Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 1 Μαΐου 2020

Ο Μπάιντεν αρνείται τις κατηγορίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης (βίντεο)

Σάββατο, 2 Μαΐου, 2020

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ο προεδρικός υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος Τζο Μπάιντεν αρνήθηκε κατηγορηματικά την καταγγελία από πρώην υπάλληλο της Γερουσίας ότι της επιτέθηκε σεξουαλικά στις αρχές της δεκαετίας του 1990, λέγοντας πως «αυτό δεν συνέβη ποτέ».
Οι πρώτες δημόσιες δηλώσεις του Μπάιντεν στην προαναφερθείσα καταγγελία γίνονται σε μία κρίσιμη στιγμή, προκειμένου να ανακουφίσει την αυξανόμενη πίεση μετά από εβδομάδες που επιβάρυνε την εκστρατεία του.
«Λέω ξεκάθαρα, ποτέ, ποτέ δεν συνέβη», είπε ο Μπάιντεν σε μια συνέντευξη στο «Morning Joe» του δικτύου «MSNBC». Ο Μπάιντεν είπε ότι θα ζητήσει από τα Εθνικά Αρχεία (National Archives) να προσδιορίσουν εάν υπάρχει καταγραφή τέτοιου είδους καταγγελίας, αλλά είπε επανειλημμένα ότι δεν πιστεύει ότι υπάρχει.
«Η πρώην υπάλληλος είπε ότι υπέβαλε καταγγελία το 1993», δήλωσε ο Μπάιντεν. «Ομως δεν έχει αρχείο αυτής της φερόμενης καταγγελίας. Τα έγγραφα από τα χρόνια της Γερουσίας μου που έδωσα στο Πανεπιστήμιο του Ντελαγουέαρ δεν περιέχουν αρχεία προσωπικού».

Ο Μπάιντεν πρόσθεσε ότι «υπάρχει μόνο ένα μέρος που θα μπορούσε να υπάρχει ένα παράπονο αυτού του είδους - τα Εθνικά Αρχεία. Τα Εθνικά Αρχεία είναι όπου φυλάσσονται οι φάκελοι».
Παράλληλα, ο πρώην αντιπρόεδρος έγραψε στην πλατφόρμα Medium πως «αναγνωρίζω την ευθύνη μου να είμαι η φωνή, ο συνήγορος και ο ηγέτης για την αλλαγή του πολιτισμού που έχει ξεκινήσει αλλά πουθενά δεν έχει τελειώσει. Θέλω λοιπόν να αντιμετωπίσω τους ισχυρισμούς μίας πρώην υπαλλήλου ότι ενεπλάκη σε παράνομη συμπεριφορά πριν από 27 χρόνια. Δεν είναι αλήθεια. Αυτό δεν συνέβη ποτέ».
Οι Ρεπουμπλικανοί που ανησυχούν για την ολοένα και πιο επισφαλή πολιτική στάση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ υιοθέτησαν την καταγγελία και απεικονίζουν τους Δημοκρατικούς ως υποκριτές που υπερασπίζονται μόνο γυναίκες που ισχυρίζονται ότι έχουν δεχτεί κάποιο αδίκημα από συντηρητικούς. Σκαλίζουν σε βάθος παρά το γεγονός ότι θα μπορούσε να επαναφέρει την προσοχή στις πολλαπλές κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης που έχουν κατατεθεί εναντίον του Τραμπ.
Οι Δημοκρατικοί στο μεταξύ, βρίσκονται σε μια άβολη θέση να υπερασπίζονται έντονα τις γυναίκες που παρουσιάζουν τις ιστορίες τους, την ίδια ώρα που είναι στο πλευρό ενός άνδρα που θα είναι υπερασπιστής τους και θα σύρει το κόμμα σε εκλογές που πολλοί τις θεωρούν ως τις σημαντικότερες της ζωής τους.
Στο μεταξύ, μία ημέρα πριν, ο Μπάιντεν όρισε τέσσερις στενούς συνεργάτες της προεκλογικής του εκστρατείας για να ηγηθούν της διαδικασίας που θα τον οδηγήσει σε μια από τις σημαντικότερες αποφάσεις: στην επιλογή του υποψήφιου αντιπροέδρου, που ο ίδιος είπε θα είναι γυναίκα και πρέπει να ανακοινωθεί μέχρι τον Ιούλιο.
Ο Μπάιντεν επέλεξε έναν από τους πρώην συναδέλφους του γερουσιαστές, δύο εκλεγμένους πολιτικούς -μια Αφροαμερικανή και έναν Λατινοαμερικανό- και έναν πρώην συνεργάτη του, οι οποίοι θα ηγηθούν της επιτροπής που θα έχει ως έργο της να διερευνήσει το υπόβαθρο εκείνων που θα μπορούσαν να επιλεγούν για τη θέση του υποψήφιου αντιπροέδρου, την οποία μάλιστα για πρώτη φορά πιθανόν να κατέχει γυναίκα.
Τα μέλη της επιτροπής αυτής θα είναι η βουλευτής Λίζα Μπλαντ Ρότσεστερ (Lisa Blunt Rochester), ο δήμαρχος του Λος Αντζελες Ερικ Γκαρσέτι(Eric Garcetti), ο πρώην γερουσιαστής Κρις Ντοντ (Chris Dodd) και η σύμβουλός του επί μακρόν Σύνθια Χόγκαν (Cynthia Hogan), όπως ανέφερε το επιτελείο της προεκλογικής του εκστρατείας σε χθεσινή του ανακοίνωση.
Η απόφαση του Μπάιντεν να συστήσει επιτροπή έχει προκαλέσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στους ψηφοφόρους των Δημοκρατικών, οι οποίοι συχνά αναρωτιούνται ποιο θα είναι το πρόσωπο που θα επιλεγεί για υποψήφιος αντιπρόεδρος και άλλοτε εκφράζουν ανησυχία για το αν ο 77χρονος Μπάιντεν θα μπορούσε να ολοκληρώσει το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο των δύο προεδρικών θητειών σε περίπτωση εκλογής του.
«Αυτοί οι τέσσερις συμπροεδρεύοντες εκπροσωπούν την δύναμη και την ποικιλομορφία του κόμματός μας και θα συνδράμουν σημαντικά με τις γνώσεις τους στην απαιτητική διαδικασία επιλογής και στην αξιολόγηση (των υποψηφίων)», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η διευθύντρια της προεκλογικής εκστρατείας του Μπάιντεν, Τζεν Ο’ Μάλεϊ Ντίλον (Jen O’Malley Dillon).
 Associated Press/ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου