Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Παρασκευή, 1 Μαΐου 2020

Η πανδημία ενίσχυσε τους ψηφιακούς κολοσσούς

30s1google
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Σάββατο, 2 Μαΐου, 2020
GΙΝΑ CΗΟΝ 
Χάρη στην πανδημία, η ισχύς των πέντε αμερικανικών τεχνολογικών κολοσσών (Facebook, Amazon, Apple, Microsoft και Google, θυγατρική της Alphabet), έχει αυξηθεί τόσο, ώστε είναι πλέον απίθανο να πληγούν. Εν μέσω της πανδημίας, οι υπηρεσίες της Amazon για κατ’ οίκον παράδοση προϊόντων αποδείχθηκαν απαραίτητες. Η συνεργασία της Apple και της Alphabet, μητρικής της Google, για την ανάπτυξη εφαρμογής για το κινητό, που εντοπίζει τα κοντινά κρούσματα κορωνοϊού, θεωρείται θεμελιώδης για τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων. Χάρη στην επέμβαση της Facebook, έχει μειωθεί η παραπληροφόρηση σχετικά με τον κορωνοϊό. Το μέγεθος και η εμβέλεια αυτών των επιχειρήσεων αποτελούν πλεονέκτημα κατά τη διάρκεια κάθε κρίσης – και επομένως οι αμφισβητίες, που υποστηρίζουν τη διάσπαση των μεγάλων εταιρειών, θα σωπάσουν.
Πριν από την επέλαση του κορωνοϊού, ασκήθηκε μεγάλη πολιτική πίεση σε αυτές τις εταιρείες στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ. Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ξεκίνησε έρευνες, προκειμένου να διαπιστώσει εάν εκμεταλλεύονταν τη δεσπόζουσα θέση που κατέχουν στην αγορά. Το αμερικανικό Κογκρέσο έχει συγκεντρώσει πολλές καταθέσεις σχετικές με το ζήτημα και οι Βρυξέλλες επιδόθηκαν σε αντίστοιχες έρευνες, αφότου τους επέβαλαν πρόστιμα δισεκατομμυρίων δολαρίων.


Παρ’ όλα αυτά, κατά τη διάρκεια αυτής της πρωτοφανούς αναστολής της οικονομικής δραστηριότητας, αποδείχθηκε πως οι τεχνολογικοί κολοσσοί της Σίλικον Βάλει είναι ζωτικής σημασίας. Στις ιστοσελίδες της Amazon μπορεί κανείς να βρει από μωρομάντιλα και καταψύκτες μέχρι μάσκες προσώπου, τα οποία όλα παραδίδονται κατ’ οίκον. Τον Μάρτιο, η ομάδα της Amazon που διοικείται από τον Τζεφ Μπέζος, επικεφαλής της εταιρείας, αναζήτησε 100.000 επιπλέον υπαλλήλους, προκειμένου να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση. Η πίεση προκάλεσε τις αντιδράσεις των εργαζομένων, οι οποίοι προχώρησαν σε διαμαρτυρίες σχετικά με τις συνθήκες εργασίας στις αποθήκες και το ύψος των μισθών τους.
Η μονάδα υπολογιστικού νέφους (cloud computing) έχει επίσης αποδειχθεί θεμελιώδους σημασίας για τις επιχειρήσεις και τις κυβερνήσεις, οι οποίες προσαρμόζονται στην τηλεργασία. Η ένωση μικρομεσαίων επιχειρήσεων στις ΗΠΑ συνεργάστηκε με την Amazon, προκειμένου να δημιουργήσει ένα πρόγραμμα δανειοδότησης εταιρειών, οι οποίες πλήττονται από τον κορωνοϊό. Αντίστοιχους σκοπούς έχει εξυπηρετήσει και η υπηρεσία cloud computing της Microsoft.
H Apple, σε συνεργασία με την Google, έχει αναπτύξει μία πλατφόρμα μέσω της οποίας ο κόσμος ειδοποιείται όταν έρχεται σε επαφή με φορέα του κορωνοϊού. Τέτοιου είδους στοιχεία θα βοηθήσουν στον περιορισμό της μετάδοσης, όσο χαλαρώνουν τα περιοριστικά μέτρα. Οι εταιρείες προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το ζήτημα προστασίας των προσωπικών δεδομένων που έχει ανακύψει. Ωστόσο, η Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για την εφαρμογή.
Η πανδημία έχει επίσης υπενθυμίσει στον κόσμο τη χρησιμότητα του Facebook. Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο ενισχύθηκε εν μέσω της πανδημίας, αξιοποίησε την εμβέλειά του, ώστε να απευθυνθεί σε περισσότερους από 2 δισεκατομμύρια χρήστες σχετικά με τον κορωνοϊό και άρχισε να τους ενημερώνει τους για πηγές παραπληροφόρησης.
Αθροιστικά, η χρηματιστηριακή αξία των πέντε τεχνολογικών κολοσσών ξεπερνά τα 5 τρισεκατομμύρια δολάρια. Το μέγεθός τους θεωρήθηκε πλεονέκτημα από όσες κυβερνήσεις προσπαθούσαν να απευθυνθούν σε ψηφοφόρους, οι οποίοι είναι έγκλειστοι στα σπίτια τους. Αμερικανοί πολιτικοί, από τον κυβερνήτη της Καλιφόρνιας Γκάβιν Νιούσομ, μέχρι και τον ίδιο τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, έχουν ευχαριστήσει τις τεχνολογικές εταιρείες για τη συμβολή τους. Ο κλάδος της τεχνολογίας της Σίλικον Βάλεϊ θα φροντίσει να τους υπενθυμίσει τις ευχαριστίες, όταν οι αρμόδιες αρχές διαμαρτυρηθούν ξανά για το μέγεθός τους.
REUTERS BREAKINGVIEWS/ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου