Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

Σας ευχόμαστε το Νέο Έτος να είναι γεμάτο από Χαρά, Υγεία, Προκοπή και ΕΙΡΗΝΗ. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.

Σάββατο, 16 Μαΐου 2020

Άκου ρε φίλε: Η κυβέρνηση Τραμπ αναμένεται να αποκαταστήσει εν μέρει την χρηματοδότηση του ΠΟΥ

Κυριακή, 17 Μαΐου, 2020

Μίλησα με φίλους από την Ελλάδα που γκρινιάζουν γιατί η Αμερική σταμάτησε τη χορηγία στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας!  
Καλά έκανε φίλοι.  Τα χρήματα αυτά προέρχονται από εμάς τους φορολογούμενους.  Μακάρι να έκανε το ίδιο και σε άλλες περιπτώσεις γιατί δεν ζούμε με επιδοτήσεις αλλά δουλεύουμε. 
Δεν ονειροπολούμε, ούτε καθόμαστε στις καφετέριες με τις ώρες και στις παραλίες από το πρωί μέχρι το βράδυ.  Τα χρήματα δεν τα βρίσκουμε στο δρόμο.  Από εμάς τα παίρνει ο κάθε Trump ο κάθε Obama!

Η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να αποκαταστήσει εν μέρει τη χρηματοδότηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), μετέδωσε αργά χθες Παρασκευή το βράδυ το Fox News, επικαλούμενο προσχέδιο επιστολής στην διεύθυνση https://fxn.ws/3bFNpuG.
Η κυβέρνηση Τραμπ “θα συμφωνήσει να καταβάλει ποσό έως αυτό που καταβάλλει η Κίνα σε εκτιμώμενες συμβολές” στον ΠΟΥ, μετέδωσε το Fox News επικαλούμενο την επιστολή.
Ο πρόεδρος Τραμπ ανέστειλε τη συμβολή των ΗΠΑ στον ΠΟΥ στις 14 Απριλίου, κατηγορώντας τον διεθνή οργανισμό ότι προάγει την “παραπληροφόρηση” της Κίνας όσον αφορά το ξέσπασμα του νέου κορονοϊου και σημειώνοντας ότι η κυβέρνησή του θα ξεκινήσει μια αξιολόγηση του ΠΟΥ. Αξιωματούχοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας απέρριψαν τους ισχυρισμούς αυτούς, ενώ η Κίνα επέμεινε ότι είναι διαφανής και ανοιχτή.
Οι ΗΠΑ ήταν ο μεγαλύτερος συμβαλλόμενος στον ΠΟΥ. Αν οι ΗΠΑ καταβάλουν το αντίστοιχο της συμβολής της Κίνας, όπως προστίθεται στο δημοσίευμα του Fox, το νέο επίπεδο της χρηματοδότησης του οργανισμού από την Ουάσινγκτον θα ανέρχεται σε περίπου το ένα δέκατο του προηγούμενου ποσού που κατέβαλλε το οποίο ανερχόταν σε περίπου 400 εκατομμύρια δολάρια ετησίως.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου