέζης λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για οποιαδήποτε κατάσταση. Ως εκτελεστικός διευθυντής της Τράπεζας, η εργασία μου περιλαμβάνει τη συνεχή μέτρηση και διαχείριση κάθε είδους κινδύνου, όπως για παράδειγμα των μακρο-οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας».
Στην ερώτηση αν υπάρχει ζήτηση δανείων αυτή την εποχή του κορωνοϊού για αγορά οικιών και επιχειρήσεων, ο κ. Σαραντόπουλος απάντησε πως «υπάρχει αρκετή κίνηση για αγορά κατοικιών λόγω των χαμηλών επιτοκίων που κρατάει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα. Παρ' όλα αυτά, η ζήτηση μπορεί να μειωθεί λόγω της υψηλής ανεργίας που είναι αποτέλεσμα της πανδημίας».
Οταν τον ρωτήσαμε τι τους λένε οι πελάτες τους, είπε πως «αυτή τη στιγμή μας χρειάζονται πιο πολύ από ποτέ. Οχι μόνο για να σταθούμε κοντά τους σαν τραπεζίτες, αλλά περισσότερο σαν συνάνθρωποι και σαν Χριστιανοί. Να τους ακούσουμε, να τους βοηθήσουμε και να τους ενθαρρύνουμε. Πολλοί από τους πελάτες μας και οι οικογένειές τους αρχίζουν σταδιακά να περνούν δύσκολες στιγμές. Κλειστές επιχειρήσεις, μειωμένη ζήτηση, χαμηλές πωλήσεις, υπάλληλοι που έχασαν την εργασία τους, άνθρωποι που ζητούν υποστήριξη και κατανόηση. Ισως να μην είναι δυνατόν να λύσουμε όλα αυτά τα προβλήματα, τα οποία είναι πολύ μεγαλύτερα από τις δυνάμεις μας. Αλλά σε κάθε περίπτωση μπορούμε να προσφέρουμε κάποια συμβουλή, ένα καλό λόγο, και ενθάρρυνση.
Στις περιπτώσεις που ορισμένοι πελάτες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους υπάρχουν τρόποι να τους προσφέρουμε βραχυπρόθεσμη βοήθεια, καθώς και προγράμματα που υπάρχουν μέσω της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.
Φυσικά όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πελάτες μας επηρεάζουν και την τράπεζα. Αλλά η τράπεζα έχει καλή διοίκηση, πολύ έμπειρο Διοικητικό Συμβούλιο που υπηρετεί για δεκαετίες και υψηλή κεφαλαιοποίηση όπως είπαμε».
Οταν του ζητήσαμε να κάνει κάποια πρόβλεψη για την Οικονομία και ιδιαίτερα της Μασαχουσέτης, είπε ότι «δεν είμαι σε θέση να κάνω προβλέψεις διότι υπάρχουν πολλοί υγειονομικοί, οικονομικοί, αλλά και γεωπολιτικοί συντελεστές που μπορούν να επηρεάσουν τη σημερινή κατάσταση προς διαφορετικές κατευθύνσεις. Αλλά το δημόσιο χρέος και η επιθετική πολιτική της Κίνας αποτελούν μακροπρόθεσμους προβληματισμούς.
Επί πλέον, βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο που συνοδεύεται από ρητορική εκφοβισμού και διχασμού των πολιτών. Η Ουάσιγκτον είναι διχασμένη και η ελπίδα μου είναι ότι θα σταματήσουν τη μικροπολιτική και θα εργασθούν μαζί για να βρουν μακροπρόθεσμες λύσεις.
Πιστεύω ότι η Μασαχουσέτη έχει ένα πολύ αποτελεσματικό κυβερνήτη και μια από τις υγιέστερες τοπικές οικονομίες, και επομένως μεγαλύτερη πιθανότητα για ταχύτερη ανάκαμψη».
Οι μεγαλύτεροι προβληματισμοί του Δρα Σαραντόπουλου είναι «η οξυνόμενη ασταθής γεωπολιτική κατάσταση και ο διχασμός που επικρατεί στην Ουάσιγκτον. Οταν το Αμερικανικό έθνος είναι ενωμένο, μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις προκλήσεις και να ξεπεράσει τις δύσκολες εποχές».
Στην ερώτηση αν αισιοδοξεί ότι είναι ζήτημα χρόνου η επαναφορά την κανονικότητα, είπε πως «πάντα αισιοδοξώ και προσεύχομαι κύριε Καλμούκο. Η ελπίδα μας είναι πάντοτε στον Κύριο, και θα ξεπεράσουμε την σημερινή κατάσταση. Ελπίζω να βρεθεί το εμβόλιο σύντομα και η οικονομία να ανακάμψει. Η ανάκαμψη θα φέρει νέες ευκαιρίες, καθώς η χώρα μας έμαθε από αυτή την καταστροφική περίοδο να μην στηρίζεται για όλη την παραγωγική διαδικασία σε ξένες χώρες και να φέρει πίσω μονάδες παραγωγής πού είναι σημαντικές για την εθνική ασφάλεια.
Εύχομαι υγεία και γρήγορη επιστροφή στην κανονικότητα σε όλους τους αναγνώστες του 'Εθνικού Κήρυκα' και σε όλη την Ομογένεια και σας ευχαριστώ για την κάλυψη της Κοινότητάς μας στη Μασαχουσέτη».
ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου