Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 5 Μαΐου 2020

Απεβίωσε ο ομογενής τραπεζίτης Αθανάσιος Τριανταφέλ από το Λιν Μασαχουσέτης


Τετάρτη, 5 Μαΐου, 2020



Ο αείμνηστος Αθανάσιος Τριανταφέλ πρώην πρόεδρος και εκτελεστικός διευθυντής της Ομογενειακής Τράπεζας Community Credit Union of Lynn ο οποίος έχει βοηθήσει χιλιάδες έλληνες μετανάστες του μεταναστευτικού κύματος του 1970.ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΕΛ
Ο αείμνηστος διατέλεσε επί μακρά σειρά ετών πρόεδρος και εκτελεστικός διευθυντής της Ομογενειακής Τράπεζας Community Credit Union of Lynn και έχει βοηθήσει χιλιάδες Ελληνες μετανάστες του τελευταίου μεγάλου μεταναστευτικού ρεύματος εξ’ Ελλάδος στη δεκαετία του 1970 να βρουν εργασίες στην αρχή και στη συνέχεια να αποκτήσουν δικά τους μαγαζιά ως επί πλείστον πιτσαρίες και ταχυφαγεία Roast Beef δίνοντάς τους δάνεια με εξαιρετικά συμφέροντες όρους και πιστώσεις καθότι καμία άλλη αμερικανική τράπεζα δεν τους έδινε.
Επίσης, βοήθησε πολλούς να μπουν στις επιχειρήσεις των ακινήτων και πολλούς να αποκτήσουν δικά τους σπίτια, οι οποίοι και τον ευγνωμονούν εσαεί. Μέχρι το τέλος της ζωής του εργαζόταν ως σύμβουλος στο Community Credit Union of Lynn και συνέχιζε να υποστηρίζει και να βοηθά τους Ελληνες.
Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Αγίου Γεωργίου του Λιν, πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Τσουκαλάς, μίλησε στον «Εθνικό Κήρυκα» με τα πιο θερμά λόγια για τον αείμνηστο Αθανάσιο. Είπε συγκεκριμένα, πως «ο Θανάσης ήταν ένας πολύ καλός άνθρωπος, με καρδιά γεμάτη αγάπη, ανθρωπιά και φροντίδα για τους άλλους. Ηταν ένας Πρέσβης Καλής Θελήσεως, ο οποίος έχει βοηθήσει πολλές εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες νεοφερμένους Ελληνες μετανάστες στη δεκαετία του 1970 να αρχίσουν επιχειρήσεις και να αγοράσουν σπίτια».
Ο π. Γεώργιος είπε ακόμα, πως «ήταν ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της κοινότητάς μας πάντοτε πρόθυμος να βοηθήσει, έχοντας προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες δια μέσου των ετών. Υπηρέτησε ως πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου, καθώς επίσης και πρόεδρος της AHEPA επί σειρά ετών. Μέχρι πριν μερικές εβδομάδες ερχόταν στον Αγιο Γεώργιο σχεδόν κάθε μέρα, άναβε κερί και προσευχόταν».
Γεννήθηκε στα Βρέσθενα Λακωνίας, το 1928. Ανατράφηκε και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Northeastern στον κλάδο της Διοίκησης Επιχειρήσεων. Υπηρέτησε στον Αμερικανικό Στρατό κατά τον πόλεμο της Κορέας και ήταν ένας τραυματισθείς απόμαχος. Βοηθούσε πολλούς φιλανθρωπικούς οργανισμούς όπως το Salvation Army, ενώ ήταν από τους πρώτους που συμμετείχε στην παρέλαση της Βοστώνης για την Ανεξαρτησία της Ελλάδος.
Του άρεσε να ταξιδεύει με την οικογένειά του στην Ελλάδα, στο Λας Βέγκας και την Καραϊβική, ήταν θιασώτης της ομάδας Red Sox, ενώ περνούσε πολλές ώρες καλλιεργώντας και φροντίζοντας τον κήπο του.
Καταλείπει τη σύζυγό του Κική, τον γιο του Πίτερ από το Λιν, την κόρη του Κάθριν Κοστολιά και τον σύζυγό της Ηλία από το Λιν, τα εγγόνια του Βασιλική και Γεώργιο Κοστολιά από το Λιν, καθώς επίσης πολλούς ανιψιούς και ανιψιές.
Σύμφωνα με τους περιορισμούς και τις οδηγίες της πολιτείας της Μασαχουσέτης, η Νεκρώσιμη Ακολουθία του θα τελεστεί εν στενώ κύκλω, ενώ μνημόσυνο για να τιμηθεί η μνήμη του θα γίνει σε ευθετότερο χρόνο, όταν περάσει η απειλή της λοιμικής του κορωνοϊού.
Το φέρετρο κλειστό με το σκήνωμα του αειμνήστου Αθανασίου Τριανταφέλ θα τοποθετηθεί έξω από τον ναό του Αγίου Γεωργίου στην είσοδο την Πέμπτη 7 Μαΐου από τις 10 έως τις 11 η ώρα, προκειμένου να έχουν την ευκαιρία οι συγγενείς, οι φίλοι και οι γνωστοί να περάσουν με τα οχήματά τους από μπροστά και να αποδώσουν τον ύστατο χαιρετισμό. Δεν θα επιτραπεί σε κανέναν να βγει από το αυτοκίνητό του, παρά απλώς θα διέρχονται μπροστά από το ναό, θα σταματούν για λίγα δευτερόλεπτα και θα φεύγουν. Η Νεκρώσιμη Ακολουθία και ο ενταφιασμός θα γίνουν εν στενώ κύκλω στο κοιμητήριο Pine Grove Cemetery του Λιν.
Αντί ανθέων όσοι επιθυμούν να τιμήσουν τη μνήμη του μπορούν να στείλουν χρηματικές δωρεές για την ενίσχυση της κοινότητας Αγίου Γεωργίου του Λιν ως εξής: St. George Greek Orthodox church, 54 South Common Street, Lynn, MA. 01902.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου