Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

Λαγκάρντ: Φιλόδοξη και στοχευμένη η γαλλογερμανική πρόταση

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Τρίτη, 19  Μαΐου, 2020
Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Κριστίν Λαγκάρντ χαιρέτισε το σχέδιο συγκρότησης ενός ευρωπαϊκού ταμείου ανάκαμψης ύψους 500 δισεκατομμυρίων ευρώ που εισηγήθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας Γερμανία και Γαλλία με στόχο την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού.
«Οι γαλλογερμανικές προτάσεις είναι φιλόδοξες, στοχευμένες και ευπρόσδεκτες», δήλωσε η Λαγκάρντ κατά τη διάρκεια συνέντευξής της σε τέσσερις ευρωπαϊκές εφημερίδες, συμπεριλαμβανομένης της γαλλικής Les Echos.
Σύμφωνα με την γαλλογερμανική πρωτοβουλία που ανακοίνωσαν σήμερα η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αντλεί χρήματα από τις αγορές και θα τα δίνει - στο πλαίσιο του πολυετούς χρηματοδοτικού πλαισίου της Ε.Ε. – ως βοήθεια στα κράτη – μέλη που πλήττονται από την κρίση.
Την ικανοποίησή της εξέφρασε επίσης η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την «εποικοδομητική πρόταση της Γαλλίας και της Γερμανίας» για την ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας μετά την πανδημία του νέου κορονοϊού.
Την πρόταση Μακρόν - Μέρκελ χαιρέτισε επίσης ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι. Σε ανάρτησή του στο προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο κ. Σασόλι χαρακτήρισε την πρόταση της Γαλλίας και της Γερμανίας ένα θετικό σημείο εκκίνησης και προτρέπει για την επίτευξη του φιλόδοξου στόχου που συστήνεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Θετική ήταν η υποδοχή της πρότασης που εισηγούνται Γερμανία και Γαλλία  και από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ που έκανε λόγο για «βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση».
«Χαιρετίζω τις προσπάθειες της Γερμανίας και της Γαλλίας να βρουν κοινό έδαφος για το ταμείο ανάκαμψης. Αυτό είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία, θα πρέπει να συμμετάσχουν όλα τα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter o Σαρλ Μισέλ.
Στην κατεύθυνση αυτή, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με δεύτερη ανάρτησή του καλεί και τα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ να εργαστούν με πνεύμα συμβιβασμού μόλις η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποβάλει μια πρόταση.
«Η επανεκκίνηση και ο μετασχηματισμός των οικονομιών μας που πλήττονται από την πανδημία του κορονοϊού είναι καίριας σημασίας» σημειώνει καταλήγοντας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου