Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 10 Μαΐου 2020

Οι ΗΠΑ εγκρίνουν νέο τεστ αντιγόνου με γρήγορα αποτελέσματα

Δευτέρα, 11 Μαΐου, 2020



H Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ. (AP Photo/Jacquelyn Martin, File)
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. («ΑΡ»).Οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ ενέκριναν έναν νέο τύπο διάγνωσης του κορωνοϊού που οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης το προωθούν ως το «κλειδί» για την επανεκκίνηση της χώρας. 
Ο Οργανισμός Ελέγχου Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA - Food and Drug Administration) ανακοίνωσε το Σάββατο επείγουσα έγκριση για δοκιμές αντιγόνου που αναπτύχθηκε από την Quidel Corp. του Σαν Ντιέγκο. Η διάγνωση Sofia 2 SARS Antigen FIA μπορεί να ανιχνεύσει γρήγορα θραύσματα πρωτεϊνών του ιού σε δείγματα που συλλέχθηκαν με μπατονέτες μέσα από τη ρινική κοιλότητα, ανέφερε ο FDA σε ανακοίνωσή του.
Η δοκιμή αντιγόνου είναι ο τρίτος τύπος δοκιμής που εγκρίνεται από τον FDA.
Προς το παρόν, ο μόνος τρόπος για τη διάγνωση του ενεργού Covid-19 είναι ο έλεγχος του ρινικού δείγματος ενός ασθενούς για το γενετικό υλικό του ιού. Αν και θεωρούνται εξαιρετικά ακριβείς, οι διαγνώσεις μπορεί να διαρκέσουν ώρες και απαιτούν ακριβό, εξειδικευμένο εξοπλισμό που βρίσκεται κυρίως σε εμπορικά εργαστήρια, νοσοκομεία ή πανεπιστήμια.
Ένας δεύτερος τύπος αναζητά στο αίμα αντισώματα, τις πρωτεΐνες που παράγονται από το σώμα ημέρες ή εβδομάδες μετά την καταπολέμηση μιας λοίμωξης. Τέτοιες δοκιμές είναι χρήσιμες για τους ερευνητές να κατανοήσουν πόσο πολύ έχει εξαπλωθεί μια ασθένεια σε μια κοινότητα, αλλά δεν είναι χρήσιμες για τη διάγνωση ενεργών λοιμώξεων.
Οι δοκιμές αντιγόνου μπορούν να διαγνώσουν ενεργές λοιμώξεις ανιχνεύοντας τα πρώτα τοξικά ίχνη του ιού και όχι γενετικό κώδικα του ίδιου του ιού.
Το FDA είπε ότι αναμένει να εγκρίνει περισσότερες δοκιμές αντιγόνων στο μέλλον.
Η κατασκευάστρια εταιρεία Quidel ανέφερε το Σάββατο ότι η διάγνωση μπορεί να παρέχει ένα ακριβές, αυτοματοποιημένο αποτέλεσμα σε 15 λεπτά. Η άδεια έκτακτης ανάγκης του FDA «μας επιτρέπει να οπλίσουμε τους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και σε όσους ανταποκρίνονται πρώτοι με μια λύση πρώτης γραμμής για τη διάγνωση Covid-19, επιταχύνοντας τον χρόνο για τη διάγνωση και τη δυνητική θεραπεία», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Ντάγκλας Μπράιαντ (Douglas Bryant), διευθύνων σύμβουλος της Quidel.
O FDA ενέκρινε επίσης το μοριακό τεστ του Εργαστηρίου Rutgers Clinical Genomics Laboratory της Νέας Ιερσέης, το πρώτο τεστ που έχει πλέον έγκριση για χρήση δειγμάτων σάλιου που λαμβάνονται κατ' οίκον και το οποίο θα χορηγείται μόνο με ιατρική συνταγή. Τα δείγματα θα πρέπει να στέλνονται ταχυδρομικά στο εργαστήριο μέσα σε ειδικά σφραγισμένο πακέτο (που περιέχεται στο «κιτ» του τεστ) για να αναλυθούν και στη συνέχεια θα ενημερώνεται κανείς για τα αποτελέσματα.
Είχε προηγηθεί τον Απρίλιο η έγκριση από τον FDA του πρώτου κατ' οίκον τεστ για τον κορωνοϊό με βάση δείγματα που λαμβάνει κανείς μόνος του από τη μύτη του και τα οποία επίσης στέλνονται για εργαστηριακή εξέταση. Τα τεστ σάλιου είναι ακόμη πιο εύχρηστα και «φιλικά» για τον χρήστη σε σχέση με τα τεστ από τη μύτη.
Σύμφωνα με τον FDA, ο οποίος από την αρχή της πανδημίας έχει εγκρίνει επειγόντως περισσότερα από 80 τεστ για την Covid-19, τα κατ' οίκον τεστ «παρέχουν μια επιπρόσθετη επιλογή για εύκολη, ασφαλή και βολική συλλογή δειγμάτων, χωρίς να χρειαστεί να πάει κανείς στο ιατρείο, στο νοσοκομείο ή σε άλλο χώρο διενέργειας τεστ».
Αssociated press/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου