Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Τρίτη, 19 Μαΐου 2020

Η πανδημία αλλάζει τη Θεία Κοινωνία στις ΗΠΑ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Τετάρτη, 20 Μαΐου, 2020
Εξαιρετικά σημαντικές αλλαγές στο μυστήριο της Θείας Κοινωνίας αναμένονται στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς τα μέτρα για την αποφυγή μεγάλων συγκεντρώσεων πιστών σταδιακά χαλαρώνουν, και ο κόσμος θα αρχίσει να επιστρέφει πιο μαζικά στις εκκλησίες.
Τόσο οι Καθολικοί όσο και οι πιστοί των διαφόρων προτεσταντικών εκκλησιών της χώρας αναμένεται να βρεθούν ενώπιον πολύ σημαντικών αλλαγών στις εκκλησιαστικές τους πρακτικές, τις οποίες επιβάλλουν τα νέα δεδομένα που έχει φέρει η πανδημία του νέου κορωνοϊού.
Ενδεικτικά, πολλές εκκλησίες που προηγουμένως ενθάρρυναν τους πιστούς να πίνουν κρασί από το κύπελλο της Θείας Κοινωνίας, θα σταματήσουν αυτή την πρακτική, έστω προσωρινά. Το ίδιο θα ισχύσει και για τη λήψη του καθαγιασμένου άζυμου ψωμιού της Θείας Κοινωνίας, της όστιας, την οποία οι πιστοί λαμβάνουν παραδοσιακά από το στόμα. Επίσης, σε ορισμένες περιπτώσεις, οι ιερείς θα είναι απαραίτητο να κάνουν χρήση αντισηπτικού, προτού τελέσουν οποιοδήποτε μυστήριο, καθώς και να φορούν προστατευτική μάσκα κατά τη διάρκεια του.
Ωστόσο, οι αλλαγές αυτές δεν αναμένεται να είναι κοινές, με τους ανώτατους κληρικούς κάθε εκκλησίας ή επισκοπής να αποφασίζουν ανεξάρτητα για την τέλεση των μυστηρίων, είτε πρόκειται για ιερείς της Καθολικής Εκκλησίας είτε για τις διάφορες αυτόνομες εκκλησίες που ακολουθούν διαφορετικά δόγματα του Προτεσταντισμού. Μάλιστα ακόμη και στους κόλπους της Καθολικής Εκκλησίας, όπου το δόγμα είναι ενιαίο, υπάρχουν περιπτώσεις που οι οδηγίες για την τέλεση των μυστηρίων είναι εκ διαμέτρου αντίθετες οι μεν από τις δε, με ορισμένους επισκόπους να αναφέρουν ότι η λήψη της Θείας Κοινωνίας από το στόμα μπορεί να συνεχιστεί κανονικά, άλλους να την απαγορεύουν ρητά, και άλλους να αφήνουν το ζήτημα στη δικαιοδοσία του πιστού. Ακόμη, αρκετοί ιερείς ενθαρρύνουν τη λήψη της Θείας Κοινωνίας σε ανοιχτή παλάμη αντί για το στόμα, πρακτική που ενδέχεται να αποτελέσει τη νέα «κανονικότητα», έστω και για μικρό χρονικό διάστημα.
A.P.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου