Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

Ομογενής εστιάτορας μιλά στον «Ε.Κ.» για την εμπειρία του με τον ιό

Πέμπτη, 21 Μαΐου, 2020


Ο ομογενής Σωτήρης Κωνσταντακόπουλος.
«Στα τέλη Μαρτίου κλείσαμε το μαγαζί, όμως τον ιό τον είχαμε κολλήσει νωρίτερα. Και σίγουρα στο μαγαζί μέσα, παρόλο που φορούσαμε μάσκες και γάντια. Πρώτα μάθαμε για έναν από τους σερβιτόρους ότι κόλλησε. Ετσι, κόλλησα εγώ και οι υπόλοιποι υπάλληλοι. Ετσι αναγκάστηκα να το κλείσω το μαγαζί. Έπειτα από δύο ημέρες αρρώστησα» λέει στον «Ε.Κ.» ο κ. Κωνσταντακόπουλος.
Ο ίδιος, περιγράφει ως δύσκολες και τρομακτικές τις ημέρες που ακολούθησαν. «Είχα υψηλό πυρετό που έφτανε το 103,5 και βήχα ενώ δεν μπορούσα ούτε να κοιμηθώ. Ομως το χειρότερο από όλα ήταν ο φόβος. Σε κατακυριεύει γιατί δεν ξέρεις τι εξέλιξη θα έχει αυτή η αρρώστια. Αν θα ζήσεις ή όχι. Φοβήθηκα και για την σύζυγό μου, η οποία ευτυχώς το πέρασε με δέκατα».
Ο γιατρός τον συμβούλεψε να μείνει στο σπίτι και να μην ρισκάρει να πάει στο νοσοκομείο. Του είπε να παίρνει παυσίπονα για τον πυρετό. «Δεν υπάρχει αντιβίωση για να το αντιμετωπίσεις. Πρώτη φορά ένιωθα τέτοιο βήχα, έχασα 12 πάουντ. Αυτός ο ιός σε διαλύει, σε εξαντλεί. Μέσα στην ατυχία ήμουν τυχερός που τελικά κατάφερα να μείνω στο σπίτι και δεν χρειάστηκε να μπω στο νοσοκομείο. Γιατί εκεί είσαι μόνος σου. Δεν μπορείς να έχεις κανέναν δικό σου δίπλα σου» επισημαίνει ο κ. Κωνσταντακόπουλος ενώ τονίζει πως έχασε αρκετούς φίλους και γνωστούς από τον κορωνοϊό. «Είναι λυπηρό. Εφυγαν τόσοι άνθρωποι, πολλοί Ελληνες. Εγώ έχασα τουλάχιστον 13 άτομα που ήξερα».
Ο ομογενής επιχειρηματίας, αναφερόμενος στα μέτρα της Πολιτείας στην αρχή της πανδημίας, λέει πως «θεωρώ ότι οι αρμόδιοι άργησαν να πάρουν μέτρα και σκότωσαν τόσο κόσμο. Τόσοι άνθρωποι χάθηκαν άδικα γιατί δεν πήραν τα κατάλληλα μέτρα την κατάλληλη στιγμή. Τώρα, απολυμαίνουν τρένα και λεωφορεία, κάτι που έπρεπε να γίνει δύο μήνες νωρίτερα. Τόσοι υπάλληλοι σε εστιατόρια χρησιμοποιούν τρένα, όπως και οι δικοί μου υπάλληλοι οι οποίοι το ξεπέρασαν, ένας βαριά και οι άλλοι πιο ελαφριά».
Οπως τονίζει πάντως, η καταστροφή που έχουν υποστεί οι επιχειρήσεις εστίασης είναι μεγάλη, καθώς τίποτα πλέον δεν θα είναι όπως πριν. «Εχουμε καταστραφεί οικονομικά θα ανοίξουμε με το 1/3 των εργαζομένων, θα είναι δύσκολα τα πράγματα. Πολλές επιχειρήσεις θα αναγκαστούν να βάλουν λουκέτο. Εμείς δουλεύαμε με τον τουρισμό, τη γειτονιά αλλά και τα θέατρα. Ολα αυτά, για τουλάχιστον ένα χρόνο δεν θα δουλέψουν. Ποιος τουρίστας θα έρθει εδώ τώρα μετά από τόσους θανάτους;».
Ο κ. Κωνσταντακόπουλος εύχεται και ελπίζει να τελειώσει γρήγορα αυτός ο εφιάλτης. «Εύχομαι ο κόσμος να μην ζήσει ξανά τέτοια κρίση αλλά αυτό πέρα από την κρίση, έχει να κάνει με την ίδια σου τη ζωή. Και δεν ξέρεις πώς να προφυλαχτείς. Το μέλλον είναι αβέβαιο» συμπληρώνει.
EΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου