Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 12 Μαΐου 2020

Τι βλέπει η «ΝΥΤ» για τον τουρισμό στην Ελλάδα


Τετάρτη, 13 Μαΐου, 2020


Ευρωκίνηση
Το λιμάνι της Κω. Φωτογραφία αρχείου: Ευρωκίνηση/Χρήστος Μπόνης.
ΑΘΗΝΑ. Τις προοπτικές που υπάρχουν για τον τουρισμό στην Ελλάδα (αλλά και για εννέα άλλους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς σε όλο τον Κόσμο) εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, εξετάζει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «New York Times».
Το «στοίχημα» για όλους αυτούς τους προορισμούς είναι το πώς θα καταφέρουν να ισορροπήσουν ανάμεσα στην επανεκκίνηση της Οικονομίας και στην υγειονομική ασφάλεια.
Ειδικότερα για την Ελλάδα, το εν λόγω δημοσίευμα κάνει μια μικρή αναδρομή στην έναρξη της κρίσης και στην έγκαιρη λήψη μέτρων από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.
«Χάρη στη γρήγορη δράση και τους περιορισμούς που τέθηκαν σε εφαρμογή πριν από το μεγάλο ξέσπασμα, η Ελλάδα έχει αποφύγει τις μεγάλες εκρήξεις της γειτονικής Ιταλίας - από τις 6 Μαΐου, η χώρα έχει αναφέρει 2.663 περιπτώσεις και 147 θανάτους» ξεκινάει το άρθρο και συνεχίζει:
«Υπάρχει ημερομηνία επανεκκίνησης της Οικονομίας; Η πρώτη φάση της άρσης των περιοριστικών μέτρων ξεκίνησε στις 4 Μαΐου, ‘με το άνοιγμα ορισμένων καταστημάτων και υπηρεσιών’, σύμφωνα με το VisitGreece.gr. Περισσότερες επιχειρήσεις αναμένεται να ανοίξουν στις 11 και 18 Μαΐου. Τα επόμενα βήματα θα ανακοινωθούν στις 18 Μαΐου, με το άνοιγμα άλλων επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων των εστιατορίων και των ξενοδοχείων, από την 1η Ιουνίου.
Ποιοι είναι οι τρέχοντες περιορισμοί; Οι Ελληνες υποχρεούνται να φορούν μάσκες στις δημόσιες συγκοινωνίες, στα νοσοκομεία και στα καταστήματα. Οι κάτοικοι εξακολουθούν να μην επιτρέπεται να ταξιδεύουν πέρα από την ‘ευρύτερη περιοχή διαμονής τους’. Απαγορεύεται το ταξίδι από χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ενωσης, καθώς και από και προς την Ιταλία, την Ισπανία, τις Κάτω Χώρες και τη Γερμανία. Ολες οι αφίξεις υπόκεινται σε καραντίνα 14 ημερών.
Πώς θα ανοίξουν με ασφάλεια; Εκτός από τη διατήρηση ενός σταδιακού ρυθμού των ανοιγμάτων τους επόμενους έναν έως δύο μήνες, δεν υπάρχουν σχέδια για επανάληψη αθλητικών εκδηλώσεων, φεστιβάλ, συναυλιών ή άλλων μεγάλων, πολυσύχναστων συγκεντρώσεων. Σύμφωνα με μια κυβερνητική παρουσίαση σχετικά με τη χαλάρωση των περιορισμών, ο Μάιος και ο Ιούνιος θα αφιερωθούν σε μια ‘συντονισμένη επιστροφή σε μια νέα κανονικότητα με συνεχή παρακολούθηση’, ενώ η προσοχή τον Ιούλιο και πέρα από αυτόν θα είναι η ‘διατήρηση της νέας κανονικότητας’ ενώ ταυτόχρονα θα γίνονται προετοιμασίες για ένα δεύτερο κύμα το φθινόπωρο.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η χώρα ελπίζει να ανοίξει στους τουρίστες το φθινόπωρο, χρησιμοποιώντας εκτεταμένα τεστ και ανίχνευση επαφών, και δίνοντας έμφαση σε πιο εύκολα απομακρυσμένα καταλύματα και δραστηριότητες, όπως ο αγροτουρισμός.
Ποια είναι τα κύρια εμπόδια; Εξισορρόπηση της ανάγκης για τουρισμό με ασφάλεια. Ενώ η Ελλάδα έχει τα καλύτερα αποτελέσματα από πολλά ευρωπαϊκά έθνη, η οικονομία της, έχοντας μόλις ανακάμψει από χρόνια χρέους και κατάρρευσης, διατρέχει μεγάλο κίνδυνο. Ο τουρισμός υπήρξε σημαντικό μέρος των πρόσφατων οικονομικών βελτιώσεων, καλωσορίζοντας περισσότερους από 34 εκατομμύρια επισκέπτες το 2019, ενώ απασχολεί το 20% των Ελλήνων εργαζομένων».
ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου